«
  1. Anasayfa
  2. Bitcoin Kripto Para
  3. Elon Musk’a Dogecoin İçin Dava Açıldı

Elon Musk’a Dogecoin İçin Dava Açıldı

Dogecoin Davası

Elon Musk Davalık Oldu

Elon Musk Dogecoin destekçisi oduğu için davalık oldu. Elon Musk’u sadece Dogecoin destekcisi olarak algılamak doğru olmayacaktır. Bilindiği üzere Elon Musk Kripto varlıkların gücüne inanan ve bu doğrultuda kripto varlıklara yatırım yapmakla bilinen bir isim olmuştur. Kripto para dostu olarak bildiğimiz Elon Musk Twitter üzerinden Dogecoin destekçiliği yapmaktadır.

Elon Musk’ Neden Davalık Oldu

Elon Musk’a ABD’de yaşan Kate Johnson isimli kripto para yatırımcısı tarafından dava açıldı. Açılan davanın toplam bedeli talep doğrultusunda 258 milyar dolar olmaktadır. ABD’de yaşan Kate Johnson Elon Musk’un Tesla ve SpaceX şirketleri üzerinden Dogecoin’in fiyatını artmasını sağladığı  ve daha sonra ise fiyatı düşürerek yatırımcıya zarar ettirdiğini belirterek New York Güney Bölge Mahkemesine şikayette bulundu. Elon Musk hakkında şikayette bulunan Kate Johnson kendisininde kripto yatırımcısı olduğunu belirtmiş ve Dogecoin üzerinden yüklü kayıplar yaşadığını mahkemeye verdiği şikayet dilekçesine eklemiştir.

Dogecoin’in Bir Günde %75 Yükselmesi Dava Nedeni Oldu

Bilindiği üzere Elon Musk Twitter hesabı üzerinden kripto paralar hakkında twit atmaktadır. Özellikle Elon Musk 2021 yılında kripto paralar üzerinden bir çok twit atmıştı. Musk attığı twitlerde Dogecoin destekçisi olduğunu her zaman belirtmiş ve bu hususta bir çok açıklamalarda bulunmuştur. Elon musk’a Dava açan Kate Johnson bu twitleri mahmeye delil olarak sunmuştur. Bu twitler doğrultusunda yatırımcıların Dogecoin’e yönelmesini sağladığı ve Dogecoin’e olan talep artışından dolayı fiyatın yükseldiğini daha sonra ise fiyatın aşağı çekilerek yatırımcıya zarar ettiğini belirtmiştir.

Elon Musk’un 4 Şubat 2021 de attığı roket fotoğraflı bir twetin altına dogecoin yazması ile Dogecoin yüzde 40 değer kazanmıştı. Ayrıca 26 Mayıs 2021’de Elon Musk yine twet atarak Dogecoin geliştiricileriyle çalıştığını ifade etmesi Dogecoin’in %26 değer kazanmasını sağlamıştı. Elon Musk tarafından atılan Dogecoin destekli twitler ile dogecoin’in toplamda %75 değer kazanmıştır.

Elon Musk tarafından atılan twitler doğrultusundan Dogecoin’in yükselmesi ve daha sonra yeniden düşmesi dogecoin yatırımcılarını yüksek oranda zarar ettirmiştir. Elon Musk’un attığı twitlere kapılarak Dogecoin alanların kayıbı %91.7 olmuştur. Fakat Elon Musk 7 Mayıs 2021 de attığı bir twitinde yatırımcıların bütün paralarını buraya yatırmasının doğru olmadığını ifade ettiği görülmektedir.

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz haberlerimiz için url’ye tıklayınız.

Binance Kore pazarına ne zaman girecek: https://www.finanshaberi.net/bitcoin-kripto-para/binance-kore-pazarina-girecek-mi/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.