«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kuveyt Türk Bireysel Emeklilik İptal Etme

Kuveyt Türk Bireysel Emeklilik İptal Etme

Kuveyt Türk

Kuveyt Türk BES İptali Nasıl Yapılır

İster çalışan olun ister çalışmayan Kuveyt Türk bireysel emeklilik sisteminden faydalanabilirsiniz. Sadece Kuveyt Türk müşterisi olmadan bireysel emekliliğe başvuramazsınız. Her ay düzenli maaş kesintisi ya da toplu şekilde bireysel emekliliğinize para yatırabilirsiniz. Bireysel emekliliğinize yüzde 25 katkı payı uygulanarak birikiminizi daha çok büyütebilirsiniz Kuveyt Türk bireysel emekliliğiniz kendi içerisinde 3 kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar özel bireysel emeklilik planı, hesaplı emeklilik planı ve güzel emeklilik planıdır. Maaş kesintinizin yanında giriş aidatı, yönetim gider kesintisi ve Fon toplam gider kesintisi uygulanmaktadır. Bu kesintiler her ay düzenli olarak uygulanmasa da belirli dönemlerle maruz kalabilirsiniz. Zaman içerisinde birikim yapmaktan çok kesintilerle uğraşabilirsiniz. Kuveyt Türk bireysel emeklilik sistemlerinizi bazı adımlarla iptal edebilirsiniz. Kuveyt Türk bireysel emeklilik sisteminizi çağrı merkezinden ve Kuveyt Türk şubelerinden kolaylıkla iptal edebilirsiniz. Kuveyt Türk internet bankacılığından sadece iptalinizi kontrol edebilirsiniz. Yazımızdan faydalanarak size en kolay gelen iptal etme seçeneğini seçebilirsiniz.

Kuveyt Türk Şubeleri Aracılığı ile BES İptali

Kuveyt Türk şubelerinden bireysel hayat emekliliğinizi ve bireysel özel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Bireysel emekliliğinizi hangi şubeden yaptırdıysanız o şubeye gitmelisiniz. Bireysel emeklilik sisteminizi internet ve telefon üzerinden açtırdıysanız istediğiniz Kuveyt Türk şubesine gidebilirsiniz. Kuveyt Türk şubelerine gitmeden önce mutlaka yanınıza nüfus cüzdanınızı ve Kuveyt Türk banka kartınızı almalısınız. Bu belgelerinizin yanında ‘Kuveyt Türk Bireysel Emeklilik Sözleşmesi’ kopyasını getirmelisiniz. Bunların yanında size verilen bireysel emeklilik sistemi cayma formunu eksiksiz tamamlamalısınız. Emeklilik konusunda biriktirdiğiniz parayı devlet katkısı olmadan alabilirsiniz. Birikiminizden tahsil edilecek paranız tümden bir anda alamazsınız. Kuveyt Türk Bankası tarafından ikiye bölünerek tahsil edilir. İlk tahsili iptaliniz onaylandıktan sonra iki hafta içerisinde alabilirsiniz. Kalan paranızı ilk 6 ay içerisinde alabilirsiniz. Paranız sadece Kuveyt Türk banka hesabınızdan alabilirsiniz.

Kuveyt Türk Çağrı Merkezi ile BES İptali

Kuveyt Türk çağrı merkezine 444 0 123 numara ile bağlanabilirsiniz. Kuveyt Türk çağrı merkezi ile daha kısa sürede iptal edebilirsiniz. Çağrı merkezine bağlanarak size ayrılan ‘Kuveyt Türk Bireysel Emeklilik’ bölümünü tuşlamalısınız. O günkü yoğunluğa bakarak müşteri temsilcinize bağlanabilirsiniz. İçerisinde barındırdığı bütün bireysel emeklilik seçeneklerini buradan kapatabilirsiniz. Kuveyt Türk müşteri temsilcinize bireysel emeklilik sisteminizi neden kapattığınızı söylemelisiniz. İçerisinde barındırdığı her bireysel emeklilik sistemini buradan iptal edebilirsiniz. İade edilecek parayı sadece Kuveyt Türk Banka hesabınızdan alabilirsiniz. Birikiminizden size iade edilecek tutarı müşteri temsilcinizden öğrenebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *