«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Emlak Katılım Bankası Yeniden Açılıyor

Emlak Katılım Bankası Yeniden Açılıyor

EMLAK BANKASI

93 Yıllık Emlak Bankası Yeniden Açılıyor

Değerli okuyucularımız hepinizin de çok iyi bildiği üzere Ülkemizin bir zamanlar en eski ve en köklü Bankaların arasında Emlak Bankası vardı. Söz konusu olan Emlak Bankası ve şubeleri Bankacılık işlemleri yapma ve kabul etme yetkileri 2001 yılında 3 temmuz günü Resmi gazetede yayımlanan 4684 yasasıyla sona erdirilmiş ve tasfiye edilmişti. Tasfiye edilen Emlak Bankasının şubeleri de yine aynı sene Ziraat Bankası ve Halk Bankası’na devredilmişti. Şimdi ise 93 yıllık mazisi olan Emlak Katılım Bankasının yeniden açılması gündeme gelmiştir. Emlak Katılım Bankasının yeniden açılması ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum açıklamalar yapmıştır. Şimdi haberin detayları için sayın Murat Kurumun açıklamalarına hep beraber bakalım.

Çevre ve Şehircilik Bakanından Emlak Katılım Bankası Açıklamaları

Emlak Katılım Bankasının yeniden açılması gündeme geldikten sora Banka ile ilgili ilk açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat KURUM tarafından yapılmıştır. Sayın Bakan Murat Kurum’un açıklamaları şu şekilde cereyan etmiştir. Sayın Bakan Murat KURUM Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifi ile Uzun yıllar Ülkemizde Hizmet veren Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın çok yakın bir zaman içinde yeniden hizmete açılacağını açıklamıştır. Söz konusu olan Emlak Katılım Bankasının yeniden faaliyete geçirilmesine ilişkin açıklamalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum Türkiye Emlak Katılım Bankasının çok yakında hizmete geçmesi için çalışmaların başladığını ifade ederek bundan önceki yıllarda tam 93 yıllık bir geçmişi ve mirası olan Emlak Katılım Bankasının yeniden faaliyete geçmesi için çok yoğun çalışmalar yapıldığını belirterek Bankanın yeniden faaliyete başlaması ve Bankanın temel olan starejilerini müşteriye ulaşacağı kanalları bunun dışında müşteriye sunacağı hizmet guruplarını ve Bankanın politikalarını belirlediklerini de ifade ederek bu hususta yapmış olduğu açıklamalara son vermiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *