«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. K.Kartı Başvurunuzun Onayı İçin Ne Kadar Kredi Notunuz Olmalı

K.Kartı Başvurunuzun Onayı İçin Ne Kadar Kredi Notunuz Olmalı

kredi notum

Başvuruda bulunduğunuz kredi kartınızın onay alması için en alt limit olan kredi notunun 1450 veya 1500 gibi olmasına ihtiyacınız vardır.Olası sebeplerden dolayı bu oranlar değişe bilmektedir.Bazı durumlarda şahıs hiçbir kredi kartı ile banka banka borcu gibi bir pozisyonu oluşturmadığından ötürü kredi notu baz alınmaksızın maaş bodrosuna ve sicilinin temiz olmasına bakılarak başvurusu onay alabilmektedir.Bu kişi daha önceleri hiçbir kredi kartı kullanmamış ve hiçbir zaman kredi çekmemiş olursa yine maaş bodrosu üzerinden hesap görülerek kredi kartı maaşına yani aylık gelirine orantılı kredi kartı onayı almaktadır. Fakat daha öncelerinde kredi kartı veya banka kredisi almış olan kişilerin muhakkak kredi notuna bakılarak ve risk analizi yapılarak başvurusu hakkında karar verilmektedir.Lakin biraz öncede bahsettiğimiz üzere alt limitlerden olan 1500 ve üzeri yani 1700 arasında bir kredi notuna sahip iseniz ve daha önceden bireysel ve ticari olan kredi kartlarınızda bir sıkıntı yaşamamış veyahut borçlu sicil kayıtlarında herhangi bir işleme maruz kalmamış iseniz başvurusunda bulunduğunuz kredi kartınızın onay almaması için hiçbir sebep yoktur demektir.Yani kredi kartı onayınız mutlaka gerçekleştirilecektir.Ama bazı hususlarda sıkıntıda yaşana bilmektedir.Peki bu sıkıntılar nedir tek tek göz atalım.

1. Önce borçluluk durumunuza bakılır daha sonra ise mevduat hesabınızın borçluluk oranınızla etkileşen risk analiziniz karşılaştırılarak karar verilir.Eğer ki borçluluk durumunuz mevduat hesabınızın çok çok üstünde çıkıyor ise başvurunuz onay görmeyip başvuru reddi olan netice çıkabilir.

2. Bireysel kredi kartlarında olan kuraldan ötürü gelirinize yani maaş bütçenize bakılır ve bu oran maaşınızın 4 katını geçiyor ise kart talebinize ret cevabı gelebilmektedir.

3. Üsteki yazıda da bahsettiğimiz gibi kredi notunuz 1500 veya en düşük 1450′ nin altında kesinlikle olmamalıdır.Bunun nedeni ise bankaların nezdinde 1500 ve daha üzeri olan kredi notu sahiplerinin mali ve ekonomik açıdan borç ödemede çok ciddi mali ve ekonomik sıkıntıların içine düşmeyeceğini teşkil eder. 

4. Son olarak diğer bankalara ait kredi kartlarınızda ki borç tutarlarına bakılarak mevcut kredi kartı limitiniz le eşleştirilir.Bunu bir örnek ile izah edelim. Mesela aylık geliriniz 3000 bin tl. kullanmakta olduğunuz kart ise 8000 bin tl. limitin de ve kartınızı kullanmışsınız yani ekstrede 8000. tl. borcunuz görünmekte ise hangi bankaya başvuru yaparsanız yapın kesinlikle başvurunuza ret cevabı alırsınız. Çünkü bu durum sizin bireysel olarak risk analizinde en üst sınıra geldiğinizi gösteren bir ayrıntı olacaktır. Ve her hangi bir bankaya başvuru durumunuzda bu ayrıntı bütün banka sistemlerinde görüntülü olduğu için kart başvurunuz onay görmeyecektir.

Not: Bazı kişilerin genellikle yanlış bildiği bir bilgi birikimine değinmek istediğim için buraya ayrı not olarak yazmak istedim.Peki nedir bu yanlış bilgi kirliliği kısaca açıklayalım istiyorum.Bazı kişiler hep şu şekilde düşünüyor. Bu banka vermedi diğer bankaya gidelim kesin verirler gibi.Bu şekilde düşünmek yanlıştır, bunu üsteki yazıda da açıkladığım gibi kişinin kredi notu veya krediye yönelik bütün sicilleri bankaların hepsinin sistemlerinde görünmekte olup aynı işlemlerden geçmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *