«
  1. Anasayfa
  2. Bitcoin Kripto Para
  3. Bitcoin Neden Düşüyor Kripto Paralarda Son Durum

Bitcoin Neden Düşüyor Kripto Paralarda Son Durum

Bitcoin Neden Düşüyor

Bitcoin (BTC) Neden Düşüyor

Son zamanlarda en çok merak edilen konuların başında Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler gelmektedir. Kripto para yatırımcısının her geçen gün artması ise Kripto paralar ve Bitcoin (BTC) haberlerinin internet arama motorlarında en çok aranan haber olarak karşımıza çıkmasını sağlamaktadır. Bitcoin (BTC) neden düşüyor Coinlerin düşüşü devam edecek mi, kripto paralar neden düşer ve kripto paralar ne zaman yükselir soruları kripto paraların yakın takipçileri tarafından sorulmaktadır.

Kripto Paralar Neden Düşüyor

ABD’ de Merkez Bankası FED’ in enflasyona bağlı alacağı agresif kararların olabileceği ihtimali bütün piyasaları negatif olarak etkilemiştir. ABD enflasyon verilerinin açıklandığı 10 şubat perşembe gününden itibaren kripto paralarda düşüşler yaşanmaya başladı. Bitkoin , Ethereum  ve diğer alt coinlerde ABD enflasyon verilerinin endişesi hakim olmakta. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından acilen olağanüstü toplantı yapılmasının çağrısıda kripto para borsalarında yaşanan endişeyi artırmıştır. 11 Şubat 2022 tarihinde ABD Merkez Bankası FED tararından Türkiye saati ile 16:30′ da Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı. FED tarafından yapılan açıklamanın Bitcoin, Etherreum ve kripto paralarda olumsuz etkiler yaparak düşüş gerçekleştiği Kripto analistleri tarafından yorumlandı. 45.000 bin dolar ile 45.000 bin 800 dolar seviyelerinde olan Bitcoin (BTC) 43.300 seviyelerine kadar düşüş gösterdi.  Daha sonra yine Bitcoin ve alt coinlerde düşüşler yaşanmaya devam etmiştir. Fakat Bitcoin (BTC) toparlama hareketlerini göstersede trendin aşağı yönlü olduğu Kripto para analistçileri tarafından yorumlanmıştır.

Bitcoin (BTC)’ de Son Durum

Analist yorumlarına göre Bitcoin (BTC) ‘de 41.500 / 40.500  ve 39.000 bin dolar seviyelerine kadar geri çekilmelerin olabileceği yönünde olmuştur. Bütün Kripto para anaslistlerine göre Bitcoin (BTC), Ethereum ve Kripto paralarda yaşanan düşüşün ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan toplantıda alınan kararların etkisinin olduğu yönünde olmuştur. Bir çok Kripto para analistine göre ise Bitcoin (BTC)’de yaşanan düşüşün normal olduğu yönünde olmaktadır. Analistlere göre 33.000 Bin dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin (BTC) ‘ nin çok hızlı toparlandığı için tekrar düşüşlere neden olacağı belirtilmektedir. Yeniden yaşanan düşüşlerin ise Bitcoin açısından kötü olmadığı ve ilerleyen zamanlarda yükselişe yönelik toparlama hareketleri olduğu yönünde yorumlanmıştır.

Bitcoin kısa tarihi için URL:  https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/bitcoin-kisa-tarihi/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.