Ödenmeyen Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi? 2019
Çok değerli okuyucularımız bir süredir ülkemiz genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılardan ve ülke genlinde yaşanan ekonomik krizlerden kaynaklı yurdumuzda bir çok vatandaşımız kredi kartı ve kredi ödemekte sıkıntı yaşamaktadır. Milyonları bulan kredi kartı kullanımı ve kredi çekme işlemlerinde yine milyonları bulan kredi kartı ve kredi kaynaklı icra dosyaları da artış göstermektedir. Yaşanan ekonomik kriz ve her geçen gün daha kötüye giden ekonomik koşullar ayrıca her geçen gün artan gıda fiyatları ve hayat pahalılığı bütün vatandaşlarımızın gelir gider dengesini bozmuş ve bizleri kredi çekmeye veya kredi kartını olumsuz olacak şekilde kullanmak zorunda bırakmıştır. Gelir gider dengesinin bu kadar çok bozulmasının en büyük sebebi ise ekonomik pahalılık her türlü tüketim ürünlerine ve gıda fiyatlarına yapılan zamlar ve buna karşılık emekli, memur, ssk’lı ve asgari ücretlere verilen zammın yetersiz olması ve enflasyonun altında kalmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca bir başka neden ise ülke geneli yaşanan ekonomik krizden dolayı birçok firmanın ve fabrikaların kapanması işsizlik sayısını artırmış ve işsiz kalan vatandaşlarımız kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemez durumda kalmıştır. Bu sebeplerden dolayı gelir ve gider dengesi bozulan vatandaşlarımız kredilerini ödeyememe ve kredi kartlarını daha fazla kullanarak geri ödeyememe zorluğunda kaldığından dolayı bir çok insanımız bankalar tarafında icraya verilmiş ve icra dosyaları artmıştır.
Kredi Borcu Kredi Kartı Borcumu Ödeyemedim Hapis Yatarmıyım 2019
Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi başlıklı konumuzu açıklamadan önce bazı noktalara değinelim istedik. Ödenmeyen Banka borcuna hapis cezası verilir mi hususu son zamanlarda çok merak edilir olmuştur. Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi diye merak edilen bu husus son zamanlarda internet arama motorların da en çok aranan haber ve internet sitelerinde de en çok okunan haber olmaktadır. Ödenmeyen Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi diye bütün vatandaşlarımız tarafından çok ama çok merak edilen bu konuyu bizlerde finansheberleri.net olarak siz değerli okuyucularımız için araştırmalar yaparak kendi sitemizde sizler tarafından çok ama çok merak edilen ve akıllarda soru işaretleri bırakan bu husus hakkında haberimizi yapmak ve sizleri en sağlıklı bilgiye kavuşturmak istedik. Değerli okuyucularımız sizler için hazırlayıp yayımladığımız bu haberi yani Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi haberi hakkında sizlerde bu konu hakkında merak ettiğiniz ve cevaplarını bulamadığınız soruların bütün cevaplarını bulmak isterseniz eğer sizler için bizzat konu hakkında yetkili kişiler ve kurumlardan yani banka, avukat ve adli makamlardan almış olduğumuz bilgilerde çok daha sağlıklı ve en doğru haberleri almak istiyorsanız eğer lütfen finanshaberleri.net olarak sizler için araştırıp yayımladığımız Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi haberimizi sonuna kadar okuyunuz. Ayrıca Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi konusu hakkında eğer aklınıza takılan veya cevabını bulamadığınız her hangi bir soru olur ise eğer haberimizin devamın da bulunan yorum bölümünden bizlere ulaşa bilir aklınıza takılan bütün soruları sorabilirsiniz.
Ödenmeyen Banka Borcuna Hapis Cezası Asla Verilmez
Değerli okuyucularımız bir çok kişi tarafından yanlış bilinen bu hususta da gerçekler şu şekilde olmaktadır yani bu sorunun kanuni ve yasal açıklaması aynen bu şekilde olmaktadır. İşte konu hakkında gerçek bilgi budur ki Anayasanın suç ve cezalar ilişkin başlıklı olan madde yani bu yasanın 38. maddesin de açıklama şu şekildedir. Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.” der. Anayasa’da belirtilmiş ve açıklanmış olan bu maddenin hükmü, çok açık ve net olarak beyan edilmiştir. Söz konusu olan Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi sorusunda bu maddeye göre, hiçbir kimsenin, sırf sözleşmeden doğan bir yükümlüğü yerine getiremediği için özgürlüğünden alıkonulması mümkün değildir. Söz gelimi, mesela banka kredi sözleşmesinde yer alan yükümlülüğü yerine getirmeyip borcunu ödemeyen bir kimse işte bu nedenlerden ve sebeplerden kaynaklı olarak hapis cezası alamaz. Değerli okuyucularımız bu husus ile birlikte, mal beyanında bulunmama ile ödeme şartlarının ihlali gibi hallerden dolayı işlenen suçlar borçluların hapis cezası almalarına neden olabilmektedir. Bu durumların ne ifade ettiğini ve borçlular için ne anlama geldiğini detaylı olacak şekilde yine birlikte inceleyip detaylarına bakalım.
