«
  1. Anasayfa
  2. SGK- BAĞ-KUR Haberleri
  3. SGK’dan Emekli Olacak BAĞ-KUR’lulara Müjde

SGK’dan Emekli Olacak BAĞ-KUR’lulara Müjde

mujde-paralar

Emekliliğe hak kazanmış pirim ve gün sayısını doldurarak maaşlarını almak için beklemekte olan BAĞ-KUR’luların  ilk maaşlarını Beş (5) gün içinde hesaplarına yatıracaklarını duyurarak müjdeli haberi vermiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verdiği bu müjde ile BAĞ-KUR’dan yeni emekli olacak vatandaşlarımızın yüzleri gülmüş durumda. Bir süredir Ülke insanımızın çektiği ekonomik sıkıntılar hepimizi etkilemişti. Özellikle yeni emekli olan kişiler bir süredir emekli maaşlarının bağlanmasını bekliyor ve bu hayat pahalılığında ne yapacağını bilmeden mecburen borçlanmak zorunda kalıyorlardı. Bu haber emekliliğe hak kazanmış vatandaşlarımıza gerçekten ilaç gibi gelmiş inşallah maaşlarının da en kısa sürede bağlanması ile bir nebze de olsa maaş alamayıp üstene ekonomik sıkıntı ve piyasaların bu şekilde pahalı olduğu dönem de bir de borçlanmış olsalar da aldıkları maaşlar ekonomik sıkıntı ve geç bağlanan emekli aylığı yüzünden oluşan ekonomik yaralarına merhem olacaktır.

Mevcut Uygulama’ İlk Aylık Ödemesi Nasıl Olacak

Bu mevcut düzenin SGK’lılar ile BAĞ-KUR’lulara emekli aylıklarının almak için verdikleri dilekçe tarihlerini izleyen ve ay başından başlatılmak koşulu ile bağlanacağı belirtilmiştir. Bu husus da misal verecek olursak diyelim ki 10 Kasım da dilekçenizi verdiniz bu takdirde önümüzdeki ayın 1!i ile emekli olmuş oluyorsunuz fakat ödemeleriniz daha sonra yapılıyor. Eski uygulama da yani bundan önceki uygulama devam etseydi yine aynı örneği verecek olursak 10 kasım da emekli dilekçesini veren BAĞ-KUR’lu vatandaşlarımıza ilk emekli maaşı ödemesi 25 Aralık ile 28 aralık tarihleri arasın da yapılacaktı.

Yeni Uygulama İle 5 Gün İçinde Yatacak

Bu uygulama aynı emekli sandığında ki gibi gerçekleşecek olup dilekçe tarihinden sonraki ilk ayın 5. gününe kadar doğan emekli maaşından alacağı ücret ödenecektir. Daha sonra ise BAĞ-KUR emekli maaşlarının hesaplarına yatırıldığı tarihler olan her ayın 25 ile 28’i arsında emekli aylıklarının ödemeleri gerçekleşecektir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *