«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Döviz kurlarında yaşanan ani yükselişlerin TL’ de değer kaybına neden olması ile Kur korumalı TL Vadeli Mevduat hesaplarında artışlar görünmektedir. TL vadeli mevduat hesabı açarak yapılacak yatırımlar nasıl güvence altına alınmaktadır.Kamu kurumu bankası olan Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı ile en çok hesap açan banka olarak müşterilerine hizmet vermektedir.

Vakıfbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nedir, Vakıfbank kur korumalı tl vadeli mevduat hesabı açma, Vakıfbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı özellikleri ve Kur Korumalı Mevduat hesabı avantajları nelerdir sorusuna yönelik cevaplar yazımızın içerisinde yer almaktadır.

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?

Kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabı son zamanların en çok rağbet gören banka hesabı olmaktadır. Kur kaynaklı TL’ de yaşanabilecek zarar ve değer kaybı risklerine karşı TL’ olan yatırımızı koruyabileceğiniz Vakıfbank TL Vadeli Mevduat hesabı ile sizlere hizmet vermektedir. Döviz kurunda yaşanan ani yükselişlerden kaynaklı TL’ yatırımcısını korumaya alan banka mevduat ürünü olarak tanımlana bilmektedir.

Döviz kurunda yaşanan ani ve sert yükselişler TL’ yatırımcısını tedirgin ederek kaygı duymalarına neden olmuştur. TL’nin değerinin korunması ve TL yatırımcısının, döviz kurlarına yatırım yapmasını engellemek için Hazine ve Maliye Bakanlığının desteği ile Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesap ürünü en güvenilir banka mevduatı olarak yatırımcılar tarafından tercih edilmektedir.

Döviz kurunun yükselmesi ile TL’ de yaşanan değer kaybını Hazinenin karşıladığı ve yatırımcının zarar etmesini engelleyen hesap olarak da tanımlaya biliriz. Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı açarak sizlerde birikimlerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Özellikleri

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı açılırken hesabın açılışında yapılan yatırımınız, Döviz kuru EUR/USD/GBP olarak endekslenir ve döviz cinsi yatırımcının tercihi ile belirlenir.

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı açılışı yapılırken hesabın açılış ve bitiş tarihleri olarak TCMB’nin saat 11:00’de açıkladığı EUR/USD/GBP döviz kurları baz alınmaktadır.

TCMB’nin EUR/USD/GBP alış kuru arasında oluşacak kur oranı değişimi dikkate alınır.

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı olan yatırımcıya yapılan ödemelerin tümü Türk Lirası olarak yapılır. Türk Lirası dışında Kur Korumalı mevduat hesaplarında ödeme yapılmaz.

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı yatırımcısının bilmesi gereken bir husus ise hesabınızda vade tahakkukunun gerçekleşmesi ile hesabın otomatik olarak kapatılmasıdır.

Hesap kapatıldıktan sonra Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabınızda olan bakiyeniz vadesiz hesabınıza aktarılır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı kapatıldıktan sonra tekrar vade uzatımı yapılmaz.

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli hesabı açan birikimci bu hesaptan kısmi çekim işlemlerini yapamayacaktır.

Bu hesabın özelliklerinde birisi ise stobaj oranının sıfır (0) olarak uygulaması olmaktadır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı 3/6/9 ay ve 1 yıl vadelerde Türk Lirası olarak açılır.

Tatil günlerine denk gelen vade sonu ile ilk iş günü olarak değerlendirilir.

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açan yatırımcının bilmesi gereken bir faktör ise Kur Korumalı

Hesaplarda TCMB’nin Politika faiz oranının asgari olarak uygulanması olacaktır.

Vakıfbank Şubelerinden Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Kuru korumalı TL Vadeli Mevduat açarak birikimlerini bu hesap ile değerlendirmek isteyen yatırımcı dilediği Vakıfbank şubesinden hesap açılışını yapabilir. Bunun için en kolay yöntem size en yakın banka şubesine gitmeniz ve Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabınızı banka şubesinden gerçekleştirmek olmaktadır.

Vakıfbank şubesinden müşterek hesap açmak isterseniz müşterek hesap açmanız mümkündür. Fakat müşterek olarak Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Hesap Açma işlemine başlamadan müşterek hesap açacak kişilerin gerekli paydaş evraklarını eksiksiz ve noksansız olarak banka personeline vermesi gerekmektedir.

Vakıfbank Mobil Bankacılık İle Kur Korumalı TL Vadeli Hesap Açma

Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma işlemini Vakıfbank Mobil ile yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle Vakıfbank mobili akıllı ve android telefonunuza indirmektir. Vakıfbank mobil şifrenizi aldıktan sonra menüleri takip ederek Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma işleminizi kolaylıkla yapmanız mümkün olmaktadır. Vadeli hesap açmadan önce Vakıfbank vadesiz hesabınızı açmanızda gerekmektedir.

Vakıfbank Mobil Bankacılık URL: https://www.vakifbank.com.tr/mobil-bankacilik.aspx?pageID=415

Vakıfbank İnternet Bankacılığı İle Kur Korumalı TL Vadeli Hesap Açma

Vakıfbank İnternet Bankacılığı hesabı açarak Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açma işlemini internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz. Mobil bankacılıkta olduğu gibi internet bankacılığında da şifre almanız gerekmektedir. Vakıfbank internet bankacılığı şifrenizi aldıktan sonra Vakıfbank internet şubeden menü takip sistemi ile Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Hesap Açma işlemi kolaylıkla yapılmaktadır.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Hesabı Açma URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/vakifbank-internet-bankaciligi-hesap-acma/.html

Vakıfbank Müşteri Hizmetleri

Vakıfbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nedir, Vakıfbank kur korumalı tl vadeli mevduat hesabı açma, Vakıfbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı özellikleri ve Kur Korumalı Mevduat hesabı avantajları nelerdir sorularının hakkında bilmek istediğiniz bütün ayrıntılar için Vakıfbank Müşteri Hizmetleri Telefon numarasını arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden bütün detaylar hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Vakıfbank Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/vakifbank-musteri-hizmetleri-0850-222-0-724/.html

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.