Borçlunun Mal Beyanında Bulunmama Suçunu İşlemesi ve Detayları
Değerli okuyucularımız borçluların mal beyanında bulunmaması hallerinde borçlu kişi bir suç temsil etmiş olmaktadır. Bu husus yine bir kanun hükmünce şu ifade ile açıklanmaktadır. Bu açıklayacağım yine bir kanun hükmüdür. Borçlu olan bir kimsenin mal beyanı gerek kendisinde veya gerek bir başkasında gibi yani 3. şahıslar yedinde bulunan mal ve alacak haklarında olacak şekilde borçlu olduğu miktarın mahiyet ve vasıflarını yani borçlu olduğu tutarı gibi olan her şeyi mallarını ve gelirini ve yaşam biçimine göre gelirinin toplam miktarını geçinecek olduğu miktarı ve ödeye bilecek olduğu tutarı dilekçe ile icra dairesine bildirmesidir. Bu konuya şu şekilde açıklık getirecek olursak eğer size gelen tebliğe karşılık mal beyanın da bulunmaz iseniz eğer bu bir kanuni suç teşkil edecek olup hapis cezasının yolunu açacaktır. Fakat mal beyanında bulunduğunuz takdir de hem hiçbir borçtan dolayı hemde çok merak konusu olan Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi hususundan dolayı hapis cezası kesinlikle olmayacaktır.
Borçlunun Taahhüdü İhlal Suçunu İşlemesi
Değerli okuyucularımız bu hususta başka bir önemli konu ise taahhüdü ihlal suçudur. Tahhüdü ihlal suçu şu şekilde olmaktadır. Örnek verecek olur isek mal beyanında bulunduktan sonra şu tarihlerde borcumu ödeyeceğim veya borcumu şu taksitlerde ödeyeceğim diye taahhütde bulunup ödemez iseniz ozaman taahhüdü ihlal suçu işlemiş olursunuz. Taahhüdü ihlal suçu hapis cezası gerektirir. Fakat borcu ödemek için hiç bir taahhütte bulunmaz iseniz yine hapis cezası olmayacaktır. Burada asıl açıklamak istediğim önemli olan noktaya dikkat edelim ve bütün püf nokta burasıdır lütfen bu iki üç sırayı dikkatli okuyunuz.
ÖNEMLİ: Değerli okuyucularımız hiç bir şekilde bir borçtan ve yazımızın başlığında da olduğu gibi Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi gibi hususta asla ve asla banka değil hiç bir borçtan hapis cezası kesinlikle almazsınız. Hapis cezasının önünü açan tek unsur alacaklı vasıtası ile kanuni işlemlere yönelik olan hususlardır. Demek istediğim kanuni işlem mal beyanında bulunmama ve taahhütte bulunarak bu taahhüdü yerine getirmeme suçları kanuni suça girmektedir. Yoksa hiç bir borç ve banka borcuna hapis cezası verilmez.
Banka Borcu Ödenmezse Muhtemel Süreç Nasıl İşler? Bütün Borçlarda Bu Süreç Aynımıdır?
Değerli okuyucularımız yazımızın başlığında da olduğu gibi Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi gibi husus veya bütün borç türü nasıl olursa olsun işlem ve bütün süreç aynıdır. Söz konusu konu banka ve kredi borcu olduğu için bunu şimdi sizlere açıklayalım. Banka borcunda sürekli olarak gün içinde en az 10 sefer telefonla aranırsınız ve banka tarafından telefon ile taciz işlemine maruz bırakılırsınız. Daha sonraki süreçte banka bu işleme devam eder ayriyeten günlük yine en az 10 sefer SMS ve e-posta yolu ile size ulaşır ve uyarı ve hatırlatmalar yapmış olacaktır. Borçlu olan kişiler için çok önemli olan bir husus ise ödenmeyen borcun süresi olacaktır. Eğerki borcunuzun ödemesi 90 günü aşmamış ise bankanız ile görüşe bilir ve bankanızdan borç erteleme ve yapılandırma istemenizi sağlar. Bu yüzden borcunuzu ödemek gibi bir niyetiniz var ise bu hususa dikkat etmelisiniz. Fakat bu süreç geçti diyelim ne olacak. Bundan sonraki süreci zaten biliyorsunuz önce ihbar neme gelecek. Sizler mal beyanında bulunacaksınız. Bunun gibi işlemler birbirini takip edecektir. Diyelim ki borcu ödemek istemediniz o zaman kanuni işlemleri yerine getirin yani kanun hükümlerini yerine getirin ve mal beyanında bulunun fakat taahhütte asla bulunmayın. Hiçbir şekilde hapis yatmazsınız ve borcuda ödemezsiniz. Daha sonra bu borçlar varlık fonuna verilecektir. Ama herhangi bir işte sigortalı çalışır iseniz maaşınıza icra işlemi uygulanır ve maaşınızın 4/1 i icraya kesilir. Borcu bu şekilde de ödemediniz yine hapis cezası almazsınız. Eğer hiç bir şekilde borcu ödemek istemiyor iseniz bari çocuklarınıza sıkıntı çıkmasın diye çocuklarınıza söyleyin onlar sizden kaynaklı kalacak herhangi bir miras veya borç için reddi miras versinler kendilerini kurtarsınlar. Değerli okuyucularımız konu hakkında başka soracak sorularınız var ise eğer haberimizin altın da bulunan yorum yerinden bize ulaşa bilir istediğiniz sorulara cevaplar alabilirsiniz….
Bir Cevap Yaz