«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Garanti BBVA Banka Hesabı Kapatma

Garanti BBVA Banka Hesabı Kapatma

garanti-hesap-kapatma

Garanti BBVA Banka Hesabı Nasıl Kapatılır

Türkiye ‘nin en çok kullanılan aktif ve popüler bankası Garanti bankasına ait bir hesabınızı kapatmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Türkiye ‘nin en çok kullanılan bankası da olsa farklı nedenlerden dolayı hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Bu yazımızda Türkiye Garanti BBVA Banka Hesabı Kapatma konusunda sizleri bilgilendireceğiz. Garanti Banka hesabınızı kolay ve hızlı bir şekilde kapatmak istiyorsanız yazımızdaki yollardan faydalanabilirsiniz. Diğer bankalara göre Garanti BBVA, hesap kapatma işlemi oldukça hızlı ve basittir. Aşağıdaki bahsettiğimiz yolları incelerek, size en güvenli yolu seçebilirsiniz.

 1. Garanti BBVA Şubeden Banka Hesabı Kapatma

Garanti Banka hesabınızı şubelere giderek kapatabilirsiniz. 720 Garanti Banka şubesinden size en yakın şubeye giderek işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Sadece hesabınızı açtığınız şubeden kapatma gibi bir şart bulunmaz. Yurtiçindeki herhangi bir Garanti BBVA şubelerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kimliğiniz ve Garanti banka kartınız ile hesap kapatma talebinde bulunabilirsiniz. Duruma göre sizden su, doğal gaz veya elektrik faturası istenebilir. Size en yakın Garanti Bankası şubesine giderken bu belgelerinizin yanınızda olması gerekmektedir. HESAP KAPATMA talebinizi sözlü olarak dile getirmemelisiniz. İleri zamanlarda bir sorun çıkmaması için yazılı olarak beyan etmeniz gerekebilir. Bu yüzden örnek bir hesap kapatma dilekçesi yazabilirsiniz. Garanti BBVA HESAP KAPATMA işleminiz için sizden bir ücret talep etmezler. Garanti Banka hesabınızı bazı kurallara göre incelerler. Hesabınız bu kurallara uygunsa kısa sürede Garanti Banka hesabınızı kapatabilirsiniz. Garanti BBVA hesabınızı bu yolla güvenli bir şekilde kapatabilirsiniz.

 2.Garnti BBVA Çağrı Merkezi ile Hesap Kapatma

444 0 333 numaralı telefon numarası ile Garanti Bankası hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Çağrı merkezindeki yoğunluğa bağlı olarak müşteri temsilcinize bağlanabilirsiniz. Müşteri temsilcinize bağlandıktan sonra Garanti Banka hesabınızı kapatma talebinde bulunabilirsiniz. Sadece ana banka hesabınızı değil ek hesaplarınızı da kapatabilirsiniz. Hesaplarınız inceledikten sonra hesabınıza ait borç bulunmazsa hesaplarınız kapatılabilir. Kapatılmadan önce size birkaç güvenlik sorusu sorulabilir. Garanti Bankası hesabınız kapatılmadan müşteri temsilcisi ile iletişimini kesmeyiniz. Eğer bir nedenden dolayı iletişiminiz kesildiyse bu adımları tekrarlamanız gerekebilir. Müşteri temsilcinizden ‘ Hesabınızı kapatma talebini aldım’ diye bir cümle duymazsanız, iletişiminizi kesmeyiniz. Hesap kapatma talebiniz alındıktan sonra çok kısa bir süre içerinde kapatılacaktır. Bu iletişiminiz sizin ve bankanın güvenliğini sağlamak için kayıt altına alınabilir.

 3.Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ile Hesap KAPATMA

İnternetten www.garantibbva.com adresine girerek hesap kapatma talebinde bulunabilirsiniz. Garanti BBVA resmi sitesine TC kimlik numaranız veya müşteri numaranızla ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Önceden belirlediğiniz Garanti BBVA mobil uygulamasındaki şifrenizi kullanabilirsiniz. Mobil şifre ve internet şifresine sahip değilseniz edinebilirsiniz. İnternet sitesinde giriş yaptığınız yerden ‘Anında Şifre’ bölümüne tıklayabilirsiniz. Böylelikle internet üzerinden kullanabileceğiniz şifreye sahip olabilirsiniz. Garanti Bankası internet şubesinden açtığınız yabancı mevduatlı hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Bununla da sınırlı olmayıp hesabınızın limitinin en az 30.000 TL olması istenmektedir. Bu bahsettiğimiz gerekçeleri sağlayan hesaplarınızı yazımızdaki adımları takip ederek kapatabilirsiniz. Garanti BBVA internet adresine giriş yaptıktan sonra yazımızdaki adımları takip ederek hesabınızı kapatabilirsiniz. Öncelikle üst menüden ‘Hesaplar ve Ürünler ‘ bölümüne kullandığınız fareyi getirmelisiniz. Açılan alt seçenekler de ‘Hesaplarım’ seçeneğini seçiniz. Açılan yeni sayfada hesaplarınızın sıralandığını göreceksiniz. Hangi hesabınızı kapatmak istiyorsanız onu seçebilirsiniz. Sadece ana hesabınızı değil, ek Garanti BBVA hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Seçtiğiniz hesaba göre ‘hesap kapatma ‘ menüsünü seçebilirsiniz. Karşınıza bir onay penceresi çıkması gerekmektedir. Bu onay menüsünü seçerek hesabınızı kapatabilirsiniz. Bu durumları sağlamayan banka hesaplarınızı diğer yollardan kapatabilirsiniz.

4. Garanti BBVA Mobil Bankacılık ile Banka Hesabı Kapatma

Garanti bankası ‘Garanti BBVA’ adıyla mobil bankacılık hizmeti vermektedir. Bu uygulama ile kısa sürede banka işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Garanti Banka mobil uygulamasını teknolojik ve mobil cihazlarınıza ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Öncelikle Garanti Bankası mobil uygulamasından Garanti Bankası ek hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Garanti Bankası hesabınızı kapatmak isterseniz, bahsettiğimiz diğer yolları denemelisiniz. Mobil bankacılık şifreniz yoksa Garanti Bankasının resmi sitesinden edinebilirsiniz. TC kimlik numaranız ve şifrenizle Garanti BBVA mobil uygulamasına giriş yapacaksınız. Mobil uygulamasının sol üst seçeneğinden ‘ek hesaplarımı’ seçmelisiniz. Hangi ek hesabınızı seçecekseniz onun üzerine tıklamalısınız. Seçtiğiniz herhangi bir ek hesabın en aşağısına gelerek ‘hesabımı kapat ‘  menüsünü seçmelisiniz. Hesaplarınızın borç ve bakiye durumu incelenerek kapatılacaktır.

Özellikle kredi karı ödemeleriniz ayrıntılı bir şekilde incelenebilir. Bahsettiğimiz adımları sırasıyla gerçekleştirerek ve incelemeden bir pürüz çıkmazsa hesabınızı kısa sürede kapatabilirsiniz. Hesabınızı kapattıktan sonra Garanti BBVA uygulamasını ek hesaplarınız için kullanamazsınız. Garanti BBVA kredi kartınız kullanım dışı haline gelmektedir. Garanti Bankasının ek hesaplarınız için avantajlarından yararlanmak için hesabınızı tekrardan oluşturmanız gerekmektedir. Ek hesaplarınız için mobil uygulamasından ve internet adresinden hızlıca oluşturabilirsiniz. Bunun Garanti şubelerinize gitmeniz gerekmemektedir. Garanti Bankası ana hesabınızı mobil uygulamasında kullanmaya devam edebilirsiniz. Para giriş – çıkışınızı kontrol edebilirsiniz. Hatta yanınızda Garanti Banka kartınız olmadan uygulama sayesinde ATM ‘lerden para çekebilirsiniz. Garanti BBVA hesabınızı kapatmak istiyorsanız diğer yolları deneyebilirsiniz.

Garanti BBVA HESAP Türleri ve Hesap Silme-KAPATMA İşlemleri

Garanti BBVA’nın bir çok banka hesabı türü mevcut olmakta ve Garanti BBVA’nın banka hesap türleri vatandaşlarımız tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir. Garanti BBVA’nın en çok rağbet gören banka hesabı türlerini sıralı şekilde açıklayalım.

  • Garanti BBVA Vadesiz TL Hesabı Kapatma
  • Garanti BBVA Vadeli Mevduat Hesabı Kapatma
  • Garanti BBVA Vadeli ve Vadesiz Altın Hesabı Kapatma
  • Garanti BBVA Vadeli ve Vadesiz Döviz Hesabı Kapatma
  • Garanti BBVA Maaş Hesabı Kapatma
  • Garanti BBVA Yatırım Fonu Hesabı Kapatma

Garanti BBVA Maaş Hesabı Nasıl Kapatılır

Garanti BBVA maaş hesabı kapatmak için bir kaç işleminiz daha olacaktır. Bu işlem siz ve çalıştığınız kurum ve özel şirket mutebeti tarafından yapılmaktadır. Devlet kurumundan çalışanlar için kurum mutebeti, Özel sektörde çalışanlar için ise çalıştıkları şirketin mutebeti (muhasebeci)’si tarafından yazılan bir üst yazı ve dilekçe ile anlaşmalı olunan Garanti BBVA şubesine giderek maaş hesabı kapatma işlemlerinizi gerçekleştire biliyorsunuz. Garanti BBVA Banka hesabı kapatma türleri ise birbirinin aynısı olmaktadır. Şubeden, internet bankacılığı üzerinden, Garanti BBVA müşteri hizmetlerinden yapılması mümkün olmaktadır. Ayrıca hesabınızı kapatırken dilekçe yolu ile kapatmanız, en sağlıklı olan banka hesabı kapatma işlemi olmaktadır.

Sayın www.finanshaberi.net okuyucuları Garanti BBVA banka hesabı kapatma işlemleri ile aklınıza takılan bütün sorularınızı sizlerin bilgilerine sunmak amacı ve maksadı ile yayınlamış olduğumuz Garanti BBVA Banka HESABI KAPATMA başlıklı haberimizin en alt kısmında yer almakta olan yorum cevap bölümünü kullanarak bütün banka ve bankacılık işlemleri ve banka hesabı kapatma ile alakalı sorularınızın hepsini bizlere sormanız mümkün olmaktadır. En sağlıklı bilgileri ve en güncel bilgileri çok daha detaylı almak isterseniz eğer o zaman mutlak suretle sizlere en sağlıklı bilgileri verecek olan Garanti BBVA müşteri hizmetleri telefon numarasını arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden en sağlıklı bilgileri alabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *