«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Personel Alımı 2021

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Personel Alımı 2021

meteoroloji genel müdürlüğü personel alımı 2021

Meteoroloji Müdürlüğü Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre KPSS tercihi ile personel alımı yapılacak. Resmi Gazete’de verilen ilana göre, 1 adet mimar olmak üzere toplam 9 adet personel alımı yapılacak. Duyuru Resmi Gazete’ de geçtiğimiz günlerde yeni yapıldı ve 8 Temmuzda başlayacak başvurular, 13 Temmuz’ da son bulacak. Her sene bazı dönemlerde ara sıra devletin birçok kurumunda olduğu gibi bu sene de Meteoroloji Genel Müdürlüğü personel alımı yapılacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ nü Resmi Gazete’ de yayımladığı duyuru ise şu şekilde;

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek üzere 06/061978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli 28/06/1978 tarihli ve 16330 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre ÖSYM Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puanı sıralaması esas alınmak suretiyle doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme yöntemi ile 8 adet mühendis ve 1 adet mimar unvanında olmak üzere toplam 9 adet sözleşmeli personel alınacaktır.’’ (Meteoroloji Genel Müdürlüğü)

Başvuru Koşulları Nelerdir ve Başvurular Neye Göre Değerlendirilmeye Alınacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre 1 adet mimar olmak üzere toplamda 9 adet sözleşmeli personel alacağını bildirmişti. Meteoroloji personel alımı için Genel Müdürlüğün yaptığı duyuruya göre şartlar ve başvuruların değerlendirilmesi şu şekilde;

 

  • KPSS (B) sınav türünden başvurular değerlendirilmeye alınacak.
  • Lisans mezunu personeller değerlendirilecek.
  • Değerlendirmeye alınacak sınav, 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılan KPSS sınavı olacak.
  • Yerleştirme işlemlerinde ilgili sınav türünden en az 50 puan ve üzeri puan alan adaylar değerlendirilmeye alınacak. Personel alımı ise en yüksek puandan, en düşük puana sıralı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Meteoroloji Personel Alımları Hangi Kadrolara Yapılacak?

Personel alımları; Ankara, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kastamonu, Sivas, Trabzon ve Van illeri adına yapılacak ve mühendis, mimar düzeyinde personellerin alımı gerçekleştirilecektir. İşe alıma hak kazanan personeller için daha sonra sözlü ya da yazılı bir sınav, mülakat durumu söz konusu olmayacaktır. İşe alınan personeller doğrudan mesaiye başlayacaklardır. Tarım ve Ormancılık Bakanlığı bünyesince yapılacak bu işe alımlarda mevcut görevini sürdürmekte olan görevliler için bir terfi ya da atama söz konusu olmayacaktır.

Bir Sonraki Alımlar Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Bununla alakalı net bir bilgi henüz bilinmezken, devlet memurluklarına her yıl farklı kurumlardan personel alımı işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu bakımdan meteoroloji personel alımı 2021 yılında da gerçekleştirilecek mi bilinmemektedir. Kamuya personel alımlarıyla alakalı personel ilanlarını içeren birçok platform vardır. Bu platform ve uygulamalar üzerinden, devlet kadrolarına personel alımlarını daha düzenli ve detaylı takip edebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *