«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Akbank (BES) Bireysel Emeklilik İptal Etme

Akbank (BES) Bireysel Emeklilik İptal Etme

akbank emekli

Akbank Bireysel Emeklilik İptali Nasıl Yapılır

Maaşınızdan ayıracağınız katkı payı ve devletin imkân sağladığı katkı payları ile emekliliğinize birikim yapabilirsiniz. Akbank bireysel emekliliğinizdeki ödeyeceğinizi katkı payınızı siz belirleyebilirsiniz. En az 265 TL en fazla ise 10.000 TL olacak şekilde belirlemelisiniz. Akbank Bireysel emeklilik sisteminizi oluşturmadan önceki belirlediğiniz tutara sadık kalmalısınız. Günümüz şartlarında her ay bu kesintiler yaşam kalitenizi düşürüyorsa bu kesintileri yaşamak istemeyebilirsiniz. Kesintileri yaşamamak için Akbank bireysel emeklilik sisteminizi iptal etmelisiniz. Devlet tarafından düzenlenen yasal prosedürler doğrultusunda Akbank bireysel emeklilik sisteminizi iptal edebilirsiniz. Bu prosedürleri ve banka tarafından uygulanan kesintileri bu yazımızda detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

Akbank İnternet Bankacılığı ile BES İptali

Akbank bireysel emeklilik iptal etmek için en kolay yöntemlerden birisi ise internet bankacılığı üzerinden yapılan Bireysel Emeklilik iptal etme işlemi olacaktır. Akbank resmi internet adresinden kolayca bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Emeklilik sisteminizi takip ettiğiniz sayfanın en alt kısmına gelerek iptal formuna basmalısınız. İptal formunuzu büyük bir titizlikle doldurmalısınız. Bireysel emekliliğinizi eğer şubelerden oluşturduysanız ek olarak açıklama kısmına hangi şubeden oluşturduğunuzu belirtmelisiniz. Formunuzu doldurduktan sonra internet bankacılık şifrenizle onaylamalısınız.

Akbank Mobil Bankacılığı ile BES İptali

Akbank bireysel emeklilik iptal etme yöntemlerinden birisi ise mobil bankacılık ile yapılan bireysel emeklilik iptal etme işlemi olmaktadır. Akbank şubelerine gitmeden her an her yerde mobil uygulama ile bireysele emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. İnternet bankacılığı şifresine sahip değilseniz 2330’ a ‘ŞIFRE’ yazarak şifre edinebilirsiniz. Akbank mobil uygulamasına sağlıklı bir giriş yaptıktan sonra ‘Akbank Bireysel Emeklilik’ menüsünü seçmelisiniz. Bu zamana kadar bireysel emekliliğinize ödenecek tutarınız varsa emekliliğinizi iptal edemezsiniz. Eksik tutarınızı ödedikten sonra bu adımı tekrarlamalısınız. Bu adıma geldikten sonra sayfanın en altında bulunan ‘Akbank Bireysel Emeklilik İptali Formunu’ doldurmalısınız. Formunuzu doldurduktan sonra en kısa sürede bireysel emeklilik sisteminiz iptal edilecektir.

Akbank SMS Aracılığı ile BES İptali

Akbank bireysel emeklilik iptal etme işleminizi SMS ile yapabilirsiniz. Teknolojik cihazlardan biraz uzak ve internet işlerini biraz karışık buluyorsanız SMS yöntemini seçebilirsiniz. Telefondan 2330’ a kısa mesaj yollamasınız. Doğum yılınızı ve T.C. kimlik numaranızı boşluklar bırakarak yazmalısınız. Bireysel emeklilik sisteminizdeki birikiminiz bölünerek iki şekilde tahsili yapılacaktır. Peşin olarak tahsil edilecek paranız 14 iş günü içerisinde yatırılacaktır.

Akbank Telefon Bankacılığı ile BES İptali

Akbank BES iptal etmek için Akbank Telefon Bankacılığını kullanabilirsiniz. Sadece bir telefon ile bireysel emekliliğiniz iptal edebilirsiniz. Akbank müşteri temsilcinize bağlanmak için 444 2 525 numarayı tuşlamalısınız. Kısa sürede bağlandığınız Akbank müşteri temsilcinize bireysel emeklilik sistemi iptalinizi dile getirebilirsiniz. Bireysel emeklilik sisteminiz 5 iş günü içerisinde iptal edilecektir. İptal edildikten sonra müşteri temsilciniz tarafından bilgilendirileceksiniz. Alacağınız ana paranızın bir kısmı peşin olacak şekilde tahsil edilir. Kalan kısmı daha sonra size tahsil edilir. Bireysel emekliliğiniz 5 yıl dolmadan iptal etmek isterseniz ayrıyeten yüzde 5 kesinti uygulanmaktadır. Akbank müşteri temsilcinizden tahsil edilecek tutarınızı ve tahsil edilecek gününü öğrenebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *