«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Akbank Axess Mobil Temassız Ödeme

Akbank Axess Mobil Temassız Ödeme

axess_mobil_temassız_ödeme

Akbank Axess Mobil Temassız Ödeme  

Akbank mobil temassız ödeme, Akbank Axess Mobil temessız ödeme, axess kart mobil temassız ödeme özelliği nedir, akbank axess mobil temassız ödeme özelliği nasıl açılır. Ayrıca NFC nedir, NFC ile ödeme nasıl yapılır, NFC Kredi kartına nasıl tanımlanır ve NFC kredi kartına tanımlama işlemleri hakkında gerekli bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Axess Mobil Temassız Ödeme Nedir

Akbank kredi kartlarının yeni teknolojiye uyumu ile sizlerde mobil temassız ödemenin rahatlığını yaşayabilirsiniz. Son zamanların popüler ödeme metodu kredi kartı ve banka kartları ile yapılan mobil temassız ödeme metododur. Akbank kredi kartı kullanıcıları mobil temassız ödeme yöntemini bankanın mobil temassız ödemeye açtığı bütün kredi kartı ve banka kartları ile yapabilmektedir. Akbank axess mobil temassız ödeme metodu yeni teknolojinin sunduğu imkan doğrultusunda yapılan ödeme sistemidir. Akbank kredi kartı mobil temassız ödeme ve axess mobil temassız ödeme işlemlerinin yapılması için hem telefonunuzun hem de alışverişyeptığınız işyerinin pos cihazında NFC uygulaması olması gerekir.

Makale İçerisinde Bulunan İçerikler

Akbank Mobil temassız ödeme nedir, Kredi Kartı mobil temassız ödeme ne demek,

Mobil temassız ödeme özelliği nedir nasıl açılır, Banka kartı ve kredi kartı mobil temassız ödeme özelliği

NFC Kredi kartına nasıl tanımlanır ve NFC ile ödeme nasıl yapılır

NFC Kredi kartına tanımlama işlemleri hakkında bilgiler

NFC Özelliği Ne Demek / NFC Desteği Nedir NFC Desteği Ne İşe Yarıyor?

Türkçe’de “yakın alan iletişimi” manasına denk gelen NFC, Bluetooth veya Wi-Fi gibi çalışan lakin 4 cm uzunlukta kullanılabilen bir tür kablosuz iletişim teknolojisinin adıdır. Aynı teknolojiye sahip olan iki cihaz arasında bağlantı kurarak kısa mesafeden hızla veri alışverişi yapılabilir. Telefonu POS cihazına yaklaştırarak yapılan ödeme işlemi de bir NFC özelliğidir olmaktadır. “NFC ne işe yarar?” sorusunun cevabı da “ödemelerin hızlı ve güvenli ve pratik olarak yapılmasını sağlamaktadır.

Mobil Temassız Ödeme Nedir / Kredi Kartı Mobil Temassız Ödeme Nedir

Banka kartı ve kredi kartı Mobil temassız ödeme işlemi, Android yazılıma sahip cep telefonunuzu kredi kartı gibi kullanmanızı sağlayan sistemdir. Üstelik bu sistem ile konforlu ve güvenli olarak ödeme yapılmasını sağlayan teknolojik ödeme sistemi olarak adlandırılır. Kullanmış olduğunuz Cep telefonu ile mobil temassız ödeme yapmak için ilk olarak kredi kartınızı cep telefonunuza tanımlayarak kredi kartınızın temasız ödeme özelliğini açmalısınız. Kredi kartınızın temassız ödeme özelliğini açtıktan sonra mobil temassız ödeme yapacağınız zaman belirlediğiniz tutar ”alt ve üst limit” dahilince alışverişlerinizde kartınıza şifre girilmesi gerekmeksizin, telefonunuzu POS cihazına yaklaştırarak telefonla temassız ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Akbank Axess Mobil temassız Ödeme Nasıl Yapılır

5.0 ve üzeri versiyona sahip Android cihazınızda Juzdan’ı açarak en alt satırda bulunan kartlar sekmesine giriş yapın ve işlemler butonuna dokunun daha sonra “mobil ödeme”yi seçin.

Öncelikle kullanmak istediğiniz kartı ekleyin.

Sonrasında kartınız mobil ödeme için tanımlandı,

Kartınız tanımladıktan sonra ise ödeme yapmak için telefonunuzun ekranını açarak temassız geçerli bir POS’a yaklaştırmanız halinde ödemenizi mobil temassız olarak gerçekleştirin.

NFC İle Nasıl Ödeme Yapılıyor ?

NFC özelliği ile ödeme yapmak için kullanmakta olduğunuz akıllı cep telefonunuzun NFC özelliğinin bulunması gerekiyor. Söz konusu olan NFC İle ödeme yaparken kesinlikle NFC özelliğinin açık olduğundan emin olmak gerekir. Bu doğrultuda ödeme yapılması için NFC özelliğene sahip bir POS cihazı olması gerekir. Sonrasında ise akıllı telefon, POS cihazına değdirilmeden sadece belli bir mesafe yaklaştırılır. Böylelikle 1 saniyeden kısa bir süre içinde ödeme yapılabilir. Lakin bu işlemin yapılması için öncelikle akıllı telefona NFC kredi kartı tanımlama işlemi yapılması gerekmektedir.

Akbank İletişim Hattı

Akbank iletişim Hattı müşterilerine 365 gün 7/24 olmak üzere hizmetler veriyor.  Akabank iletişim hattını sizlerde dilediğiniz zaman arayarak banka ve bankacılık işlemleriniz hususunda bilgiler alabilirsiniz. Ayrıca söz konusu olan Akbank kredi kartı mobil temassız ödeme, akbank kredi kartı mobil temassız ödeme nediri ,akbank mobil temassız ödeme özelliği nasıl açılır, akbank kredi kartı mobil temassız ödeme nasıl yapılır ve akbank axess ile mobil temassız ödeme yapma işelemleri hakkında bilgiler alabilirsiniz. Akbank iletişim hattı aşağıda url olarak verilmiştir.

akbank iletişim hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/akbank-musteri-hizmetleri-akbank-direk-baglanma-444-25-25/.html

Akbank Mobil Şube

Akbank mobil şube ve akbank internet bankacılığı günün her saatinde aktif olarak hizmetler sunuyor. Akbank kredi kartı mobil temassız ödeme, akbank kredi kartı mobil temassız ödeme nediri ,akbank mobil temassız ödeme özelliği nasıl açılır, akbank kredi kartı mobil temassız ödeme nasıl yapılır ve akbank axess ile mobil temassız ödeme bilgilerine akbank mobil şubeden ulaşabilirsiniz.

akbank mobil şube : https://www.akbank.com/tr-tr/hizmetler/Sayfalar/akbank-mobile-giris.aspx

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.