«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. YAPI KREDİ HESAP KAPATMA

YAPI KREDİ HESAP KAPATMA

yapı-kredi-banka-hesabı-kapatma

Bugün ki haberimizde bankalarda aktif olmayan hesapların nasıl kapatılacağı bilgiler yer almaktadır. Yapı kredi hesap kapatma, Yapı kredi hesap kapatma işlemleri, Yapı kredi hesap kapatma evrakları, Yapı Kredi hesap kapatma dilekçe örneği ve Yapı kredi hesap kapatma yöntemleri hakkında bilgiler almak için haberimizi okumaya devam ediniz.

Yapı Kredi Hesap Kapatma / Yapı Kredi Hesap Silme

Yapı kredi hesap kapatma işelemleri hususnda aradığınız bilgileri  Yapı Kredi Bankası, Türkiye’ de bulunan en eski ve en köklü bankalardan bir tanesidir.Şimdiye kadar açılmış olan birçok hesabın yanında kapatılmış olan hesapları da görmek mümkündür. Bu sayede sizler de Yapı Kredi Bankası müşterisi iseniz ve hesap kapatma işlemini gerçekleştirmek istiyor fakat bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız yazımızdan faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Bu sayede bir banka hesabının kapatılmasına dair oluşacak bütün incelikleri ve püf noktalarını buradan görebilmeniz mümkün olacaktır. Banka hesap kapatma işlemleri son derece normal bir durumdur. Olumsuz durum yaşanmadan da finansal işlemlerinize ters olması durumunda anlaşmazlıktan dolayı ya da kişinin istek ve ihtiyaçlarını karşılayamamasından dolayı banka hesabı kapatmak gerçekleşebilmektedir. Bu sayede Yapı Kredi Bankası müşterileri de hızlı bir şekilde anında hesap kapatma işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Yapı Kredi Şube Aracılığı ile Hesap Kapatma

Yapı Kredi hesap kapatma veya silme işleminizi herhangi bir Yapı Kredi şubesinden gerçekleştirebilirsiniz. Yapı Kredi hesabınızı kapatabilmek için hesabınızda para bulunmaması gerekmektedir. Eğer paranız var ise farklı bir hesaba aktarabilir veya ATM’den paranızı çekebilirsiniz. Hesabınızda 0 TL görüldüğü takdirde işlem yapılabilir. Örnek bir Yapı Kredi Hesap Kapatma dilekçesi doldurarak şubelere hesap kapatmak için başvurabilirsiniz. Dilekçeyi verdiğiniz 3 gün içerisinde hesabınız kapatılacaktır.

Bu 3 gün içerisinde banka kartınızı kullanamazsınız. Yapı Kredi uygulamasından veya internet bankacılığından hiçbir finansal işleminizi gerçekleştiremezsiniz. Yapı Kredi bankasında hesap kapatma işlemi için ücret talep etmezler. 3 günün sonunda hesabınız kapatıldığından Yapı Kredi bankasından herhangi para giriş çıkış işleminizi gerçekleştiremezsiniz. Finansal işlemler gerçekleştirmek ve avantajlardan faydalanmak istiyorsanız tekrardan Yapı Kredi banka hesabı açmalısınız.

Yapı Kredi Hesap Kapatma Dilekçe Örneği 

YAPI KREDİ …………….. ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

Yapı Kredi …………..….. şubesinden açtırmış olduğum …………………. numaralı banka hesabımın kapatılmasını talep etmekteyim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Adres …./…./..

Ad – Soyad

İmza

Yapı Kredi İnternet Bankacılığı ile Hesap Kapatma

İnternetten www.yapikredi.com.tr adresine girerek internet bankacılığı ile hesabınızı kolaylıkla kapatabilirsiniz. Sadece internet üzerinden açtığınız banka hesaplarını değil, şubeden açtığınız banka hesaplarınızı da kapatabilirsiniz. TC kimlik numaranız ve internet bankacılığı şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. İnternet bankacılığı şifrenizi eğer bilmiyorsanız telefon numaranızla temin edebilirsiniz.

Hesaplarım bölümünden Yapı Kredi hesap kapatma başvurusunda bulunuyorsunuz. Başvuru talebinde bulunduktan sonra hesabınızda gerekli incelemeler yapılıyor. İncelemelerden herhangi bir pürüz çıkmazsa banka hesabınız kolaylıkla kapatılıyor. Sorun çıktığı takdirde en yakın Yapı Kredi şubelerine giderek sorunu çözmeniz gerekmektedir. Yapı Kredi şubesinden hesabınızı kapatmanız gerekmektedir.

Yapı Kredi Telefon Bankacılığı ile Hesap Kapatma

0850 222 0444 numarayla Yapı Kredi müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz. Yoğunluğa göre bir süre beklemeniz gerekebilir. Müşteri hizmetlerine bağlanarak Yapı Kredi banka hesabı kapatma talebinde bulunabilirsiniz. Müşteri hizmetlerinin belirli sorularına cevap vererek hesabınızı kolaylıkla kapatabilirsiniz. Çağrı merkezi ayriyeten WhatsApp hizmeti vermektedir.

Yapı Kredi WhatsApp özelliğinde hesabınızı kapatamazsınız. Ama herhangi bir detaylı bilgi için Yapı Kredi WhatsApp hattını tercih edebilirsiniz. Çağrı merkezinden daha kısa sürede sizinle iletişime geçeceklerdir. Hesabınızı kapatmak istiyorsanız çağrı merkezini aramanız gerekmektedir. Hesabınız kapatıldıktan sonra Yapı Kredi ile bütün finansal işleriniz kesilmiş olur. Kartınızı kullanamazsınız.

Yapı kredi iletişim hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/yapikredi-musteri-hizmetleri-444-0-444-0850-222-0444/.html

yapı-kredi-hesap-silme
Yapı Kredi Müşteri Hizmetleri İle Banka Hesabı Kapatma

Mobil Bankacılık ile Hesap Kapatma / Mobil Şube İle Hesap Silme

Yapı Kredi mobil bankacılık ile hesap kapatma veya hesap silme hizmeti şu anda vermemektedir. Yukarıda bahsettiğim yollardan hesabınızı sağlıklı bir şekilde kapatabilirsiniz. Yapı Kredi mobil bankacılıkta hesap açma ve finansal işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Android, IOS ve Windows play store’dan ücretsiz bir şekilde Yapı Kredi uygulamasını indirebilirsiniz.

mobil-şube-ile-banka-hesabı-kapatma
Yapı Kredi Banka Hesabı Kapatma

Maaş Hesabı Kapatma / Maaş Hesabı Nasıl Silinir

Yapı kredi maaş hesabı kapatma işlemleri bankaya ait diğer hesapları kapatmaktan biraz daha farklılık göstermektedir. Aslında bütün bankalarda maaş hesabı kapatma işlemleri hemen hemen aynı olmaktadır. Yapı kredi maaş hesabı kapatma işlemi için birkaç yapmanız gereken ayrıntılar olmaktadır. Söz konusu ayrıntılara değinecek olursak eğer maaş hesabı kapatma işlemlerinde çalışmış olduğunuz kamu kurumundan üst yazı ile bankaya hesabınızın kapatılması için yazı ve dilekçe yazılması gerekmektedir. Özel şirkette çalışıyorsanız eğer yine şirket muhasebecisi tarafından anlaşmalı olunan bankaya maaş hesabınızın kapatılması için üst yazı ile hesap kapatma dilekçesi doldurularak bankaya verilmelidir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *