«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Altın Fiyatlarında Bu Hafta

Altın Fiyatlarında Bu Hafta

buuuuuuu

Bu hafta altın fiyatlarında neler yaşandı düştümü yükseldimi gibi merak edilen sorulara cevaplar verelim. Altın fiyatları geçen hafta ivmesini yani çıtasını hep yükselterek yatırımcısına kar ettirmişti. Bu hafta da altın fiyatların da yükseliş bekleniyor altının daha çok çıtasını yukarılara taşıması bekleniyordu Fakat altın fiyatlarında bu hafta beklenen olmamıştır.

Aslın da altın fiyatları geçen hafta olduğu gibi bu haftada yükselişle başlamış fakat bazı politik ve siyasi cevaplardan etkilenerek düşüşe başlamıştır. Altının düşmesine ve Dolar ve Euro’nun da artışına sebep olan politikalar ve siyasi cevaplar nelerdir şimdi onları değinelim ve altının değer kaybetmesin de nasıl ve neden bu kadar çok etkili oldu siyasi ve politik hamleler bir bir açıklayalım.

Söz konusu olan altının bu hafta düşmesine neden olan hamlelerin ilki geçenler de Merkez Bankası Tarafından açıklanan tahmini yıl sonu enflasyon oranları birinci hamle olmuştur. Açıklanan tahmini yıl sonu enflasyon oranlarının yüksekliği dolar ve euro’ nun tepkisine maruz kalmış ve yükselişte olan altın bir anda hızını kesmiş ve ivmesini düşürmüştür. Asıl altının düşmesine ve dolar ile euro’nun yükselişine sebep olan hamle ise hükümet tarafından yapılan hamledir. Erhan Albayrak’ın açıklamalarını yaptığı yıl sonuna kadar yapılacak ÖTV ile KDV indirimi hakkındaki söylemleri dış ve iç piyasada Türk ekonomisinin sıkıştığı ve panik yaşadığı durumunu oluşturmuş ve bu açıklamların sonucun da dolar ve Euro’nun yükselmesini sağlarken Altın fiyatlarının düşmesine neden olmuştur.

Fakat bu açıklamaların üstünden fazla geçmeden ekonomide paniklik olmadığının ve istikrar için adımların atıldığının dış piyasalar tarafından algılanması sonucu altın tekrar değer kazanarak normal seviyelerine gelmiştir. Sabah saatlerin de Gram altın 218,91 TL den alım 218,95 TL den satış fiyatı olarak işlem görürken haftayı 218,50 TL alım 218.57 de satış fiyatı olarak haftayı kapatmıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *