«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Aidatsız kredi Kartlarına Geçiş İçin Önemli Bilgiler

Aidatsız kredi Kartlarına Geçiş İçin Önemli Bilgiler

Pile of Credit Cards

Daha önceki yazılarımızda aidatı olmayan kredi kartları hakkında kısa bilgiler sunmuş sizler için önem arz eden konulara değinmiştik. Şimdi ise aidatı olmayan kredi kartlarına geçişler hakkında kart kullanıcıları için gerekli olan bilgilere kısaca değineceğiz.Özellikle aidatsız kredi kartları hakkında merak edilen başlıklara göz atalım.Bir çok kişinin soruları şu şekilde gelmektedir.Her bankadan bu kartlar alına bilir mi müşterisi olduğum bankanın böyle bir kartı var mı , bankamı değiştirmek zorunda kalabilir miyim ,taksitli alışverişlerde kullanıla biliyor mu ve bu kartlarda puan toplaya biliniyor mu gibi daha bir çok soru ve merak edilen hususlar bulunmaktadır.Şimdi sizler için gerekli olan 5 maddeyi kısaca açıklayalım.

1. Müşterisi olduğunuz bankadan aldığınız aidatsız olan kredi kartına hiçbir koşulda herhangi bir masraf ödemezsiniz.

2. Bankalar siz müşterilerine sunduğu aidatsız kartlarda puan kazanma, kampayalara dahil etmeme ve taksit özelliklerini kısıtlama hakkına sahiptir.Fakat bu olumsuz yönlerin hiçbirini müşterilerine yansıtmaya da bilirler.Bu detay bir nevi müşterisi olduğunuz banka ile çalışma yılınız ve aynı banka ile olan ilişkilerinize de bağlı bir durumdur. 

3. Hemen hemen her bankanın kredi kartları birbirinin kopyası gibi özelliklere sahip oldukları için sürekli müşterisi olduğunuz bankanızı değiştirmeniz de gerekmektedir.Ayrıca sürekli müşterisi olduğunuz bankanın kredi kartından daha yüksek verim almanızda mümkün olacaktır.

4. Aidatsız kredi kartları her banka açısından birbirine oranla farklılık göstere bilmektedir. Bu yüzden banka ve kredi kartı haberlerini takip etmeniz mutlaka yararınıza olacaktır.

5. Tüm bankalar tüketici yasasına uymak zorundadır.Bu sebepten dolayı bütün bankalar tüketici yasasının zorunlu kıldığı aidatsız kredi kartlarını vermek gibi zorunlulukları bulunmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *