«
  1. Anasayfa
  2. Memur Haberleri
  3. Memur Sen’den Enflasyon Farkları İçin Yıl Sonu Bekletilmesin Talebi

Memur Sen’den Enflasyon Farkları İçin Yıl Sonu Bekletilmesin Talebi

memursen

Memur Sen enflasyon oranlarından dolayı oluşan enflasyon farklarının ödenmesi konusunda açıklamalar da bulunmuştur. Memur Sen tarafından yapılmış olan açıklamalar şu şekilde cereyan etmiştir. Söz konusu olan enflasyon farklarının ödenmesi için sene sonunun beklenmemesi gerektiğini ve bu hususta oluşan tazminatın ödenmesi için talepte bulunduklarını belirtmişlerdir. Memur Sen tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde gerçekleşmiştir.

Memur Sen tarafından yapılan açıklamalar da enflasyon oranlarının çok yüksek olduğu ve sene sonundan önce zam yapılması taleplerin de bulundukları ve 2018 yılının Eylül ayın da oluşan enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra bu konunun hassasiyetinin ve öneminin artığına işaret edilmiş artan enflasyondan dolayı memur bütçelerinin yetersizliği de gündeme gelmiş ve geçim şartlarının bu kadar zor olduğu ve bütün memurların geçim sıkıntısına düştüğü de belirtilerek bu arada oluşan enflasyon farklarının yıl sonundan önce ödenmesi ve enflasyona bağlı doğan dar gelirli memurun bütçe açıklarının kapatılması gerektiği yönün de açıklamalar da eklenmiştir.

Memur Sen tarafından yapılan açıklamalar da enflasyon tazminatları hakkında da açıklamalar yapılmıştır. Açıklamalar da hedef gösterilen enflasyon oranı ile gerçekleşmiş olan enflasyon arasında oluşan farkın dört katına çıkıldığı bu nedenlerden dolayı kamu görevlileri ile bütün ücretli çalışan insanlarımızın enflasyon oranları yüzünden mağdur oldukları ve bu mağduriyetin geçmiş döneme etkisi olması gereken tazminin sağlana bilmesi için bir uygulamanın gerekliliği ve bu uygulamanın kamu görevlilerinin haklı bir siyasi irade sorumluluğunun olduğu da belirtilmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *