«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Halkbank’tan Stajyer Öğrencilere Destek

Halkbank’tan Stajyer Öğrencilere Destek

Halkbank

Halkbank’ın Stajyer Öğrencilere Destekleri Devam Ediyor

Ülkemizin en köklü Bankalarından birisi olan ve aynı zamanda Devlet Bankası olan Halkbank öğrencilerin staj yapmaları ve kendilerini yetiştirmelerine yine öncülük etmiştir. Yıllardır bu hususta hem ülke ekonomisine katkı hemde istihdam sağlayarak bu işte öncülüğünü devam ettirmektedir.

Halkbank Her Yıl Üniversite Öğrencilerine İş ve Staj İmkanı Sağlıyor

Her sene olduğu gibi bu senede öğrencilere istihdam sağlama kariyer belirleme geçim imkanlarını kolaylaştırmak adına Halkbank yine Üniversite öğrencilerine staj yapma imkanı sağlamaktadır. Üniversite öğrencilerinin çektiği zorluklar hepinizin malumu olsa bile burada bir kaç hususa değinelim istedik. Öğrenci olunca ikiye katlanan kiralar ve gıda ve temel ihtiyaçlar bir anda ikiye katlanıyor. Özellikle ev kiraları 5 veya 6 kişi kalıyorsunuz diye resmen iki katı kira ödemek zorunda bırakılıyorlar. Zaten bir çoğu ya emekli ya çalışan çocuğu bu yüzden okul ve öğrenim ihtiyaçlarını karşılamak adına ne iş bulsa çalışıyor. Ailesi para gönderemeyen daha çok zor durumda kalan öğrencilerimiz var. Onlarda Devlet kredisi alıyor ve okul bitince hayata gözlerini 20.000 TL gibi borç ile açıyor. İşte üniversite öğrencilerimizin durumu bu şekilde. Ülkemizin önde gelen Bankalarının başında diyebileceğimiz Halkbank öğrencilere hem staj hemde ekonomik sıkıntı yaşamamaları açısından her sene olduğu gibi yine staj imkanı sağlamaktadır.

Halkbank’tan Zorunlu Staj Yapacaklara Öncelik

Halkbank kış dönemi stajları her sene 1 ekim ile 15 kasım tarihleri arasında yapılmakta olup staj yapmak isteyen öğrencilerin mutlaka bu tarihleri kaçırmaması ve başvurularını yapması gerekmektedir. Yaz döneminde yapılacak stajlar için ise her sene 1 nisan ile 15 mayıs tarihleri arasında başvurular gerçekleştirilmektedir. Staj yapmak isteyen üniversite öğrencilerinin yine belirtilen tarihlerde başvuru yapmaları gerekmektedir.

Söz konusu olan hususta staj yapmak isteyen üniversite öğrencilerinin hangi birim de staj yapmak istediklerini başvuru dilekçelerine eklemeleri ve özgeçmişlerini de eklemeleri gerekmektedir. Halkbank’tan yapılan açıklamaya göre staj yapacak olan üniversite öğrencilerine ücret ve yemek ödemelerinin yapılacağını açıklamış ve önceliğin zorunlu staj görecek olan yüksek öğretim öğrencilerine verileceğini de açıklamıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *