«
  1. Anasayfa
  2. Bitcoin Kripto Para
  3. ABD Enflasyon Verileri Açıklandı

ABD Enflasyon Verileri Açıklandı

ABD Enflasyon verileri açıklandı
13 Temmuz 2022 tarihi ile Amerika Birleşik Devletleri’nde merakla beklenen enflasyon verileri açıklandı. ABD enflasyon verileri dünkü açıklama ile son 41 yıllın ardından zirveye ulaştığı görüldü. Açıklanan Enflasyon verilerine göre ABD’de yıllık TÜFE yüzde 9,1 ile beklentilerin üzerine çıktı.

ABD Enflasyon Verileri

Amerika Birleşik Devletleri’nde Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde merakla beklenen veriler 13 Temmuz 2022 tarihi ile açıklandı. Bütün para piyasalarının özelliklede Kripto para piyasalarının merakla beklediği ABD enflasyon verisi dün itibari ile açıklandı.  Açıklanan enflasyon verilerine göre ABD’de haziran ayında TÜFE yüzde 1,1’lik beklentiye karşın yüzde 1,3 artış gösterdi.

ABD’de Yıllık Bazda Tüfe 9.1’le Zirveyii Gördü

ABD’de açıklanan enflasyon verileri sonucunda yıllık bazda TÜFE yüzde 8,6’dan yüzde 9,1’le son (kırkbir) 41 yılın zirvesine ulaştı. ABD tarafından enflasyonun yüzde 8,8 olması bekleniyordu. Açıklanan veriler neticesinde çekirdek TÜFE yüzde 0,6’lık beklentiye karşın yüzde 0,7 arttış gösterdi.

75 Baz Puanlık Faiz Artışı Gelebilir

ABD’de açıklanan verilerin ardından Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de açıklamalar da bulundu. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic’in yaptığı açıklamalar şu şekilde gerçekleşti Raphael Bostic ABD ekonomisinin daha yüksek faiz oranlarıyla başa çıkabileceğini açıklarken aynı zaman da bir başka jumbo hamleye desteğini sözlerine ekledi.Bostic, Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, “Şu anda oldukça rahatım. Ekonominin bir sonraki hamleye dayanabileceğinden eminim. 75 baz puanlık bir artışı desteklerim” ifadelerini kullandı.

FED’den 100 Baz Puanlık Faiz Artışı Gelir Mi ?

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic 75 baz puan faiz artışını destekliyeceğini yenilemiş olsa bile ABD Merkez bankasının 100 baz puan faiz artışı yapabileceği bütün ekonomistler tarafından yorumlandı. ABD’de Enflasyonun son 41 yılın üzerine çıkması ile artık bütün para piyasalarının faiz artışı beklentisi 100 baz puan olarak bekleniyor.

İlginizi çekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için aşşağıda verilen url’ye tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sitemizde günlük olarak yayımlanan ekonomi haberleri, finans haberleri, faktoring haberleri, faktoring şirket ve faktoring firma haberleri, banka haberleri ile altın / euro/ dolar/ BTC ve kripto para haberlerini bulabilirsiniz.

Temmuz ayı FED toplantı günleri : https://www.finanshaberi.net/bitcoin-kripto-para/temmuz-ayi-fed-toplantisi/.html

2023 yılı FED Toplantı Tarihleri : https://www.finanshaberi.net/bitcoin-kripto-para/2023-yili-fed-toplanti-tarihleri/.html

 

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.