«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. KUVEYT TÜRK HESAP KAPATMA

KUVEYT TÜRK HESAP KAPATMA

kuveyt-türk-hesap-kapatma

Kuveyt Türk hesap kapatma işlemleri için sitemizde yer alan yazımızdan faydalanabilirsiniz. Bunun için Kuveyt Türk bankasında vadeli ya da vadesiz bir hesaba sahip olmanız yeterlidir. Hesap kapama işlemleri için kendi isteğiniz ile hesap kapatma yapmak istemeniz gerekmektedir.

Kuveyt Türk Hesap Kapatma / Kuveyt Türk Hesap Silme

Kuveyt Türk hesap kapatma ; Bankadan tüm paranızı çekerek hesabınızı tamamen kapatabilirsiniz. Dilediğiniz zaman belirli süre zarfında bu hesap askıya alınacaktır. Ardından da hesap açma işlemlerini dilediğiniz zaman kapadığınız hesap üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kuveyt Türk Bankası müşterilerine özel olarak hesap kapatmaya dair yazımızda tüm ayrıntılara ulaşabilir ve böylelikle kolay bir şekilde hesap kapatma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ülkemizde 30 yıllık bir deneyim ile çalışan ve her bölgede şubesi olan bu banka ile çalışmalarınızı tamamladıktan sonra hesabınızı kapatmak istemeniz en doğal hakkınız. Bu doğal hakkınızı kullanmak için de yazımızdaki ayrıntılardan faydalanmanızı ve kısa sürede uygulamanızı tavsiye ederiz.

Kuveyt Türk Şubelerinden Hesap Kapatma

Kuveyt Türk hesap kapatma ; Herhangi bir Kuveyt Türk şubesine giderek hesap kapatma veya hesap silme talebinde bulunabilirsiniz. Kuveyt Türk hesabınızı kapatmadan önce belirli hususlar vardır. Bu hususlardan birincisi hesabınıza ait borç ödemelerinizdir. Eğer önceden borçlarınızı ödediyseniz ödeme dekontlarınızı yanınızda getirmelisiniz. Ödenmemiş borcunuz varsa bu işlem sizden tahsis edilir. Borç ödemelerinizi tahsis ettikten sonra hesabınızı kapatma işleminizi yapabilirsiniz.

Bankadan aldığınız Hazır dilekçe örneğini veya aşağıdaki yazımızdaki Hazır dilekçe örneğini kullanabilirsiniz. Kuveyt Türk hesap kapatma işlemi için herhangi bir ücret talebinde bulunmaz. Verdiğiniz dilekçe bir hafta süresince incelenmeye alınır. 15 gün içerisinde hesabınız askıya alınır ve kapatılır. Bu süre zarfında kartınızı kullanmamanız gerekmektedir.  Mobil bankacılıktan veya ATM’lerden hesabınızla ilgili para giriş çıkışı olmaması gerekmektedir.

Kuveyt Türk İnternet Bankacılığı ile Hesap Kapatma

Kuveyt Türk hesap kapatma ;İnternet bankacılığı ile hesap kapatmak istiyorsanız www.kuveytturk.com.tr adresine girerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet içerisinde ‘Müşteri ol’ hizmetin yanında ‘İnternet Şubesi ‘ seçeneğinize tıklayarak giriş yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı şifreniz bulunmuyorsa İnternet şubesinde ‘Anında Şifre’  yeri ile internet şifrenize sahip olabilirsiniz.

Kuveyt Türk hesap kapatma ; İnternet üzerinden giriş yaptıktan sonra hesaplarım bölümünden hesap kapatma talebinde bulunabilirsiniz. Ek hesaplarınızı da yine aynı işlemler doğrultusunda kolaylıkla kapatabilirsiniz. Yalnız internet üzerinden açtığınız banka hesaplarınızı veya ek hesaplarınızı internet üzerinden kapatabilirsiniz. Şube aracılığı ile açtığınız hesapları internet üzerinden kapatamazsınız.

kuveyt türk internet bankacılığı şifre alma : https://www.finanshaberi.net/tag/kuveyt-turk-internet-subesi-sifre-alma

kuveyt türk internet şube url : https://www.kuveytturk.com.tr/subesiz-bankacilik/internet-sube/internet-subeyi-kullanirken

Kuvet Türk İletişim Hattı ile Hesap Kapatma

Kuveyt Türk hesap kapatma ; 444 0 123 numaralı Kuveyt Türk çağrı merkezine bağlanarak hesabınızı kapatma talebi oluşturabilirsiniz. 7 gün 24 saat hizmetinizde olan Kuveyt Türk çağrı merkezini bütün bankacılık işlemleriniz için kullanabilirsiniz. Çağrı merkezine bağlanırken banka şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. Banka şifrenizi bilmiyorsanız şubelerden ya da Kuveyt Türk bankasının internet adresinden temin edebilirsiniz. Kuveyt Türk Hesap kapatma talebinizi oluşturduktan sonra kısa bir şekilde hesabınız kapatılacaktır. Hesap kapatılma talebinden sonra 15 gün içerisinde hesabınızı kullanmamalısınız. Bu süre zarfında hesabınızda herhangi bir finansal işlem olmadığı takdirde hesabınız kapatılacaktır.

Kuveyt Türk Mobil Bankacılığı ile Hesap Kapatma

Kuveyt Türk hesap kapatma ; Kuveyt Türk mobil bankacılığı ücretsiz bir şekilde telefonunuza, tabletinize veya bilgisayarlarınıza indirebilirsiniz. Kuveyt Türk mobil uygulamasına müşteri numaranız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Şifreniz yok ise internet adresinden geçici şifre isteyebilirsiniz. Girişi yaptıktan sonra kendinize yeni şifre oluşturmalısınız. Bu şifreyi herkesle paylaşmamanız gerekmektedir.

Yeni şifre ile giriş yaptığınızda telefonunuza bir aktivasyon kodu gelecektir. Bu aktivasyon kodu ile pin oluşturabilirsiniz. Mobil uygulamamıza giriş yaptıktan sonra hesaplarım kısmından hesap kapatma talebi gerçekleştirebilirsiniz. Talebi oluşturduktan sonra Kuveyt Türk mobil bankacılığından hiçbir işlem yapmamalısınız. Bu talepten sonra kısa sürede hesabınızı kapatabilirsiniz.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *