«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. TUİK İşssizlik Rakamlarını Açıkladı

TUİK İşssizlik Rakamlarını Açıkladı

tuik-issizlik-rakamlarini-acikladi

İşsizlik Oranlarındaki Artış Dikkat Çekti

Değerli okuyucularımız İşsizlik oranlarının açıklanmasının ardından bütün dikkatler artan işsizlik oranlarının üzerine yoğunlaştı. Günümüz zaman ve koşullarına baktığımızda bunun çok normal olduğu gözlenmekte olup her vatandaş tarafından da bilinmektedir. Özellikle yaklaşık yaşanan Ülke ekonomisi bozukluğu hatta ekonominin alt üst olduğunun resmen görüktüğü ve ekonomik sıkıntılardan kaynaklı maliye bakanlığının vatandaşlar dolar altın ve euro karşı tahvil satışları başlatması da bunun en büyük örneklerinden olmaktadır. Son bir yılda yine ekonomik şartların getirdiği durumlardan kaynaklanan iflas ilanları ve iflas öncesi verilen Konkordato sayısının giderek artması ve bu şirketlerin mali yapılarını düzeltmek ve giderlerini düşürmek amacı ile ilk yaptıklarının işçi çıkarmak olduğu da görünen ve gözlenen durumların başında gelmektedir.

İşsizlik oranlarının çift hanelere çıkması aynı enflasyonda olan artış işsizlik sayılarının da artığının bir durum göstergesi olarak karşımıza çıkmış ve şuan geçen ekim ayından bu yana işsizlik sayısının 500 bin kişi daha artış gösterdiği saptanmıştır.

İşte TÜİK Tarafından Açıklana Oranlar

TÜİK açıklamalarına göre ekim ayı işlizlik rakamlarına baktığımız takdir de Ekim de işsizlik 11,0 olmuştur. Buna göre ise 15 ve daha yukarı yaşta bulunun kişilerde ise toplam işsiz sayısındaki artışın 501 Bin kişi daha artarak bu sayının toplam 3 Milyon 788 bin kişiye çıktığı açıklanmıştır.

Buna göre ekim ayı işsizlik oranı 11,6 olmuştur. Yapılan araştırmaların sonucun da beklentilerin zaten yüzde 11 seviyesini üzerinde kalması yönünde olmuştu. Bu hususta ülkemize baktığımız da Yurdun genelinde 2018 yılı ekim ayı dönemine ile bir önceki yılın aynı dönemi arasında oluşan rakam 501 bin kişi olmuş ve bu artış ise 15 yaş üstü işsiz sayısını 3 milyon 788 bine kadar çıkarmıştır.

 

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *