«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. İletişim Başkanlığı Kamu Personeli Alımı 2020

İletişim Başkanlığı Kamu Personeli Alımı 2020

İletişim

İletişim Başkanlığı Kamu Personeli Alımı 2020

Genel İdare Hizmeti sınıfından 8nci ve 9ncu kadrolara atama ile İletişim Başkanlığı bünyesine personel alınacaktır. Atama yoluyla alım yapılacak personel sayısı 30’dur. Adaylar öncelikle giriş sınavına tabii tutulacaklardır. Sınavın her bir aşaması da Ankara ilinde gerçekleştirilecektir. İletişim Başkanlığı personel alımı giriş sınavına yönelik olarak düzenlemeler 27.11.2019 tarih ve 30608 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan İletişim Uzmanlığı Yönetmeliği’nde belirtilmiştir. İlgili yönetmelikle ilgili tüm detaylara İletişim Başkanlığı bakanlık resmi sayfasından ulaşılabilir. İletişim Başkanlığı 2020 personel alımı ile ilgili olarak personel alınacak pozisyon, alım şartları, sınav tarihleri ve sınav başvurusu gibi detaylara ise yazımızı okumaya devam ederek erişebilirsiniz.

İletişim Başkanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

İletişim Başkanlığı 2020 personel alımı kapsamında 30 kişi alınacaktır. Kişilerin ilgili pozisyonlara yerleştirilmesi yazılı ve sözlü sınav sonrası atama yöntemiyle yapılacaktır. Ön değerlendirme sonrasında yazılı sınava girmeye hak kazanan kişiler sözlü sınava tabii tutulacak kişilerin kapasitesi kapsamında yazılı sınav sonucuna göre sıralamaya sokulacaktır. İletişim Başkanlığı 2020 personel alınacak pozisyon iletişim uzman yardımcılığıdır.

İletişim Başkanlığı 2020 Personel Alım Şartları

Memur olarak 8. ve 9. kadrodan İletişim Başkanlığı bünyesinde çalışmak isteyen kişiler 2020 personel alım şartlarını sağlamalıdır. Sınav ile alım yapılacak olan pozisyonlara başvuracak kişilerin:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48nci maddesince belirtilen şartlara haiz olmaları;
  • 01 Ocak 2020 tarihinde 36 yaşından gün almamış olmak;
  • Adayların yurt içinde örgün eğitim veren üniversitelerin dört yıllık siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olmaları (10 kişilik kontenjan);
  • İletişim fakültelerinden mezun olmaları (10 kişilik kontenjan);
  • Yazılım, bilgisayar, elektrik ve elektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme fakültelerinden mezun olmaları (5 kişilik kontenjan);
  • Antropoloji, psikoloji, sosyoloji, halkbilim, sosyal antropoloji, insan ve toplum bölümlerinden mezun olmaları (5 kişilik kontenjan) gerekmektedir.

İlgili fakültelerden yeterli sayıda başvuru olmaması halinde kontenjan hakkı diğer fakültelere tanınabilecektir.

Eğitimini yurtdışında tamamlayan kişilerin diplomaları için denklik belgeleri almaları şarttır.

İletişim Başkanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

İletişim Başkanlığı iletişim uzman yardımcısı alımı için uygulanacak olan giriş sınavı 14 Mart 2020 tarihinde saat 10:00’da tek oturum şeklinde yapılacaktır. Ön değerlendirme sonrasında eleme sınavına girmeye hak kazanmış olan adayların listesi İletişim Başkanlığı resmi web sitesinde yayınlanacaktır. Sınava girebilecek adayların listesinde adı yer alan adaylardan sonrasında sınava girmesine engel bulunduğu tespit edilen kişiler sınava kabul edilmeyecektir. Bu kişilerin sınava girmesi halinde sınavları geçersiz kalacaktır. Ön eleme sınavı sonrasında mülakata katılmaya hak kazanan adaylar, eleme sınavından alınan puanlara göre belirlenecektir. Bu kişilerin isimleri de yine bakanlık sitesinde ilan edilecektir.

İletişim Başkanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

Uzman yardımcısı alımı için sınav başvurusu 13 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olup 31 Ocak 2020 tarihinde sonlanacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların sınava girebilmek için 90 TL olan sınav başvuru ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Sınav başvurusunu doğru bir şekilde yapmayan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Adayların sınav giriş belgesi alabilmek için tüm kıstasları yerine getirmeleri şarttır. Sınav günü adayların kimlik doğrulaması için başvuru esnasında yükleyecekleri fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş olması, adayın yüzünün fotoğrafta kolay bir şekilde tanınması gerekmektedir.

Yazılı sınav çoktan seçmeli olarak yapılacak olup sözlü sınav kısmı ise üç aşamada uygulanacaktır. Çoktan seçmeli yazılı sınav aşamasında 30 soruluk genel yetenek, 40 soruluk genel kültür ve 30 soruluk yabancı dil sorusu sorulacaktır. Kadrolar için belirtilen kontenjanların dört katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır. Adaylar sözlü sınava girebilmek için yazılı sınavdan en az 70 puan ve üstünde almalıdır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *