«
  1. Anasayfa
  2. Bitcoin Kripto Para
  3. 2023 Yılı FED Toplantı Tarihleri

2023 Yılı FED Toplantı Tarihleri

FED_Toplantı_tarihleri_2023

2023 Yılında FED’in Toplantı Günleri Belli Oldu

FED Toplantı Tarihleri ; ABD Merkez Bankası (FED)’in 2023 yılında düzenleyeceği toplantı tarihleri netlik kazandı. 2023 yılı FED toplantısı günleri, 2023 yılı FED toplantısının saatleri ve 20223 yılı FED toplatısının tarihleri haberimizin devamında bulunuyor.

ABD Merkez bankası (FED) tarafından yapılan toplantılar ve FED toplantılarında alınan kararlar bütün para piyasaları açısından büyük önem arz ediyor. Özellikle bütün dünyada para piyasaları FED toplantı günlerini ve FED toplantısı öncesi ve sonrası için FED başkanı tarafından yapılan açıklamaları gözetiyor. FED tarafından alınan kararlar Kripto para piyasaları üzerinde oldukça fazla etki yapıyor.

2023 Yılı FED Toplantıları Ne Zaman Yapılacak

FED toplantısında alınan kararlar BTC ve kripto para yatırımcılarında oldukça endişe yaratıyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınan kararlar piyasalar için iç açıcı olmadığı zamanlarda özellikle kripto para yatırımcıları ve Bitcoin yatırımcıları için korku endexinin yükselmesine neden oluyor. BTC ve kripto para piyasalarında korku endexinin artması bütün kripto paraların ve altcoinlerin değer kaybı ile sonuçlanıyor.

2023 FED toplantı tarihleri netlik kazandı. FED’in her sene 8 kere gerçekleştirdiği FOMC toplantıları dünya para piyasalarını oldukça yakından ilgilendirmektedir. Haberimizin başlangıcında belirttiğimiz üzere FED’in almış olduğu faiz kararları sonucunda; Düyadaki bütün merkez bankalarının kararlarını da endirekt olarak etkiliyor. ABD’de yaşanan enflasyonun gidişatı başta olmak suretiyle bir takım metrik incelenerek varılan faiz artışı sonucu FED para politikasını olduğu kadar; altından başlayarak diğer kıymetli metalleri ve kripto para piyasalarını kadar onlarca değişik ekonomik enstrümanın yönünü aşağı ya da yukarı yönlü olarak belirliyor.

2023 Yılı FED Toplantı Günleri /2023 Yılı FED Toplantı Tarihleri

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılacak olan 2023 yılı FED toplantı tarihleri aşağıda listelenmiştir. ABD Merkez Bankası (FED)’in ilk toplatı tarihi 2023 yılının Ocak ayının son günü, Şubat ayının ilk günü olacak şekilde denk açıklanmıştır. FED gerçekleştireceği ikinci toplatı tarihi ise 2023 mart ayının 21/22 olurken üçüncü toplatısı 2023 yılının 2 Mayıs ve 3 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. 2023 yılında FED tarafınca yapılacak toplantı tarihlerini aşağıda bulunan listeden inceleyebilirsiniz.

FED 1. toplantısı: 2023 Ocak FED toplantı tarihi 31 Ocak – 1 Şubat FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

FED 2. toplantısı: 2023 Mart FED toplantı tarihi 21 – 22 Mart FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

FED 3. toplantısı: 2023 Mayıs FED toplantı tarihi 2 – 3 Mayıs FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

FED 4. toplantısı: 2023 Haziran FED toplantı tarihi 13 – 14 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

FED 5. toplantısı: 2023 Temmuz FED toplantı tarihi 25 – 26 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

FED 6. toplantısı: 2023 Eylül FED toplantı tarihi 19 – 20 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

FED 7. toplantısı: 2023 Kasım FED toplantı tarihi 31 Ekim – 1 Kasım FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

FED 8. toplantısı: 2023 Aralık FED toplantı tarihi 12 – 13 Aralık FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

İlginizi cekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için aşğıda verilen url’ye tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sitemizde günlük olarak yayımlanan ekonomi haberleri, finans haberleri, faktorin haberleri, faktoring şirket ve faktoring firma haberleri, banka haberleri ile altın / euro/ dolar/ BTC ve kripto para haberlerini bulabilirsiniz.

finansman nedir : https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/finansman-nedir/.html

faktoring nedir : https: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/faktoring-nedir-faktoring-ne-demek/.html

finans faktorin iletişim hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/qnb-finans-faktoring-iletisim-hatti/.html

TCMB’nin yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini: https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/merkez-bankasi-yil-sonu-enflasyon-ve-dolar-tahmini/.html

DXY Nedir BTC ve Kripto paralar üzerindeki etkileri: https://www.finanshaberi.net/genel/dxy-nedir-kripto-paralar-ve-btc-uzerinde-neden-etki-eder/.html

Temmuz ayı FED toplantısı ne zaman: https://www.finanshaberi.net/bitcoin-kripto-para/temmuz-ayi-fed-toplantisi/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.