«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. SSK- Bağ-Kur Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak

SSK- Bağ-Kur Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak

MAAŞLAR

Memur ve Emekli Memur Maaşları

Türkiye İstatistik Kurumunu tarafından açıklanan rapor ve enflasyon oranlarına göre memur, emekli, SSK’lı, Bağ-Kur’luların ne kadar maaş alacağı merak konusu olmuştu. Fakat Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranı doğrultusun da bütün maaşlar hemen hemen netleşmeye başladı. Bu doğrultuda yani Türkiye İstatistik Kurumunun enflasyon oranlarına göre en düşük emekli maaşının 2 bin 424 TL olacağı doğrultusundadır. Açıklanan oranlara göre en düşük memur maaşının ise 3 bin 530 TL olacağıdır.

SSK Emeklisi 2000 Yılı Öncesi ve Sonrası

Söz konusu olan enflasyon oranları doğrultusun da 2000. Yılı öncesin de emekli olan SSK’lılar 1.713 TL olan maaşları gelecek zamla beraber 1923 TL olacak. 2000 yılından sonra emekli olan SSK’lılar ise 1.021 TL olan maaşları bu artışla beraber 1.146 TL olacaktır.

Bağ-Kur Tarım ve Bağ-Kur Esnaf Emeklisi

Bağ-Kur Tarım emeklilerinin şuan ki aldıkları 1.080 TL olan maaşları gelecek zamla birlikte 1.212 TL olacaktır. Açıklanan enflasyon oranları doğrultusun da ise Bağ-Kur esnaf emeklisi olan vatandaşlarımızın şuan ki almakta oldukları maaşları 1.553 TL iken gelecek artış ile beraber 1.721 TL. olarak belirlenecektir.

Söz konusu zamlar her ne kadar netleşmemiş olsa da açıklanan maaş oranları Türkiye İstatistik Kurumunun hazırladığı rapor ile açıkladığı enflasyon oranları gözetilerek hesaplanmıştır. Açıklanan enflasyon oranları son dört aylık enflasyon oranlarıdır. Net maaş oranları Aralık ayında açıklanacak olan enflasyon oranlarından sonra netlik kazanacak ve 3 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşecektir. Bizim sitemizde yayınladığımız maaş tutarları Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı dört aylık enflasyon oranlarına göre hesaplanmıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *