«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Kamudaki 700 bin İşçinin Zam Pazarlığı

Kamudaki 700 bin İşçinin Zam Pazarlığı

Kamu İşçilerinin Zam Pazarlığı Başladı

Kamudaki 700 bin İşçinin Zam Pazarlığı

Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığı başlıyor. Toplu iş sözleşmesi çerçevesinde Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin zam pazarlığı hakkında ki bilgiler için haberimizi okumaya devam ediniz. Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığı ne zaman başlıyor, Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığı için istenen zam oranı ve Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığı hususunda ki önemli detaylar heberimzin devamında bulunuyor. Sizlerde haberimizi okuyarak Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığı hakkında merak ettiğiniz hususları öğrenebilrsiniz.

Kamudaki 700 bin İşçinin Zam Pazarlığı İçin İlk Toplantı

2023 Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü görüşmelerinde, çalışanları temsilen TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile işvereni temsilen TÜHİS temsilcileri 5 Nisan Çarşamba günü bir araya gelecekler. Buna göre 700 binden fazla kamu çalışanının maaş zammını belirleyecek müzakereler kapsamında işçi ve işverenler çarşamba günü bir toplantı gerçekleştirecek. Söz konusu olan toplantıda işveren öncelikle ilk teklifini sunacaktır.

700 Bin Kamu İşçinin Zam Pazarlığı

Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığı ; Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, enerji santralleri, kömür şirketleri, üniversiteler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında 700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü 2023 yılının müzakeresi ile süreç devam ediyor. Hastaneler TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in işçileri ortaklaşa temsil ettiği toplantılarda dikkatler işverenleri temsil eden Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası'na (TÜHİS) çevrildi. TÜHİS, 20 Ocak’ta  sunduğu taleplere karşı ilk önerisini 5 Nisan Çarşamba günü yapacağı toplantıda sunacak.

Toplu Sözleşme Talebi En Az 15 BİN TL Olmalı

Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığı ; Toplantılarda işçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ‘in sunmaya hazırlandığı ortak talepleri arasında Taban aylığın 15 Bin TL olması bekleniyor. Aylık bürüt taban maaşın 15 bin liraya çıkarılması ve ardından tüm maaşlara yüzde 15 sosyal katkı payı eklenmesi yer alıyor. Temel maaş ve geçim indirimine yapılan zamdan sonra ilk altı ayda yüzde 5, ikinci, üçüncü ve dördüncü ayda yüzde 5 ve taban ücret artışı ile %45 lik zam ve enflasyon farkı uygulanmasını isteyecek. Ayrıca, belediyeler ve il özel idaresi özel teşebbüsleri çalışanları da dahil olmak üzere kamu sektörünün tüm çalışanları için ek ikramiye gerekmektedir.

Toplu Sözleşme Müzakereleri Ağustos’ta Başlıyor

Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığı ; Buna karşılık 2024 -2025 yıllarını kapsayan 7’nci mali yıllık raporda ise yaklaşık 3,5 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memur için maaş zammı belirleniyor. Toplu pazarlık 1 Ağustos’ta başlıyor. Bu bağlamda, kamu sektörü çalışanları toplu sözleşmesine ilişkin 2023 tarihli çerçeve protokol, özel sektörde akdedilen toplu sözleşmelerin, özellikle de memur toplu sözleşmesinin çerçevesini belirlemesi bakımından da büyük önem arz ediyor.

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz haberlerimiz için aşağıdan verilen url’ye tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

2023 Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak ; https://www.finanshaberi.net/genel/emekli-bayram-ikramiyesi-ne-zaman-yatacak/.html

Tüik 2023 yılı Mart Ayı Enflasyon Oranını Açıkladı ; https://www.finanshaberi.net/ufe-tufe-haberleri/tuik-mart-2023-enflasyonunu-acikladi/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.