«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Akbank Enflasyona Endeksli Mevduat Hesabı

Akbank Enflasyona Endeksli Mevduat Hesabı

akbankkkk

Enflasyona Endeksli Mevduat Hesabı

Müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı amaçlayan Akbank, enflasyon karşısında yatırımcıların mevduat hesaplarını korumak amacıyla 3 yeni ürünü hayata geçirdi. Akbank enflasyona karşı korumalı mevduat hesabı ile; müşterilerinin yatırımlarını enflasyon karşısında korumayı amaçlarken, Türk Lirası üzerinden yatırımı da teşvik etmeyi sağlamaya çalışmaktadır.

Akbank’ın buradaki asıl amacı müşterilerinin birikimlerini enflasyona karşı korumak. Bunun yanında enflasyona endeksli bu mevduat hesapları ile Akbank, mevduat tabanının genişletilmesini de amaçlamaktadır. Özellikle Türk Lirası ile tasarruf teşvik edilerek Türk Lirası’nın değeri arttırılıp ülke ekonomisine katkı sağlamak hedeflenmiştir.

Akbank enflasyona endeksli mevduat hesabı olarak; “Faiz Korumalı Mevduat Hesabı, TÜFE ile Kazandıran Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı ve TÜFE ile Kazandıran Yıllık Mevduat Hesabı” adında 3 ürünü müşterilerine sunmuştur.

Akbank’ın sunduğu enflasyona endeksli mevduat hesabı içerisindeki bu 3 yeni ürünün hepsi; müşterilerine enflasyon üzerinde getiri oranı sağlayarak müşterilerin kaybetmelerini önleyip, daha fazla kazanmalarına yardımcı oluyor. Bu 3 yeni mevduat ürünün özellikleri aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Faiz Korumalı Mevduat Hesabı

Faiz Korumalı Mevduat Hesabı açılacağı zaman banka tarafından hesap açılışı sırasında bir faiz oranı taahhüt edilip, vade sonunda ise güncel yıllık TÜFE değişim oranı ve ilave oran toplamı karşılaştırılıp hangi oran daha yüksek ise o faiz oranı üzerinden getiri elde edilir.

Faiz Korumalı Mevduat Hesabı Özellikleri

  • Faiz tahakkuku; hesap açılışında taahhüt edilen faiz oranı ile yıllık TÜFE değişim oranına ilave oran eklendikten sonra ortaya çıkan rakam incelendikten sonra yüksek olan oran belirlenip buna göre getiri sağlanır.
  • Bu hesabın açılabilmesi içim minimum 10.000 TL yatırılmalıdır.
  • Vade süresi 92-400 gün aralığındadır.
  • Bu hesap bireysel müşteriler tarafından açılmaktadır.
  • Vade süresi içerisinde nakit ihtiyacını karşılamak için bu hesaptan para çekilebilir. Kalan tutar için ise vade bozulmaz ve vade sonunda kalan miktar için faiz getirisi elde edilir.
  • Stopaj oranı vade süresine göre değişmekte olup 366 gün ve üzerinde yüzde 0 stopaj avantajı bulunmaktadır. Bunun dışında 6 aya kadar (6 ay dahil) olan vadede stopaj oranı yüzde 15, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) olan vadelerde ise uygulanan stopaj oranı yüzde 12’dir.
  • TÜFE yıllık değişim oranı: Türkiye İstatistik Kurumu tarafından vade sonunda 1 iş günü içerisinde geçerli olan en güncel yıllık TÜFE değişim oranı (değişim oranı bir önceki yılın aynı ayına göre) dikkat alınmaktadır.

TÜFE ile Kazandıran Yıllık Mevduat Hesabı

Enflasyona endeksli mevduat hesabı olarak açılan bu yeni üründe yıllık TÜFE değişim oranı ile bankanın bu değişim oranına ilave ettiği oran toplamı üzerinden getiri elde edilir.

TÜFE İle Kazandıran Yıllık Mevduat Hesabı Özellikleri

  • Güncel yıllık TÜFE değişim oranına bankanın eklediği ilave oran eklenip vade sonunda bu iki toplam üzerinden faiz getirisi elde edilir.
  • Bu hesabın açılması için minimum 10.000 TL yatırılmalıdır
  • Bu mevduat hesabı 366-400 gün vade ile açılabilir.
  • Bireysel müşteriler tarafından açılmaktadır.
  • Nakit ihtiyacını karşılamak için vade süresi içinde kısmi çekim yapılabilir.
  • Bu hesabın vade süresi 1 yıldan fazla olduğu için stopaj oranı yüzde 0’dır.
  • TÜFE yıllık değişim oranı; Türkiye İstatistik Kurumu tarafından vade sonunda 1 iş günü içerisinde geçerli olan en güncel yıllık TÜFE değişim oranı (değişim oranı bir önceki yılın aynı ayına göre) dikkat alınmaktadır.

TÜFE ile Kazandıran Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı

TÜFE ile kazandıran dönem ödemeli mevduat hesabında; TÜFE değişim oranı üzerine bankanın ilave ettiği oran eklenip toplanır bu oran üzerinden getiri sağlanır. Bu hesapta vade süresi içerisinde birikmiş faizler 3 aylık dönemler halinde alınabilmektedir.

TÜFE ile Kazandıran Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı Özellikleri

  • Dönem sonunda; açıklanan son TÜFE değişim oranına bankanın belirlediği ilave oran eklenip faiz tahakkuku gerçekleştirilmektedir.
  • Hesapta birikmiş olan faiz 3 ayda bir vadesiz hesaba aktarılır.
  • Hesabı açmak için minimum 10.000 TL yatırılmalıdır.
  • Bu hesap 12 ay vadeli olarak açılmaktadır.
  • Hesap 1 yıldan fazla vadeli bir hesap olduğundan stopaj oranı yüzde 0’dır.
  • Bu hesap bireysel müşteriler tarafından açılmaktadır.
  • Vadesiz hesaba aktarılan faiz tutarları dönem sonlarında çekilebilir.
  • TÜFE yıllık değişim oranı; Türkiye İstatistik Kurumu tarafından vade sonunda 1 iş günü içerisinde geçerli olan en güncel yıllık TÜFE değişim oranı (değişim oranı bir önceki yılın aynı ayına göre) dikkat alınmaktadır.

Akbank Enflasyona Endeksli Mevduat Hesabı Açtırma

Akbank Enflasyona Endeksli Mevduat Hesabı açtırmak için yaşadığınız şehirdeki Akbank şubelerine giderek her bir hesap hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Hesaplar hakkında bilgi aldıktan sonra size en uygun hesabı belirleyip bu hesabı açmak için banka çalışanlarından yardım isteyebilirsiniz. Hesabı açmak için gerekli belgeler ve yapılması gerekenler banka çalışanları tarafından sizlere belirtilecektir. Buradaki bilgiler doğrultusunda kısa sürede hesabınızı açtırabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *