«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Bankadan Kredi Almak İçin Gerekli Şartlar

Bankadan Kredi Almak İçin Gerekli Şartlar

Krediiiiiiiii

Bankalardan Kredi Çekme Şartları

Bir köşede birikmiş birazcık param olsa ya da borç alabileceğim güvenilir kişiler olsa hiç düşünmem kendi işimin patronu olurum diyenlerden misiniz? Hayat şartlarının zorluğu insanların birikim yapmalarının önüne geçmektedir. Kazandıkları para ancak geçinmelerine yettiği için yeni bir iş kurmak, ev satın almak, araba satın almak ya da çok acil nakit paraya ihtiyaçları oldukları zaman gerekli olan parayı temin etmek için bankalardan kredi çekmek durumunda kalmaktadırlar.

Nakit para ihtiyacını gidermek için  kredi veren bankalar sayıca oldukça fazladır. Kredi faiz oranları, krediyi kaç ay vade ile verdikleri, aylık ödenecek tutar, verilen kredinin miktarı her bir banka için farklılık göstermektedir. Ev kredisi, araç kredisi, ihtiyaç kredisi ya da yeni bir iş kurmak için kredi çekmeden önce sizin için en  uygun şartlarda kredi veren bankayı tercih etmelisiniz. Kendi şartlarınıza uygun kredi veren bankayı bulabilmek için kapsamlı bir araştırma yapılması gerekir.

Düşük Faizli Kredi Veren Bankalar

Çok eski ve Türkiye’nin en köklü bankası olan ayrıca yönetim ve idaresi tamamen devlete bağlı olan Halk bankası ve Ziraat Bankası özel bankalara göre çok daha düşük faiz oranlarıyla kredi vermektedir.  48 ay ile 60 ay arasında değişen ödeme avantajları sunmaktadır. Burada bu bankaların vermiş olduğu kredi faiz oranlarını net bir şekilde vermek doğru olmaz. Değişen ülke ekonomisi ve enflasyon rakamları tüm bankalarda olduğu gibi Halk Bankasının da kredi faiz oranları değişiklik göstermektedir. Fakat şunu açık açık söyleyebiliriz ki, devlet bankalarının kredi faiz oranları ve ödeme vadeleri diğer özel bankalara göre çok daha uygun koşullardadır. Herhangi bir nedenle kredi almak isteyenler daha çok  Halk bankası gibi kamu bankalarını tercih etmektedirler. Halk Bankası ve diğer tüm bankalar, öyle her şubeye gelip iş kurmak istiyorum fakat yeterli sermayem yok bana kredi verir misiniz diyen herkese kredi vermez. İster devlet bankası olsun ister özel banka olsun kredi adı altında bir anda yüklü miktarda parayı vermek için bir takım şartları yerine getirmeniz ister. Bu şartlar bankadan bankaya farklılık gösteriyor olsa da genel olarak bankaların kredi verme şartları nelerdir?

Bankaların Kredi Verme Şartları

Yasalar gereği 18 yaşının altında olan kimseler reşit sayılmadığından dolayı hiçbir banka 18 yaşından küçük bir kişinin kredi başvurusunu kabul etmemektedir.

Herhangi bir sektörde çalışan  bir kişinin kredi başvurusunu onaylamadan önce aylık gelirin resmi olarak belgelenmesi istenmektedir.  Çekilen kredi tutarının aylık geri ödeme miktarı 2000 TL olan kredilerde kişinin beyan etmesi gereken gelir 4000 TL civarındadır. Ayrıca ne kadar zamandır sigortalı olarak çalışıldığı çok önemlidir. Kredi başvurusu yapıldığı dönemde sadece 1 aydır sigortalı olarak çalışan  kişinin KREDİ BAŞVURUSU onaylanmaz. Sigortalı olarak çalışma süresi en az 6 aydır. Bu süre bazı bankalarda 3 aya kadar inmektedir.

Kredi başvurusu yapan kişinin banka işlemleri sicilinin temiz olması gerekmektedir. Kredi kartı ödemeleri ciddi anlamda problemli olan kişilerin Kredi taleplerinin onaylanma süreci biraz sıkıntılı olmaktadır.

 Banka sizden çekecek olduğunuz kredi karşılığında herhangi bir gayrimenkul ipotek göstermenizi talep eder ise bu durumda eşinizin de onay vermesi gerekmektedir.

Sayın okurlarımız www.finanshaberi.net olarak bugünkü makalemizde sizleri çok daha detaylı bilgilendirmek adına Bankalardan Kredi Çekmek İçin Gerekli Şartlar başlıklı haberimizi yayımladık. Söz konusu olan hususlarda aklınıza takılan sorular olur ise veya ihtiyaç kredisi.konut kredisi, taşıt kredisi gibi bütün banka kredileri hakkında merak etmiş olduğunuz konular hakkında Bankalardan kredi çekmek için gerekli şartlar başlıklı haberimizin ve sitemizde yer alan bütün haberlerimizin alt kısmında mevcut olarak yer alan soru cevap kısmından bütün sorularınızı rahatlıkla sorabilirsiniz. Yine bu hususta sitemizde yer alan En uygun İhtiyaç Kredisi Veren bankalar başlıklı haberimizi okuyarak bütün bankaların ihtiyaç kredileri hakkında çok daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz..

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *