«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Asgari Ödeme Yapmak Kredi Notunu Nasıl Etkiler?

Asgari Ödeme Yapmak Kredi Notunu Nasıl Etkiler?

kredi-karti-asgari-odemesi

Kredi Kartı Asgari Ödemesi Kredi Notumu Etkiler mi?

Çok değerli okuyucularımız bugün vatandaşlarımız tarafından en çok merak edilen hususlardan birisi olan Asgari ödeme yapmak kredi notunu nasıl etkiler ve asgari ödeme yapmak kredi notumu etkiler mi ve asgari ödeme yapmak kredi notumu düşürür mü gibi olan bütün sorulara cevap vermek ve siz değerli okuyucularımıza en doğru bilgileri vermek için bu haberi sitemiz finanshaberi.net’de yayımlamak istedik. Değerli okuyucularımız kredi kartı asgari ödemesi kredi notumu nasıl etkiler asgari ödeme kredi notumu düşürür mü ve yazımızın başlığında da olduğu gibi asgari ödeme yapmak kredi notumu nasıl etkiler soruları son zamanlarda internet arama motorlarında ve internet haber sitelerinde en çok aranan ve en çok vatandaşlarımız tarafından merak edilen konulardan birisi olarak karşımıza çıkmıştır. Bütün herkes tarafından çok ama çok merak edilen bu konuyu bizlerde finanshaberi.net olarak siz değerli okuyucularımız bütün merak ettikleri soruları cevaplamak ve akıllarda kalan bütün soru işaretlerini kaldırmak için sitemizde yayınlıyoruz.

Siz değerli okuyucularımız bu hususta oluşan yani asgari ödeme yapmak kredi notumu nasıl etkiler, asgari ödeme yapmak kredi notumu düşürür mü ve kredi kartı asgari ödemek kredi notumu etkiler mi gibi olan bütün çok merak edilen soruların cevaplarını almak için sizlerin bilgisine sunmak için yazdığımız haberin bütün detaylarını sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz. Siz değerli okuyucularımız için bizler bu konuyu kredi kartı asgari ödemesi kredi notumu nasıl etkiler ve kredi kartı asgari ödemesi kredi notumu düşürür mü hususunu bizzat siz değerli okuyucularımıza en doğru en net ve en sağlıklı bilgileri vermek adına bizzat konu ile ilgili yetkili banka personelleri ile görüşerek hem kendimiz hemde sizlerin daha öncede söylediğimiz gibi en sağlıklı bilgileri edinmeniz için araştırmalar yaparak kredi kartı asgari ödemesi kredi notumu nasıl etkiler hususu hakkında sizler için çok gerekli olan bütün bilgileri sizlere sunuyoruz. Şimdi kredi kartı asgari ödemesi kredi notumu nasıl etkiler sorusunun bütün detaylarını hep birlikte inceleyelim.

Kredi Kartı Asgari Ödemek Kredi Notunuzu Düşürmez

Değerli okuyucularımız kredi kartı asgari ödemesi kredi notunuzu nasıl etkiler ve kredi notunu düşürür mü haberi hakkında aldığımız bilgiler doğrultusunda bir çok yerde sunulan bilgilerin yanlış olduğuna kanaat getirdik. Kredi kartı borcu asgari ödemesi asla kredi notunuzu düşürmeyecektir. Hatta banka kalan kısmından faiz kazandığı için sizden çok ama çok memnun kalacaktır. Bankalar için en önemli müşteriler borcunu geciktirerek ödeyen müşteriler olmaktadır. Çünkü bu müşterilerden bankalar çok daha fazla faiz ve para kazanmaktadır. Asgari ödemek kredi borcunuzu etkilemeyeceği gibi banka nezdinde şu düşünceye yer verecektir. Bu hususta bankanın düşüncesi şu şekilde olmaktadır. Banka diyecek ki bu müşteri zor durumda da olsa borcunun bir kısmını getiriyor borcunu ödemek için çalışıyor ve geciktirdiği için bize çok daha fazla faiz ve para kazandırıyor diyecek ve sizden çok memnun kalacak ve en önemlisi çok merak ettiğimiz bu hususta asla ve asla kredi notunuzu düşürmeyecektir.Fakat bu hususta bazı detaylar vardır. Şimdi bu husus ve detayları inceleyelim ve kredi kartı asgari ödemesi kredi notunu nasıl etkiler hep birlikte inceleyelim.

Asgari Ödeme Yapmak Kredi Notunu Nasıl Etkiler mi Sorusunun Detayları

Değerli okuyucularımız biraz öncede yazdığımız üzere kredi kartı asgari ödeme yapmanız kredi notunuzu düşürmeyecektir. Fakat bu hususta oluşacak bazı detaylar vardır şimdi onları sizler için açıklayalım. Üç ay üst üste sadece asgari ödeme yaparsanız kredi kartınızın tüm limitini kullanmanız engellenir ve banka yatırdığınız kadar limit kullanmanıza müsaade eder. 2019 yılından önce ise en az üç ayda bir borcun tamamını yatırmanız gerekiyordu. 2018 yılında Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu tarafından yapılan ve resmi gazetede yayımlanan bildirimle bu husus biraz daha esnetilmiş olarak 2019 yılında karşımıza çıkmıştır. Kredi kartına asgari ödeme yapmak kredi notunuzu etkilemeyecek olup şu tarzda bir sizlere sorun çıkaracaktır. Örneğin 20.000 TL krediye başvurdunuz krediniz onaylanıyordu fakat kredi kartına sürekli asgari ödeme yapıyorsunuz bu size çıkacak kredi tutarında değişiklik yapacaktır. Önceden hemen onaylanan 20.000 Bin lira kredi tutarını 15.000 Bin liraya çekecektir. Kredi kartını yapmış olduğunuz asgari ödeme sadece bu şekilde etki yapacak olup kredi notunuzda herhangi bir düşüş olmayacaktır…

Değerli okuyucularımız Asgari Ödeme Yapmak Kredi Notunu Nasıl Etkiler hususu hakkında yanıtını alamadığınız herhangi bir soru var ise veya banka ve finansal işlemlerle ilgili aklınıza takılan başka sorular var ise haberimizin altında yer olan yorum bölümünden bizlere istediğiniz soruları sorabilir ve merek ettiğiniz bütün soruların cevaplarını alabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *