«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Emekli Vatandaşlarımıza Kötü Haber! Son Dakika

Emekli Vatandaşlarımıza Kötü Haber! Son Dakika

EMEKLİ

Aylıkları 1000 TL’ Ye Tamamlanan Binlerce Emekliye 4′ Yıl Boyunca Zam Yapılmayacak

Değerli okuyucularımız geçtiğimiz günlerde Meclise sunulan yasa teklifi kabul edildi. Bu yasa teklifi sayıları yaklaşık 105 binin bulan emekli vatandaşlarımızın aylıkları yasa teklifine göre emekli aylıkları 1000 TL’ye tamamlanacak. Fakat bu hususta çok detaylı ve bilinmesi gereken gerçeklerin olduğu ortada olamakla beraber bir çok haber kanalı ve medya yolu ile emekliye müjdeli haber gibi yansıtılmaktadır. Fakat konunun aslı gizlenerek yine taraflı ve yanlı haberler yapılarak vatandaşlardan gerçekler ve doğrular gizlenmektedir. Haber gerçek detayı şu şekilde olmakta ve bilinen gerçekler gizlenmekte olup mecliste kabul edilen yasa teklifi sonucun da emekli aylıkları 1000 TL’ye tamamlanan vatandaşlarımız 4’yıl boyunca zam alamayacaklar.

750 TL Olan Maaşlar 100 TL  Oldu

Bütün taraflı medya ve onların uzantısı olan haber sitelerinde müjde diye yapılan habere göre maaşlar yükseldi. Fakat vicdanen düşünülmesi gereken bu hususta çok önemli faktörler vardır. 4 yıl boyunca maaşları sabit kalacak bu vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarına hiç zam gelmeyecek mi elektrik, doğalgaz, ekmek, su hiç aratmayacak mı. Güya hazine destek verecek ve maaş 1000 liraya tamamlanacak. Örnek verecek olursak bu sene 250 lira destek verecek olan hazine seneye maaşlara %10 zam gelince hazinenin desteği 175 liraya düşecek. Her sene %10’luk bir zam sonrası oluşacak tablo net ve ortadadır. Bu emeklilerimize müjde değil bir nevi kara haberdir. Emekli vatandaş 2023 yılında ekmeği en az 2 TL ye alacak maaşı aynı, emekli vatandaşımızın elektriği, suyu, doğalgazı ve bütün gıda ve temel ihtiyaçları en az %50 ile %70 arasında artarken maaşları yine 1000 TL olarak kalacak.

Şimdi soruyorum size VİCDAN bunun neresinde…..

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *