«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. HSBC Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

HSBC Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

hsbc kur korumalı TL Mevduat nedir

HSBC Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Son günlerin en popiler hesabı ile HSBC Bank müşterilerine hizmet vermektedir. Söz konusu olan mevduat ürünü döviz kurunda yaşanan haraketlilik ile gündeme gelmiştir. Bir çok yatırımıcı tarafından merak edilen husus ise kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nedir, hesap nasıl açılır ve kur korumalı TL mevduat hesabının özellikleri olmaktadır. Tasarruf sahibi kişiler tarafından merak konusu olan HSBC Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nedir ve kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nasıl açılır bilgileri haberimizin detayları arasında olmaktadır.

Makale İçeriği;

HSBC Bank kur korumalı TL mevduat hesabı nedir

HSBC Bank kur korumalı TL mevduat hesabı nasıl açılır

HSBC Bank kur korumalı TL mevduat hesabı özellikleri ve avantajları

HSBC İletişim hattı

HSBC Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nedir

Döviz kurlarında yaşanan haraketliliklere karşı tasarruf sahibi yatırımcıların TL cinsinden yapmış olduğu yatırımlarını korumaya ve güvenceye alan mevduat ürünü olmaktadır. Bu mevduat ürünü ile yatırımcıların Türk Lirası cinsinden yatırım yapmaları sağlanmaktadır. Ayrıca TL cinsinden yapılan yatırımlar sonucunda Türk Lirasının değerinin döviz karşısında korunması gözetilmektedir. Tasarruf sahibi kişilerin yapmış oldukları yatırımlarını TL cinsinden yapması durumunda olası kur artışına ve kur düşüşüne karşı korumaya almaktadır. HSBC Bank Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile döviz kurunda yükseliş olursa kur farkından kazanç sağlıyorsunuz. Döviz kurunda düşüş olması dahilinde ise yatırımınız vadeli mevduat’tan kazanç sağlamaktadır.

HSBC Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Özellikleri

Kur korumalı TL mevduat hesabı ile tüm vade sonu işlemleriniz Türk Lirası olarak yapabilirsiniz.

Hesap için spotaj uygulanmamaktadır. Spotaj oranı sfır (0)’ dır.

Hesap açılış alt limiti 25.000 TL’dir ve üst limit bulunmamaktadır.

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı açılış saati hafta içi hergün 10:00 ile 16:00 arasında yapılır.

Hesabı bir defaya mahsus olarak açabilirsiniz. Ayrıca belirtilen kur farkı tutarı ödemesinden bir defaya mahsus faydalanabilirsiniz.

Kur korumalı TL mevduat hesabının vade süresi boyunca hesaba para yatırma ve para çekme işlemi yapılamaz.

Söz konusu hesap için Kur farkı hesaplaması; vade sonunda TCMB tarafından saat 11:00’de yayımlanan (USD,/EUR/ GBP) gibi döviz alış kuru ile hesap açılışında TCMB tarafından saat 11:00’de ilan edilen (USD/ EUR/ GBP) döviz alış kuru arasındaki değişim oranı esas alınır ve bu esasa göre işlem yapılır.

Söz konusu hesap için ara vade olmayacaktır.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabınızın vade sonu tatil gününe denk gelmesi halinde, vade sonu ilk iş günü olarak esas alınır.

Kur korumalı TL mevduat hesabı için vade başlangıç kuru, hesap açılış saatine bakılmaksızın ilgili iş günü TCMB’ nin açıkladığı saat 11:00 döviz alış kuru olmaktadır.

HSBC Bank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Türk Lirası olarak 3 ay, 6 ay, 9 ay ve 12 ay vade ile açılabilir.

HSBC bank kur korumalı Tl vadeli mevduat hesabı özellikleri hakkında detaylı bilgiler için URL : https://www.hsbc.com.tr/gunluk-bankacilik/mevduat-urunleri/kur-korumali-tl-vadeli-mevduat-hesabi

HSBC Bank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Nasıl Açılır ?

HSBC Bank kur korumalı TL mevduat sadece bankanın şubelerinden açılabilmektedir. Söz konusu olan mevduat kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını açmak isteyenlerin en yakın banka şubesine müracat etmesi gerekmektedir. Hesap hakkında bilgi almak isterseniz bankanın dijital kanalları olan HSBC mobil ve HSBC internet bankacılığı üzerinden bilgiler alabilirsiniz.

HSBC İletişim Hattı

HSBC Bank kur korumalı TL mevduat hesabı nedir, kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nasıl açılır ve hesap özellikleri ve avantajları hakkında detaylı bilgileri iletişim hattından öğrenebilirsiniz. HSBC Bank müşteri hizmetleri iletişim hattı 365 gün 7/24 olmak üzere hizmet ve destek vermektedir.

HSBC bank iletişim hattı URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/hsbc-iletisim-hatti-0850-211-0-111/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.