«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vadesiz Hesap Nasıl Açılır

Vadesiz Hesap Nasıl Açılır

Bankalar

Günümüz şartlarında hemen hemen her bir birey vadesiz hesap açmak ihtiyacı duyabilir. Peki bu ihtiyaçlar neden kaynaklana bilir neden ihtiyacımız olabilir gibi sorular da muhtemelen aklınıza gelecektir. Bunun bir çok nedeni ver bunlardan bir kaçını siz değerli okuyucularımız için açıklayıp vadesiz hesap nasıl açılır bunun hakkında ki bilgilerimi yazacağız. Öncelikle vadesiz hesaba neden ihtiyaç duyabiliriz kısa kısa anlatalım. Vadesiz hesap da paranızı güvenlikle saklaya bilir ve koruya bilirsiniz. Bu saklayacağınız ürün dövizde olabildiği gibi altın da olabilmektedir. Vadesiz hesabınızı bir kumbara gibi düşüne bilir birikimler yapabilirsiniz. Vadesiz hesabınızın bulunduğu banka kartı ile her türlü banka işlemlerini gerçekleştire bilir ATM lerini kullanabilirsiniz. Ayrıca hemen hemen EFT dahil olmak üzere bütün bankacılık işlemlerinizi herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştire bilirsiniz. Örnek verelim bir çalışansınız çalıştığınız iş yeri tarafından maaşınızın yatması için yine bir vadesiz hesap ihtiyacınız olacaktır. Artık günümüz yaşam koşullarında görüyoruz ki hepimizin bir vadesiz hesaba ihtiyacı olacaktır.

Vadesiz Hesap Açmak
Söz konusu olan vadesiz hesap açtırmak istediğiniz zaman öncelikle hesabınızı hangi bankada açmak istiyorsunuz bunu belirlemeniz gerekir. Sonraki yapmanız gereken ise çalışmak istediğiniz bankanın şubesini belirlemek olacaktır. Banka şubesini belirlerken seçebileceğiniz en doğru seçenek hesabı açmak istediğiniz şubenin ya evinize veya iş yerinize yakın olması sizin için daha iyi olacak ve bütün banka işlemlerinde zaman kaybınızın olmamasını sağlayacaksınız. Her ne kadarda olsa vadesiz hesap kartınızla işlemleri yapabilseniz dahi hesap açtığının bankanın şubesinin yakın olması sizin için daha iyi olacaktır.

Aslın da bundan sonrası en kolay kısmı çünkü bankaya gittiğinizde vadesiz hesap açtırmak istiyorum demeniz yeterli olacaktır. Önce bankanın müşteri temsilcisi ile görüşürsünüz ve işlemleri başlatırsınız. Daha sonra müşteri temsilcisi sizden gerekli evrakları talep edecek olup işlemlerinize yön verecektir. Sizden istenecek en önemli belge nüfus cüzdanınız olacaktır. Eskiden daha çok evrak talebi olurdu ikametgah gibi adres beyanı gibi evraklar. Fakat şimdi bunların hiç birine ihtiyacınız olmayacak yanınıza aldığınız nüfus cüzdanınız yeterli olacaktır. Yine de başka evraklar istenir ise bankada bulunan her hangi bir bilgisayardan e- devletinize girerek sizden istenen evrakları çok rahat bir şekilde temin edebilirsiniz. Ama banka için en önemlisi nüfus cüzdanınız e-mail ve size ulaşabilecekleri sabit ve GSM numaralarınız olacaktır. Bu hususları sağladığınız takdirde 10 ila 15 dakika arasında vadesiz hesabınız açılmış olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *