«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Emekliye Yeni Yıl İçin Çifte Zam Müjdesi

Emekliye Yeni Yıl İçin Çifte Zam Müjdesi

milyonlarca-emekliye

Emekli Vatandaşlarımıza Çifte Zam 

Emekli vatandaşlarımıza çifte zam müjdesi altında yaptığımız haberiz de emekli vatandaşlarımız adına sevinelim mi üzülelim mi bilemedik. Günümüz ekonomik ve enflasyon şartların da geçimini kıt kanaat sağlayan emekli vatandaşlarımız bu sene açıklanacak olan 2019 zammı dahilinde ayriyeten enflasyon farkları da verilecek olup bu şekilde çifte zam almış gibi görünecekler. Fakat bilinmesi gereken şudur ki enflasyon farkı neden veriliyor ve bu soru hiç sorulmayıp gündemde tutulmak istenmiyor. Emekli vatandaşlarımızın aldığı aylıklar bu vatandaşlarımıza nasıl yetiyor bu para ile nasıl geçimlerini sağlıyorlar diye kimse soru sormaz iken bazı medya ve yayın kuruluşları ile onların internet kanallı yaptığı yanlı haberler ekonomi çok iyiymiş gibi gösterilip emekli vatandaşlarımıza müjde diye duyuruluyor.

Emekli Vatandaşlarımıza Çifte Zam Vermek Yetmez! Geçinemiyorlar

Kimse demiyor ki emekli vatandaşlarımıza müjde değil geçimlerini rahat bir şekilde sağlayacakları aylıkları maaşları verin demiyor. Daha önceki yazılarımızda meclise sunulan bir yasa teklifini tekrar dile getirmek istedim. Yazımda ve haberimde kesinlikle hiçbir siyasi taraf olmadan yazdığımı siz değerli okuyucularımıza belirtmek isterim. Bundan önce bahsettiğimiz yasa teklifini bir siyasi parti Millet vekili meclise sunmuş ve sizin bizim seçtiğimiz meclis buna ret oyu kullanmıştı. Neydi bu yasa teklifi önce onu hatırlayalım istedim. Bu yasa teklifi şu şekilde sunulmuştu yani emekli vatandaşlarımızın alacakları zam oranlarının Cumhurbaşkanı zam oranlarına eşitlenmesi yönündeydi. Fakat bizim ve sizlerin hepimizi temsil etmesi için seçip Meclise gönderdiğimiz Millet Vekilleri bunun için ret oyu kullanmışlardı. Böyle durumda insan düşünüyor bunlar bizi değil kimi temsil ediyorlar diye.

Maaşların Açıklanmasına Bir Ay Kaldı

Emekli vatandaşlarımızın beklediği açıklama 2019 yılının Ocak ayının 6 sında açıklanacak olup gelecek zam oranı şimdiden netlik kazanmış durumdadır. Enflasyon oranına göre zam yapılacak olup buna istinaden birde 5 aylık enflasyon farkından doğan 7.10′ luk enflasyon farkı yansıtılacak. Bu şekilde genele bakıldığında emekli vatandaşlarımızın aylıkları % 10.4 ile % 11.3 arasında zam almış olacak. Biraz önceki yazdığımız yasa teklifini Meclis onaylamış olsaydı emekli vatandaşlarımız Cumhurbaşkanı maaş zammı oranında artış alacaklar ve bu artış % 26 olacaktı. Yüzde 26′ lık artış 50 Bin TL maaş alanda çok gibi görünse de gariban emekli maaşlarında hiç büyük bir oran olmayacaktır. Özellikle de SSK emeklisi vatandaşlarımız şuan ki maaşları 1.020 ile 1280 TL arasında olduğu bilinirken bu miktarlara % 26 zam gelse ne olur gelmese ne olur şuan ki ekonomik ve hayat pahalılığında. Bu maaşlara % 26 zam gelse 150 TL fark ediyor. Fakat 50 Bin TL olan Cumhurbaşkanı aylığına % 26 zam gelince ne oluyor derseniz bunun hesabını yapmayı siz değerli okuyucularımıza bıraktı. İşlem: 50 bin x 26 % += yaptığınız da net rakam karşınıza çıkacaktır. Allah emekli vatandaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *