«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Şekerbank Bireysel Emeklilik İptal Etme

Şekerbank Bireysel Emeklilik İptal Etme

ŞEKERRR

Şekerbank Zorunlu BES İptal Etme

Şekerbank bireysel emeklilik sistemininiz ilk başta avantajlı gözükse de sonradan dezavantaja dönmektedir. Bireysel emeklilik sisteminize arada veremeyeceğiniz için iptal edebilirsiniz. Şekerbank bireysel emeklilik sisteminizi ilk 3 ay dolmadan iptal edemezsiniz. Bireysel emeklilik sisteminizi internetten, Şeker mobil uygulamasından ve şubeler yardımı ile iptal edebilirsiniz. Bu yöntemleri nasıl uygulayacağınızı bilmiyorsanız ‘ŞekerBank BES İptali’ adlı bu yazımızdan kolayca öğrenebilirsiniz.

Şekerbank Şubeler Aracılığı ile BES İptali

Şekerbank şubelerinden giderek bireysel emeklilik sisteminizi kolayca iptal edebilirsiniz. Başka Şekerbank şubesinden veya internet üzerinden açsanız bile buradan işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Şekerbank şubelerine giderken maaş çizelgenizi ve nüfuz cüzdanınızı yanınıza almalısınız. Bireysel emeklilik sisteminizi 7 iş günü içerisinde iptal edebilirsiniz.  Zamanınız dolmadan iptal ettiğiniz için Şekerbank tarafından maaşınıza göre kesintiler alınmaktadır. Ayrıca bireysel emekliliğinize uygulanan devlet katkı payından da yararlanamazsınız. Bu kesintiler uygulandıktan sonra kalan birikiminizi Şekerbank Banka hesabından alabilirsiniz. Paranızın farklı bir bankaya yatırılmasını istiyorsanız ayrıca Şekerbank şubesine dilekçe vermelisiniz.

Şekerbank İnternet Aracılığı ile BES İptali

Şekerbank şubelerine gitmeyi veya telefonda beklemeyi zaman alıcı bulabilirsiniz. İptal işleminizi daha da hızlandırmak istiyorsanız Şekerbank resmi internet adresini seçeneğini deneyebilirsiniz. İnternete bağlı olan teknolojik cihazınızdan Şekerbank resmi internet adresine giriş yapmalısınız. İnternet üzerinden ilk defa giriş yapıyorsanız ‘Şekerbank Şifremi Unuttum’ bölümünden şifre alabilirsiniz. Sisteme sağlıklı giriş yaptıktan sonra ‘Şeker bireysel emeklilik ‘sayfasını seçmelisiniz. Açılan sayfanızın en altına gelerek cayma formunu eksiksiz doldurmalısınız. Cayma formunu internet bankacılık şifrenizle onaylamalısınız. Formunuz dolduktan birkaç dakika sonra bireysel emeklilik sisteminizi iptal edersiniz.

Şeker Mobil Uygulama ile BES İptali

Google Play Store’ dan ve AppleStore’ dan ‘Şeker Mobil’ adıyla indirebilirsiniz. Şeker mobil uygulamasını ilk defa kullanıyorsanız cep telefon numaranızla internet bankacılığı şifresi alabilirsiniz. Cep telefonu numaranız Şekerbank Hesabınızdaki bilgilerle güncel değilse www.sekerbank.com.tr adresinden şifrenizi kolaylıkla alabilirsiniz. Mobil uygulamaya sağlıklı bir giriş yaptıktan sonra internet bankacılığındaki adımları tekrarlamalısınız. Bireysel emeklilik sistemindeki birikiminizi Şekerbank bankalarından alabilirsiniz.

Şekerbank E-posta Aracılığı ile BES İptali

Şekerbank zorunlu BES iptal etmek bir diğer yöntem ise e-posta aracılığı ile yapılan Şekerbank BES iptali olmaktadır. Şekerbank müşteri hizmetleri internet adresine e-posta atarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-posta içeriğinde mutlaka T.C. kimlik numaranız, doğum tarihinizi ve Şekerbank banka kart numaranızı yazmalısınız. Bu bilgileri yazdıktan sonra açıklama kısmı yapmalısınız. Bireysel emeklilik sisteminizi neden kapattığınızı bu açıklama kısmına yazmalısınız. Yazdığınız bu maili sekerbank@bireyselemeklilik.com adresine atmalısınız. Bireysel emeklilik sisteminizdeki parayı Şekerbank Banka hesabına ya da farklı bir banka hesabına yatırabilirsiniz. Farklı bir banka hesabına yatırmak istiyorsanız ayrı e-posta atmalısınız.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *