«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

kredikarti Bloke kaldırma

Değerli okuyucularımız Ziraat Bankası Bloke kaldırma sorusu son zamanlarda daha çok merak edilen konulardan birisi olmuş ve internet arama motorlarının en çok aranan haberi olur iken aynı zamanda da internet haber sitelerinde en fazla okunan haberlerin başında gelen bir haber olarak karşılaştığımız bir durum olmuştur. Bizde siz değerli okuyucularımızın ziraat bankası kredi kartı bloke kaldırma hususunda ihtiyaç duyduğunuz ve sizler için çok mühim ve önemli olan bilgileri sizlerin bilgisine sunmak için son zamanların en çok aranan haberini gündemimize alarak sitemiz vasıtası ile siz değerli okuyucularımızın bilgisine sunmak için yayımlıyoruz. Söz konusu olan kredi kartı bloke kaldırma işlemleri üzerinde daha net ve çok sağlıklı bilgiler almak isterseniz lütfen sizler için hazırlamış olduğumuz haberimizin detaylarını çok dikkatli okuyun. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan haberimizin detaylarını tek tek açıklayalım.

Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma Detayları

Değerli okuyucularımız her geçen gün kredi kartı kullanan kişi sayısı artış göstermekte ve kredi kartı kullanımı sayısında çok yüksek oranda artışlar olmuştur. Bu kadar fazla kredi kartı kullanımı olunca düzenli kullanılmama, düzensiz ödeme ve hatta hiç ödememe gibi sorunlarda artış göstermiştir. İşte bu sebeplerden dolayı kredi kartına bloke konulmaktadır. Değerli okuyucularımız Ziraat bankası kredi kartı blokesi kaldırma yapmak isteyenlerin bilmesi gereken bir husus blokenin kaldırılması bankanın insiyatifinde olan bir durumdur. Böyle bir durum yani kredi kartı bloke durumu yaşanmışsa bloke edilen kartın kullanım dışı bırakılması da bankanın insiyatifinde olan bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır.

Değerli okuyucularımız bir çok vatandaşımızın yaşamış olduğu bu sorunu çözmek günümüz şartlarında çok kolay görünmüyor. Aslında çok kolay olan bu işlem çekilen geçim sıkıntılarından ve yaşanan hayat pahalılığından kaynaklanmaktadır. Kredi kartında olan blokenin kaldırılması için öncelikle yapmanız gereken bloke konulan kredi kartı borcunun tamamının ödenmesi gerekmektedir. Fakat borcun tamamını ödediğiniz takdirde kartınızdaki bloke kalmamış ise o zaman bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak iletişime geçmeniz gerekecektir.

Bloke Edilen Kredi Kartı Kredi Notunu Nasıl Etkiler

Değerli okuyucularımız bütün bankacılık işlemlerinde örnek verecek olur isek kredi kartı başvurusu, konut kredisi başvurusu, taşıt kredisi başvurusu ve bireysel ihtiyaç kredisi başvurularının tamamında bütün bankalar artık müşteriyi kredi notunu göre değerlendirmekte olup ayrıca yine bu hususta alınan kredilerde artık kredi notuna göre banka faiz oranlarında da değişiklik yaşanmaktadır. Bu değişikliği açıklayacak olur isek kredi notu yüksek olan kişi düşük faizli kredi kullanır iken kredi notu düşük olan kişi yüksek faiz oranı ile kredi kullanmaktadır. Bu neden le kredi notu çok önemli olmakla beraber kredi kartı blokesi de kredi notunuzu düşürecektir. Bu neden le asgari ödeme yaparak karta bloke konulmasını engellerseniz sizler için daha iyi olacaktır. Bloke konulan kredi kartı mutlaka kredi notunuzu olumsuz yönde etkileyecek ve kredi notunuzun düşmesine neden olacaktır.

Bloke Edilen Kredi Kartı Blokesi Ne Zaman Kalkar

Değerli okuyucularımız üst yazımızda da belirttiğimiz üzere ön bloke konulan kredi kartının borcunun tamamının ödenmesi gerekmektedir. Siz bu borcun tamamını ödedikten sonra mutlak suretle bloke 24 saat içinde kaldırılacaktır. Fakat bazen olumsuz yönde yansımalar yaşandığı için borcun tamamını ödemenize rağmen kredi kartı blokesi kaldırılmamış ise eğer o zaman mutlak suretle Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini 444 00 00 numaralı telefonu aramanız ve bilgi vermeniz gerekecektir. Müşteri hizmetleri ile yapmış olduğunuz görüşmeden hemen sonra kredi kartınızdaki bloke 1 saat içinde kaldırılacaktır. Kart blokeniz kaldırıldıktan sonra bundan sonraki ödemelerinizi çok daha düzenli yapmanız ve son yatırma tarihinden önce borcunuzu ödemeniz kredi notunuzun yeniden yükselmesini sağlayacaktır.

Değerli okuyucularımız son zamanlarda ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve bütün mecburi ihtiyaçlara gelen zamlar gıda fiyatlarında ki inanılmaz yükseliş ve yine ekonomik kriz nedeni ile bir çok firmanın kepenk kapatması işsizlik oranlarını artırmış ve kredi kartlarında ödenmeme ve kredi kartlarında bloke konma sorunları artmıştır. Sizler için yapmış olduğumuz haberimizin detayları hakkında merak ettiğiniz ve aklınıza takılan her hangi bir soru olur ise eğer haberimizin en alt kısmında bulunan yorum bölümünden bizlere ulaşa bilir ve istediğiniz soruları sorabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *