«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Konkordato İsteyen Firmalara Bir Yenisi Daha Eklendi

Konkordato İsteyen Firmalara Bir Yenisi Daha Eklendi

akaryakit_devi_konkordato_

Konkordato veren firma sayısına bir yenisi daha eklendi. Arka arkaya gelen konkordato veren firma sayılarının artışı Ülke ekonomisi ve daha sonraki yılların daha riskli olabileceğinin bir işareti olsa da bu sisteme başvurarak iflas ertelemesi yapan firmaların giderlerini düşürmek ve maliyetlerini en asgariye çekebilmek için personel sayısını azaltmaları da Ülkedeki sayısı çok yüksek olan işsiz sayısını daha fazla artırmaktadır.

Şimdi ise Konkordato isteyen firma Akaryakıt devleri arasında gösterilen ÇEKOİL firması olmuştur. ÇEKOİL’in Ülke genelinde toplam da 70 bayisi bulunmaktadır. Son zamanlar da Konkordato veren şirketler arasına katılan Çekoil Ülkemizdeki yerli akaryakıt firmalarının öncülerindendir. Konkordato talebinde bulunan ÇEKOİL firması Gebze Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak konkordato istemiş Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi Konkordato talebinde bulunan ÇEKOİL firmasına 3 ay mühlet vermiştir. ÇEKOİL aslında bir yakıt firması olarak bilinse de aslen bağlı olduğu kuruluş yani A.Ş Doğal Kaynaklar Akaryakıt A.Ş’ ye bağlıdır. Doğal Kaynaklar Akaryakıt A.Ş 1992 senesinden bu yana söz konusu olan akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren yerli bir firma olmaktadır. Doğal Kaynaklar Akaryakıt A.Ş olarak faaliyetini sürdüren şirketin Halk arasında en çok bilinen firması Ülke genelinde daha öncede belirttiğimiz üzere ÇEKOİL firmasıdır.

Başka kaynaklardan edinilen bilgilere göre Konkordato kararının 14 Kasım 2018 tarihin de verildiği ve başvuru yapılan mahkemenin 3 ay mühlet verdiği yönündedir. Yine başka kaynaklardan alınan bilgilere göre nihai kararın şubatta verileceği belirtilmiştir. 14 Şubat 2019’ a kadar Konkordato talebin de bulunan A.Ş’nin alacaklarına hiçbir şekilde hukuki bir işlem yapılmayacak olup Şubat ayında yapılacak olan duruşma sonucun da şirket hakkında nihai kararın kesinleşeceği belirtilmiştir. Konkordato talebinde buluna şirkete 3 aylık müddet’te Mali Müşavir Çetin Keşaplının geçici komiser olarak atandığı da belirtilmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *