«
  1. Anasayfa
  2. SGK- BAĞ-KUR Haberleri
  3. SSK ve Bağ – Kur Emeklisinin Temmuz Zammı

SSK ve Bağ – Kur Emeklisinin Temmuz Zammı

ssk

SSK ve Bağ – Kur Emeklisinin Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Sayın okurlarımız bugünkü haberimiz milyonlarca SSK emeklisi ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlarımızın 2019 Temmuz ayında alacakları zam oranları ile ilgili olacaktır. Bazı yayım organları tarafından bir çok asılsız haber yapılıyor olsa bile özellikle taraflı yayım yapan medya kuruluşları nedense doğru haber yazmaktan aciz kalarak gerçekleri yazmamakta ve bu hususta kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedirler. Bazı yayım organları yani taraflı yayım yaparak kamuoyunu yanlış bilgilendiren yayım organları sürekli enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam yapılacağını ve 2019 Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlarımızın yüzlerinin güleceğini söylemeleri yok çifte zam alacaklar söylentileri ve emekli vatandaşlarımızın bütçelerinin rahatlayacağı yönündeki haberler kesinlikle yalan haberden başka bir şey olmamaktadır. Bu haber organlarının maksatları alenen belli olmakta ve yapmış oldukları SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine verilecek 2019 temmuz zamları haberi sadece ve sadece İstanbul Büyük Şehir Belediye seçimlerini etkilemek üzerine olmaktadır. Şimdi bizler sizlere 2019 Temmuz Ayında SSK ve Bağ-Kur Emekli aylıklarına verilebilecek gerçek maaş zammı ne kadar olacak bu hususları açıklayalım.

2019 Temmuz SSK ve BAĞ-KUR Emeklisi Zam Oranları

Değerli okurlarımız Nasıl 2019 ocak ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına zam gelmiş ise 2019 Temmuz SSK ve Bağ-Kur Emekli aylıkları da zamlı olarak yatırılacaktır. Ocak ayında gerçek enflasyon rakamlarının altında bir zam yapıldı. Fakat açıklanan enflasyon oranları söz de şu kadar veye bu kadar diye yansıtıldı. Bir gerçek var burada belirtmemiz gereken asla ve asla gerçek enflasyon rakamları gizlenmektedir. Açıklanan enflasyon oranları da kesinlikle gerçek dışı olmaktadır. Geçen sene portakalın kilosu 1 tl domatesin kilosu 2,tl salatalık 1 tl, kuru soğan 1 tl patates 1.tl olmaktaydı. Bu seneye bakalım domates en düşük 4 ve 5 lira, salatalık 3 ve 4 lira kuru soğan 5 ve 6 lira patates en ucuz 5 lira gibi fiyatlarda seyretmekte ve bu fiyatlarda piyasanın düşmüş hali olmaktadır. Her şey yüzde 150 artış göstermiştir. Fakat geçen ay yani nisan ayında açıklanan enflasyon artışı yüzde 1,69 olarak açıklanmıştır. Sizlerinde gördüğü gibi yanlı medya organları bunlardan hiçbir zaman bahsetmemekte ve kamuoyunu yanlış ve hatalı bilgilendirmekte ve vatandaşlarımızı kandırmaktadır.

SSK ve Bağ-kur Emekli Aylığına Gelecek Gerçek Zam Oranı Temmuz 2019

Değerli okuyucularımız 2019 temmuz ayı SSK ve Bağ-Kur Emekli aylıklarına zam yapılmadan önce yılın ilk altı ayında çıkan enflasyon rakamlarının açıklanması gerekmektedir. Buna göre yılın ilk 4 ayında yüzde%4′ lük bir enflasyon farkı oluştu. Bu oran yüzde 1 daha artış gösterilecek ve enflasyon farkı 2019 Temmuz Ayında SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına yansıtılacak zam oranı yüzde 5 olacaktır. Tabi Hükumet bu orana ülke genelinde kriz var bizi idare edin demez ise bu şekilde gerçekleşecek. Fakat bu oran bile asla gerçek enflasyon oranlarını asla yansıtmayacaktır. Diyelim bu enflasyon farkını yansıttılar ve üzerine verecekleri zam ise en fazla yüzde %2.5 olmaktadır. Bu demek oluyor ki 2019 Temmuz ayı SSK ve Emekli Aylıklarının Yüzde %7 veya % 7.5 oranında artış yaşanacağını göstermektedir. Daha öncede söylediğim gibi bazı taraflı medya yayım organları ve taraflı haber siteleri bu hususu çifte zam ve yüksek zam oranı diye lanse etseler bile bu haberlerin tek amacı İstanbul Büyük Şehir Belediyesi seçimlerini etkilemek üzere yapılan haberden öteye gitmemektedir. Gerçek enflasyon oranları yansıtılır ise SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına en az yüzde %35 kadar enflasyon farkı vermeleri gerekmektedir. Bütün emekli vatandaşlarımız resmen yoksulluğa bırakılmış bir vaziyettir. İnşallah gerçek enflasyon oranları vatandaşlarımızı kandırmadan açıklarlar ve 2019 Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Vatandaşlarımıza Hak ettikleri oranda maaş zammı ve enflasyon farkını verirler…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *