«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Emekli Maaşları Bağlanmayanlar İçin SGK’ dan Faizsiz Avans

Emekli Maaşları Bağlanmayanlar İçin SGK’ dan Faizsiz Avans

emekliye avans

Emekliliği gelmiş fakat henüz maaşı bağlanmamış olan emekli olacak vatandaşlarımızın parasal maddi sıkıntılar yaşamaması için Sosyal Güvenlik Kurumun’ dan sevindirici haber geldi. Bu haber şu şekilde gelişmekte olup henüz maaşı bağlanmamış emekli arkadaşlarımızın maaşlarının bağlanana kadar olan süre zarfı içinde her hangi bir ekonomik ve mali sıkıntılar çekmemesi yönünde gelişmiştir. Emekliliği kesinleşmiş olan kişilere maaşları bağlanana kadar yetecek şekilde hiçbir faizi olmayan nakit avans verileceği açıklanmıştır.
Emekli vatandaşlarımıza verilecek olan avans miktarının ise hak edilen emekli maaşı tutarının 3 katı kadar olacağı açıklanmış ve bunun altında bir avans verilmeyeceği de belirtilmiştir. Fazla borçlanmak istemeyen emekli vatandaşlarımız kendi isteklerine bağlı olarak maaşlarının 3 katını geçmeyecek şekilde kendi talepleri doğrusun da verileceği belirtilmiş söz konusu olan emekliliğini hak etmiş fakat maaşı bağlanmamış vatandaşlarımız için çalışmaların sürdüğü de ifadelere eklenmiştir. Bu tasarıya göre talepte bulunan emeklilere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından avans verilecek. Emekli vatandaşlarımız aldıkları avansları maaşları bağlandığı aydan itibaren 12, 24, 36 ay taksit imkanını belirleyip hiçbir şekilde faiz ödemeden almış olduğu avansın taksitlerini ödeyebilecek. Burada güzel olan bir avantaj ise vadeye kendilerinin belirleyecek olması olmuştur. Hiçbir şekilde bu avansa faiz ödenmeyeceği için en uygun taksit 36 ay vadeli olandır. Çünkü vade ne kadar uzun olursa almış olunan faizsiz avansın ödemesi düşecektir.
Söz konusu çalışmaların ve düzenlemelerin yapılıp emekli olmak için başvurusunu yapmış ancak maaşı 90 günü geçmiş olduğu halde bağlanmamış olan vatandaşlarımıza tanına bu imkanın bütün emekli vatandaşlarında yararlana bilmesi içinde çalışmalar yapıldığı da duyurulmuşdur. 90 günü geçmiş fakat maaşı bağlanmamış emekli vatandaşlarımızın söz konusu olan avans için yazılı başvuru yapmaları gerekecekdir. Emekli maaşlarını bağlanmasını bekleyen vatandaşalar SGK, net asgari ücretin 3 katı olacak şekilde ödeme gerçekleştiriyor. Emekli aylıklarını bağlanması gereken süre içinde bilgiler verecek olursak eğer Sosyal Güvenlik Kurumuna emekli maaşı talebinde bulumduktan sonra güvenlik kurumu sizin dosyanızı incelecek bunun içinde belirli bir zamana ihtiyaç duyacaktır. Diğer işlemlerin takibinde belirli pirim ve sigorta hakedişlerinizinde tamamlanması için farklı bir süreye ihtiyaç duyulacak belirli bir zaman alacaktır. Emekli maaşınızın bağlanma süresi muhtemelen 50 ile 60 günü bulacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *