«
  1. Anasayfa
  2. Memur Haberleri
  3. 2019 Ocak Ayında Memurlar Üç Farlı Zam Alacaklar

2019 Ocak Ayında Memurlar Üç Farlı Zam Alacaklar

3 farklı

Henüz 2019 Ocak ayı gelmedi ama memur ve çalışanlara yapılacak olan zamlar netleşmeye başladı. Açıklanan enflasyon oranlarının asıl gerçekleşmesi gereken enflasyon oranını dört katına çıkması sonucu memurların alacağı farkları da hemen hemen kesinleştirmiş olmaktadır. Bu demek oluyor ki 3 ocak da zamları belli olacak olan memurlara enflasyon sonucun da oluşan farkların da ödenecek olması anlamına geliyor.

2019 Ocak ayında memurların maaşlarına gelecek yüzde 4′ lük zamma ilaveten enflasyon farkının oluşmasından dolayı hem enflasyon farkları ödenecek aynı zaman da aile ve çocuk yardımları da artacaktır. Söz konusu maaş zamları ve enflasyon oranlarının normal olması gereken enflasyon oranlarından dört kat daha fazla olması sonucu Memur Sen de bu husus hakkında açıklamalar da bulunmuş ve memurların 2018 yılı enflasyon farklarının ödenmesi gerektiği açıklanmış hatta Memur sen bu zam ve farkların 2018 yılının aralık ayında gerçekleşmesi gerektiği yönünde açıklamalar da bulunarak bunun memurların hem siyasi hemde doğal hakları olduklarını belirtmişlerdir.

Peki söz konusu olan memurlar nasıl 3 farlı zam alacak asıl merak edilen konuya değinelim. 2019 Ocak ayının 3 de açıklanan zamlarda enflasyon verilerinin doğrultusun da yüzde 4 olan toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da verilecek olup bu şekilde çifte zam alan memurların aile ve çocuk yardımlarının da artması sonucu zam çok büyük olmasa 3′ lü bir zam uygulanmış olacak. Memurların far alması için enflasyon oranının 2018 yılının ikinci yarısın da 3.5 olması gerekiyordu. Açıklanan enflasyon oranlarının yüzde 12,26 çıkması neticesinde arada oluşan 8,76′ lık enflasyon oranı sonucu memura gelecek zam oranı ise 12,76 gibi bir yüzdeye ulaşmış oldu. Bu sonuçlara istinaden memurları 3 farklı zam alacakları hemen hemen kesinleşmiş olmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *