«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Emekli Maaşları Netleşmeye Başladı

Emekli Maaşları Netleşmeye Başladı

ocak

Günlerdir merak edilen emekli maaşları henüz açıklık getirilmese de yavaş yavaş netleşmeye başlamıştır. Zam oranlarının açıklanması gereken ay 3 ocak 2019 tarihi olmasına rağmen Merkez Bankası tarafından açıklanan yıl sonu tahmini enflasyon oranlarına bakıldığında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine gelecek zam oranının yaklaşık 13.12 gibi bir yüzdesi olacaktır. Bu belirtilere  göre yani enflasyon raporlarına göre emekliye 13.12 oranın da zam yapıldığı takdirde emekli maaşları ne kadar olacak şimdi bu merakla beklenen maaşlara da açıklık getirelim.

Günümüz koşulların da en düşük emekli maaşı 1021 tl iken bu enflasyon tahmini oranlarına göre uygulanacak 13.12 lik zam artışı ile en düşük emekli maaşı 1138 TL ye çıkmış olacaktır. Bu oranlar yani 13.12 lik zam oranı yüksek gibi görünse de günümüz koşulların da çok yetersiz olacak ve en düşük emekli aylığı ile geçimini sağlayan vatandaşlarımızı açlık sınırının altında bırakacaktır. Bu değerlerin mutlak suretle göz önünde tutulması gerekir şuanki hayat pahalılığı göz önünde bulundurularak maaşlara zam yapılmalıdır. Yoksa emekli vatandaşın vay haline.

Şu anki koşullarda ise en yüksek emekli aylığı ise 4.890 TL. iken en düşük emekli aylığının 1020 TL olaması aradaki büyük uçurumu göstermektedir. Maaş açıklamaların da bu dengeler kurulmalı ve en düşük emekli aylığı alarak geçimini bu aylıkla sağlayan insanlarımıza sahip çıkılmalı ve maaşlar da bir nebze de olsa denge kurulmalı ayrıca aradaki farklar da bu kadar uçurum olmamalıdır. Özellikle bu durum SSK emeklilerini etkilemekte ve geçim sıkıntısı yaşamalarına neden olmaktadır.

Arda oluşacak dengenin kurulması şarttır. Çünkü en düşük emekli maaşı alan yani 1020 TL maaş alan vatandaşımıza 130 TL gibi bir zam gelirken yine maaşların aynı oranda arması yani 13.12 olarak arttığı varsayımda en yüksek emekli maaşına gelecek zam ise 640 TL olaması aradaki uçurumun bir göstergesidir. Bu nedenlerden dolayı 3 ocakta maaşlar açıklanırken hayat standardı göz önünde bulundurulup SSK emeklilerinin daha fazla maaş almalarının sağlanması gereklidir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *