«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. FİBABANKA BİREYSEL EMEKLİLİK İPTAL ETME

FİBABANKA BİREYSEL EMEKLİLİK İPTAL ETME

fiba emekli

Fibabanka Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir

Fibabanka bireysel emeklilik sistemi ile ikinci emeklilik şansınızı yakalayabilirsiniz. 45 yaşını dolduran ve Türk vatandaşı iseniz bireysel emeklilik sistemine başvurabilirsiniz. Maaşınızdan uygulanacak kesintilerle ve devlet katkı payı ile iyi emeklilik döneminizi inşa edebilirsiniz. Fiba Bankası her ay maaşınızın yüzde 25’ ini kesintiye uğratacaktır. Maaşınızdan yapılan kesintiler ilk başta sorun teşkil etmese de sonradan zor durumda kalabilirsiniz. Bundan dolayı bireysel emeklilik sisteminizi iptal edebilirsiniz. Fiba Banka bireysel emeklilik sisteminizi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Şubelerden, çağrı merkezinden ve e-posta yoluyla Fiba Banka bireysel emeklilik sisteminizi iptal edebilirsiniz. Henüz internet ve Fiba Banka mobil uygulamasından işleminizi gerçekleştiremezsiniz. Bireysel emekliliğinizi iptali için en az 2 ayınızı doldurmalısınız.  İptaliniz halinden hesap işletim ücreti, devlet katkı payı ve erken ayrılma ücreti kesintisi yapılmaktadır.

Fiba Banka E-posta ile BES İptali

Diğer bankalardan farklı olarak bireysel emeklilik sisteminizi e-posta yoluyla iptal edebilirsiniz. E-posta’nın mesaj kısmına ‘Bireysel Emeklilik Sistemi İptali Dilekçe’ si yazmalısınız. Yazdığınız dilekçeyi musterihizmetleri@fibabanka.com adresine yollamalısınız.

Mailinize karşılık olarak ‘Fibabanka Bireysel Emeklilik Ayrılma Formu’ gönderilecektir. Mailinize geri dönüş yapılması birkaç gün sürebilir. Gönderilen formu eksiksiz bir şekilde doldurup geri göndermelisiniz. Formunuz onaylandıktan sonra Fiba Banka hesabınızdan paranızı alabilirsiniz. Tahsil edilecek tutarı Fiba mobil uygulamasından veya internetsube.fibaemeklilik@com.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

FibaBanka Şubeler Aracılığı ile BES İptali

Fibabanka sigorta ve emeklilik süreçleri ile ön plana çıkmaktadır. Öncelikle size en yakın FibaBanka şubelerini tercih edebilirsiniz. Size en yakın FibaBanka şubesi yerine Fİbaemeklilik şubelerini de tercih edebilirsiniz. Hangi şubeyi seçerseniz seçin yanınıza mutlaka nüfuz cüzdanınızı almalısınız. Bireysel emeklilik sistemi ipt

Alacağınız paranızı başka banka hesaplarına yatırılmasını isteyebilirsiniz. Bunun için şubeye ayrı bir dilekçe ile bildirmelisiniz.

FibaBanka Çağrı Merkezi Aracılığı ile BES İptali

Fibabanka bireysel emeklilik iptal etme işlemlerinden en kolay olanı ise Fibabanka çağrı merkezini aramanız halinde gerçekleşmektedir. Telefonunuzdan 444 82 88 numarayı tuşlayarak FibaBanka çağrı merkezine bağlanabilirsiniz. FibaBanka müşteri temsilcinize bağlandıktan sonra Fibabanka bireysel emeklilik iptal prosedürünü başlatabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve müşteri temsilcinizin sizden istediği kişisel bilgilerinizle işleminizi onaylayabilirsiniz. Bireysel emeklilik iptaliniz onaylandıktan sonra bilgilendirme e-postası alacaksanız. E-postanın içerisinde iade edilecek emeklilik birikiminizin tutarı ve hangi FibaBanka hesabına yatırılacağı yazmaktadır. Paranızın iade edilmemesi veya geç iade edilmesi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden gelen bilgilendirme e-postasını saklamalısınız. Bu gibi durumlarda şubelere giderek bilgilendirme e-postanızı gösterebilirsiniz. Bireysel emeklilik iptali için daha detaylı bilgiyi internetsube.fibaemeklilik@com.tr adresinden bulabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *