«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Emekliye Temmuz Zammı Ne Kadar

Emekliye Temmuz Zammı Ne Kadar

Emekliye Temmuz Zammı Ne kadar

2019 Emekli Maaşları Zammı Ne Kadar?

Çok değerli okuyucularımız bugünkü haberimiz 2019 Temmuz emekli zamları hakkında olacaktır. Yurdumuzda yaklaşık 12 milyon 350 bin emekli vatandaşımız olmaktadır. Bütün emekli vatandaşlarımızın gözü kulağı şimdiden bu haberler olmakta ve bu istinaden 2019 emekli temmuz maaş zammı ne kadar olacak hususu bütün internet arama motorlarında en çok aranan haberlerin başında gelirken aynı zamanda bütün internet haber sitelerinde en çok okunan haber olarak karşımıza çıkmaktadır. Emekli temmuz maaş zammı ne kadar olacak, emekli temmuz maaş zamlarında enflasyon farkı yansıtılacak mı gibi sorularda en çok merak edilen soru ve hususlar olmaktadır. Yazımızı daha fazla uzatmadan haberimizin detaylarını açıklamak ve akıllarda oluşan soru işaretlerine son vermek istiyoruz.

Emekliye 336 TL Temmuz Zammı

Değerli okuyucularımız bazı yayın organları tarafından sürekli olarak emekliye 336 TL zam müjdesi altında haberler yapılmaktadır. Fakat bu haberler ne kadar doğru ve ne kadar gerçek olduğu bilinmemektedir. Sürekli yanlı medya ve yayım organları tarafından yapılan emekliye 336 TL Temmuz maaş müjdesi diye yapılan haberlerin gerçekliği ve doğruluğu henüz kesinlik kazanmamıştır. Bir başka değişle söz konusu olan emekli temmuz maaş zamları ne kadar olacak ve müjde diye duyurulan bu zammın emekliye ne kadar can simidi olacak bu tamamen göz ardı edilmektedir. Emekli maaş zamlarının ve enflasyon farkının ne kadar olacağı aslında kesinlik kazanmamış ve tahmini verilere göre haberler yapılmaktadır. 2019 Temmuz maaşlarına enflasyon farkı ne kadar eklenecek diye soracak olursanız eğer bu soru bile netlik kazanmamıştır. Çünkü bu oranların açıklanması için öncelikle Temmuz ayında enflasyon oranlarının açıklanması gerekmektedir.

2019 Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları Ne Kadar Gerçek Olacak

Bütün emekli vatandaşlarımız tarafından çok merak edilen hususlar temmuz ayı enflasyon rakamları açıklanmadan gerçekçi olmayacaktır. Ayrıca enflasyon rakamları ne kadar gerçekçi olarak açıklanacak bu soruda bilinmemekte ve merak edilmektedir. Enflasyon rakamları gerçek olarak saptırılmadan açıklanırsa eğer bu oran 100%100 olmaktadır. Enflasyon rakamları açıklanırken vatandaşlarımız asıl enflasyonu olan temel gıda, giyim, mecburi tüketimler ( elektrik, su, telefon, internet ve doğal gaz) gibi faturalar olmaktadır. Elektriğe geçtiğimiz yılın mayıs ayında 2019 mayısına kadar toplam yüzde %74 zam yapılmıştır. Diğer tüketim olan gıda fiyatlarına bakarsanız eğer salça, nohut, kuru fasulye, domates, patates ve kuru soğan gibi en çok tüketilen gıda ürünlerinde yine 100% 100 oranında ve daha yüksek artışlar olmaktadır. Vatandaşımız gerçek enflasyonu bu ürünler olmaktadır. Eğer hükumet bu oranlarda gerçekçi davranırsa eğer emekli vatandaşlarımız çok yüksek enflasyon farkı alabilirler. Fakat bu hususta hükumetten gerçekçi bir tavır beklemek asla mümkün değildir. Çünkü Hükumet gerçekçi olsaydı eğer 2019 Ocak ayında bu oranlar yansıtılırdı. 2019 Ocak ayında yine gerçek enflasyon yüzde yüz artmıştı. Fakat sonuç asla gerçek enflasyon oranları ile açıklanmamış ve bütün memur ve emekli vatandaşlarımız enflasyona boyun eğmek zorunda bırakılmıştır.

Enflasyon Rakamları Gerçeğin Dışında Açıklanıyor

Emekli Temmuz maaşları ne kadar olacak ve enflasyon farkı maaşlara ne kadar yansıyacak asla kesinlik kazanmamış olsa bile bütün yanlı medya tarafından emekli vatandaşlarımız kandırılmaktadır. Değerli emekli vatandaşlarımızın bu hususlara Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklanmadan önce yapılan emekliye müjde gibi yapılan haberlere asla itibar etmemesi gerektiğini bildirmek isterim. Daha öncede belirtmiş olduğumuz üzere yanlı yayın organları ve medya kuruluşları henüz şimdiden enflasyon oranları açıklanmadan şu şekilde haberler yapmaktadır. Şimdi bu haberler neler sizlere bu konular hakkında bilgiler vermek istiyorum. Yanlı medya ve yayım organları emekliye 4-5 gibi zam söylemlerine girmiş ve bu söylemlere enflasyon farkının da ekleneceğini bildirmektedirler. Fakat bu hususları ne kadar müjde diye bildirseler bile bu oranların içler acısı olduğunu bilmemekteler. Emekli vatandaşlarımız yaşanan ekonomik kriz nedeni ile artık markete pazara bile gidemez olmuştur. Bu haber kesinlikle müjde değil yine emekli vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmek demektir. Enflasyon rakamlarını Hükumet gerçekçi olarak açıklarsa eğer emekli vatandaşlarımıza en az yüzde 30 zam vermeli ayrıca yüzde yüz artan enflasyon oranlarını emekli vatandaşlarımızın maaşlarına yansıtmaları gerekmektedir.

Emekli Temmuz Maaşları Tahmini Oranları 2019

Değerli okuyucularımız sizlerinde bildiği üzere enflasyon rakamları yine gerçeklerin dışında açıklanacaktır. Bu nedenle Temmuz enflasyon oranları büyük ihtimalle yüzde 1 veya yüzde 1,50 olarak yansıtılacak ve Temmuz zammı olan yüzde 4 maaş zam oranı eklenince tahmini oran emekli vatandaşlarımızın maaşlarına yüzde 5,50 oranında yansıtılacaktır. Eğer bu oranlar açıklanırsa yani yüzde 5,50 veya yüzde 6,00 gibi olacak oranlar yine emekli vatandaşlarımızı enflasyona karşı yenik düşürecektir. Ekonomide oluşan cari açığın kapatılması için zaten bu oranların üzerinde bir maaş artışı beklenmemektedir. Söz konusu cari açığın kapatılması için çalışanların kıdem tazminatları bile fona devredilmek istenmekte ayrıca (BES) Bireysel emeklilik sistemi bile zorunlu hale getirilmek istenmekte iken yüzde 5,50 – yüzde 6,00 oranlarının üzerinde bir maaş artışı yaşanması sadece hayalcilik olmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *