«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Çalışmayan Ev Hanımlarına Kredi Verilir Mi?

Çalışmayan Ev Hanımlarına Kredi Verilir Mi?

ev-hanimlarina-kredi

Çalışmayan Ev Hanımları Kredi Alabilir Mi?

Değerli okuyucularımız son zamanlarda internet arama motorların da en çok arana haberlerin başında çalışmayan ev hanımlarına kredi verilir mi sorusu aranmakta olup çalışmayan ev hanımları tarafından da en fazla merak edilen haberler arasında olmuştur. Bu haber birçok internet haberlerinde olmuş olsa bile çok sağlıklı bilgiler verilmektedir. Konumuzun başlığında da belirttiğimiz çalışmayan ev hanımlarına kredi verilir mi sorusunu bizzat bu konu ile ilgili yani çalışmayan ev hanımlarına kredi imkanı sağlayacak olan bankalara giderek hatta ve hatta bu husus için ne kadar banka var ise hepsinden en detaylı bilgileri siz değerli okuyucularımız için sitemiz finanshaberleri.net olarak siz değerli okuyucularımız için bütün gerekli bilgileri topladık ve bütün araştırmaları yaparak sitemiz vasıtası ile siz değerli okuyucularımızın bilgisine sunmak istedik. Siz değerli okuyucularımız da sizler için araştırdığımız çalışmayan ev hanımlarına kredi verilir mi ve çalışmayan ev hanımlarına kredi veren bankalar hangileridir hususunda merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını bulmak istiyorsanız eğer lütfen sizler için hazırlayıp yayınlamakta olduğumuz çalışmayan ev hanımlarına kredi veren bankalar ve çalışmayan ev hanımlarına kredi verilir mi haberimizi sonuna kadar okuyarak aramış olduğunuz bütün bilgileri bulabilirsiniz. Merak ettiğiniz akıllarda kalan bütün soruların cevap ve detaylarını haberimizin devamın da bulacaksınız. Şimdi çalışmayan ev hanımlarına kredi verilir mi başlıklı haberimizin bütün detaylarına hep birlikte göz atalım.

Çalışmayan Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar ve Detayları

Değerli okuyucularımız bundan önceki dönemlerde çalışmayan ev hanımlarına kredi veren banka olmaz iken bunun sebepleri ve farklı nedenleri vardı. Bankalar mutlak suretle müşterisine kredi verir iken öncelikle bankadan vermiş olduğu krediyi garanti altına almak isterler. Bunun için de bir çok belge ve kefiller isterlerdi. Önceleri çalışan kişiler bile kefil veya ipotek vermeden kredi alamıyordu. Fakat günümüz koşulları değiştikçe bankalarında kredi sistemlerinde yenilikler yapılarak kredi verme husus esnetilmiştir. Yine günümüz koşullarına baktığımız taktir de çalışan bir kişinin kefilsiz ve ipoteksiz kredi alabildiğini görmekteyiz. Bundan önceki dönemlerde kesinlikle çalışmayan ev hanımlarına banka kredi vermez verirse bile hem iki kefil hemde ipotek isterlerdi. Fakat kredi konusunda yaşanan esneklikler sayesinde artık çalışmayan ev hanımlarına da bankalar kredi vermektedirler. Lakin yinede çalışan kişinin kredi aldığı gibi kolay kredi verilmemektedir. Çalışmayan ev hanımlarının kredi alması için bazı işlemler gerekmektedir. Aile birliğinden çıkan kanun ile evli olan çiftler birbirlerinin üzerinden olan bütün taşınır ve taşınmaz mallarda hem sorumlu hem ortak göründükleri ayrıca yine evli çiftlerin birbirlerinin borçlarında da sorumlu ve ortak görünmeleri kanununa istinaden çalışmayan ev hanımlarına kredi vermek isteyen bankaların bir nebze önünü açmış ve elini rahatlatmıştır. Ayrıca bu hususta çalışmayan ev hanımlarının küçük tutarlı kredi çekme konusunda elini rahatlatmış ve ev hanımlarının kredi çekmesini kolaylaştırmıştır. 3 ve 5 lira tutarından kredi çekebilen ev hanımları 10 Bin lira ve daha üzeri kredileri nasıl çekebilir şimdi sizlere onları açıklayalım.

Çalışmayan Ev Hanımlarının Kredi Çekmesindeki Detaylar ve Püf Noktaları

Değerli okuyucularımız ve çalışmayan ev hanımlarımız kredi çekmeniz de en önemli faktör kredi notunuzdur. Eğer bu zamana kadar kredi kartı kullanmamış iseniz veye kredi çekip ve ödeme işlemlerinde bulunmamış iseniz mevcut kredi notunuz en düşük seviyeden başlamış olacaktır. Kredi notunuzu yükseltmek için kredi kartı kullanmanız yeterli olacaktır. Düzenli olarak kullandığınız kredi kartı sayesinde kredi notunuz daha hızlı yükselecektir. Eğer kredi notunuzun çok daha erken yükselmesini istiyorsanız kredi çekeceğiniz bankaya kredi çekmeden üç veya dört ay önce kredili mevduat hesabı açınız ve açmış olduğunuz mevduat hesabınıza dört veya beş ay süre gibi aylık 100 veya 150 lira gibi tutarları yatırmanız kredi notunuzun yükselmesinde sizin çok daha fazla yararınıza olacaktır. Unutmamanız gereken en önemli faktör olan kredi notunuzu kredi çekmeden önce yükseltmeniz sizin yararınıza olacaktır. Aksi takdir de başvuruda bulunduğunuz kredi kartı veya ihtiyaç kredisi onaylanmaz ise kredi notunuzun daha çok düşmesine neden olacak ve kredi çekmenizi engelleyecektir. Daha yüksek tutarlarda kredi çekmek isteyen çalışmayan ev hanımları için farlı belge ve detaylar gerekmektedir. Şimdi bu gerekli olan detayları hep birlikte inceleyelim.

Yüksek Tutarlı Kredilerde Çalışmayan Ev Hanımlarından İstenen Belgeler

Değerli okuyucularımız daha öncede yazdığımız üzere çalışmayan ev kadınlarına kredi verilir mi yazımızda ev hanımlarının küçük tutarlı kredileri alabileceğini belirtmiştik. Şimdi ise Çalışmayan ev hanımlarına kredi verilir mi yani yüksek tutarlı kredi verilirmi bunu açıklıyoruz. Yüksek tutarlı kredi çekmek isteyen ev hanımları mutlak suretle sizlerden gelir belgesi beyan etmeniz istenecektir. Eğer gelir belgesi beyan edemiyorsanız kefil ayrıca kredi oranının büyüklüğüne göre ipotek istenecektir.

Çalışmayan Ev Hanımlarına Kredi Verilir mi? Çalışmayan Ev Hanımlarına Kredi Veren Banklar

Ek Gelir: Değerli okuyucularımız yüksek tutarlı kredi alabilmeniz için en az aylık 1.000 TL tutarında ek gelir göstermeniz gerekmekte olup bu gelir sayesinde kredi çeke bilmeniz çok daha kolay olacaktır. Değerli okuyucularımız anne veya babanızdan kaynaklı emekli aylığı veya malul aylığı alıyor iseniz bunu ek gelir olarak göstere bilirsiniz.

İpotek: Değerli ev hanımlarımız çalışmadığınız için ek gelir gösteremediğiniz için mutlak suretle banka sizden ipotek isteyecektir. İpotek tüketiciler için çok tercih konusu olmasa bile yinede çok önemli olmaktadır. Taşınmaz mallarınız arsa, ev, veya dükkan gibi ürünler ipotek sayılırlar.

Kefil: Değerli çalışmayan ev hanımlarımız eğer 10 Bin TL ile 50 bin lira arasında bir kredi çekmek isterseniz eğer bankanız sizden mutlak suretle kamuda çalışan yani memur kefil isteyecektir. Bu tutarda bankanız için 1 kefil yeterli olacaktır. Fakat 50.000. Bin ve üzeri kredilerde 100.000. Bin TL veya 150.000 Bin TL gibi kredilerde ise bankanız sizden mutlak suretle iki kefil isteyecektir. Bu kefillerden bir tanesinin yine mutlak suretle kamu personeli yani memur olması gerekmektedir.

Okumanız Gereken Önemli Not

Değerli okuyucularımız yazımızın başlığında yazdığımız gibi yani çalışmayan ev hanımlarına kredi verilir mi ve çalışmayan ev hanımlarına kredi veren bankalar hususunu finanshaberleri.net olarak sizlerin bilgisine sunduk. Zaten yukarıda belirttiğimiz hususları yerine getirdiğiniz takdirde bütün bankalardan kredi ve kredi kartı alabilirsiniz. Çalışmayan ev hanımlarına kredi verilir mi hususunda aklınızda herhangi bir soru işareti var ise sitemiz vasıtası ile yorumlar bölümümden sorularınızı sorabilirsiniz. Eğer banka ve banka haberleri ve bankaların kredi kampanyalarında herkesten çok daha önce haberdar olmak isterseniz aradığınız bütün haberler sitemizde mevcut olacaktır. Sizlerde sitemizi takip ederek veya abone olarak bütün sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *