«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ALBARAKA TÜRK BİREYSEL EMEKLİLİK İPTALİ

ALBARAKA TÜRK BİREYSEL EMEKLİLİK İPTALİ

albaraka mevduat

Albaraka Türk (BES)Bireysel Emeklilik İptal Etme

Albaraka bireysel emeklilik sisteminizi daha iyi bir yaşlılık dönemi için açabilirsiniz. Bireysel emeklilik sistemi açmadan önce Albaraka Türk Banka müşterisi olmalısınız. Maaşınızdan alınacak kesintiler, devlet katkı payı ve Albaraka Bankasının size sunacağı avantajlarla kolay birikim yapabilirsiniz. Albaraka bankası avantajlar sunduğu kadar bazı kesintilerde uygulamaktadır. Ayrıca devletin uygulayacağı katkı paylarını da az bulabilirsiniz. Her ay düzenli olarak uygulanan maaş kesintileriniz bugününüzü yaşamanıza engel olabilir. Emekliliğinizi rahat yaşamak isterken bugününüzü çalarsınız. Albaraka Türk bireysel emeklilik sisteminize ara veremezsiniz. Albaraka Türk emeklilik sisteminizi ise belirli şartlar altında iptal edebilirsiniz. Bu yazımızda bahsedilen bilgilere göz atarak Albaraka Türk bireysel emeklilik sisteminizi kolayca iptal edebilirsiniz.

Albaraka Türk Telefon Aracılığı ile BES İptali

Albaraka Türk Bireysel Emeklilik iptal etme yöntemlerinden bir başka işlem ise Albaraka Türk müşteri hizmetleri ile gerçekleştirilmektedir. Albaraka Türk çağrı merkezi ile bireysel emekliliğinizi birkaç dakika içerisinden iptal edebilirsiniz. 0 850 222 555 6 numarası ile Albaraka Türk çağrı merkezine bağlanabilirsiniz. Albaraka Türk çağrı merkezine bağlanmadan önce mutlaka telefon bankacılık şifresine sahip olmalısınız. Telefon bankacılık şifrenizi Albaraka Türk şubelerinden alabilirsiniz. Müşteri temsilcinize hesabınızı neden iptal etmek istediğiniz hakkında bahsetmelisiniz. Bireysel emeklilik iptali isteğiniz alındıktan sonra istenilen kişisel bilgilerinizi vermelisiniz. En sonda Albaraka Türk telefon bankacılığı şifrenizi vererek bireysel emeklilik sisteminizi kapatabilirsiniz. Bireysel emeklilik sisteminizdeki biriken tüm parayı alamazsınız. Verilen katkı payı kesilerek paranızı alabilirsiniz. Albaraka Türk Bankası müşteri temsilcinizden alacağınız ana paranızın miktarını öğrenebilirsiniz. Ana paranız bir hafta içerisinde Albaraka Türk banka hesabınıza yatırılmış olacaktır.

Albaraka Türk Şubeler Aracılığı ile BES iptali

Albaraka BES ipal etme işlemlerini Albaraka Türk Katılım Bankası şubelerinden gerçekleştire bilirsiniz. Çoğu bankacılık işlemlerinizi kolayca hallettiğiniz gibi bireysel emeklilik sisteminizi de Albaraka Türk şubelerinden iptal edebilirsiniz. Şubeler giderken sadece nüfuz cüzdanınızı almanız yeterli olacaktır. Bireysel emeklilik iptalini dilekçe ile Albaraka Türk şubelerine bildirmelisiniz. Bireysel emeklilik sisteminizdeki biriken parayı tümden alamazsınız. Süreniz dolmadan iptal ettiğiniz için Albaraka Türk bankası tarafından bazı kesintiler uygulanacaktır. Bu kesintilerin birikiminizin üzerinden yüzde ne kadar oran olduğunu şubelerden öğrenebilirsiniz. Bu kesintiler uygulandıktan sonra 7 iş günü içerisinde paranızı alabilirsiniz. Ana paranızı Albaraka Türk Bankası dışındaki herhangi bir bankadan alamazsınız.

Albaraka Türk SMS Aracılığı ile BES İptali

Teknolojik gelişmelerden uzaksanız SMS seçeneği ile bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Doğum tarihinizi ve T.C. kimlik numaranızı SMS içeriğine yazmalısınız. T.C. kimlik numaranızın yanına bir boşluk bırakarak ‘ALBARAKA BES CAYMA’ yazmalısınız. Bu mesajlarınızı 2202’ e göndermelisiniz. Bireysel emekliliğiniz iptal olduktan sonra birikiminizdeki ana parayı banka hesabınızdan alabilirsiniz. Albaraka Türk dışındaki herhangi banka hesabına anaparanızı yatıramazsınız.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *