«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. PTT Bank 2020 Personel Alımı

PTT Bank 2020 Personel Alımı

PTT Personel

PTT Bank Personel Alımları 2020

Finans endüstrisi, kişisel, ticari ve yatırım bankacıları dahil olmak üzere birçok farklı bankacı türünü barındırır. Bu bankacıların rolleri ve sorumlulukları farklı olsa da, hepsinin müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına cevap vermesi gerekir. PTT Bank bünyesinde çalışan bankacılar, küçük işletme hesapları açan ve para gönderme ve mevduat işleme gibi finansal işlemleri denetleyen müşterilerle birebir çalışabilir. Ticari bankacılar muhtemel girişimciler için kredi işletirken, yatırım bankacıları finansçıları olası yatırım fırsatlarıyla birleştirmektedir. Genel olarak, bankacılar bir masa başında oturarak müşterilere bankacılık işlemleri ile ilgili birçok konuda bilgi ve hizmet sunarlar. PTT Bank bünyesinde bankacılık sektörüne adım atarak siz de müşteri memnuniyetini kendisine amaç edinmiş bankacılardan biri olmak istiyorsanız yeni yayınlanmış olan PTT 2020 personel alımı duyurusu ilginizi çekebilir.

PTT Bank 2020 Personel Alınacak Pozisyon

PTT kısa bir süre önce 2018 yılından boş kalan pozisyonları doldurmak için personel alımı yapacağını duyurmuştu. Buna göre, 2023 yılı sonuna kadar toplamda 55 bin yeni personel almayı hedeflediklerini de belirtmişti. Ancak uzun bir süredir alınacak personeller için açılacak pozisyonlara ya da personellerin istihdam edileceği şehirlere dair yeni bir bilgi gelmiyordu. PTT çalışanlarının bağlı bulunduğu işçi sendikasının haber birimi olan Birlik Haber Sen’in yapmış olduğu duyuruya göre ise PTT’nin 2019 yılı sona ermeden personel alımı yapacağı açıklandı.

PTT Türkiye genelinde 6 farklı ilde nakit merkezleri kurmaya hazırlanmaktadır. Bu iller şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Adana olarak belirlenmiştir. İlerleyen dönemlerde başka illerde de yatırım yapılması ve istihdam sağlanması mümkündür. PTT’nin 2020 yılı için personel alımı yapacağı pozisyonların bu 6 ildeki nakit merkezlerinde açılması beklenmektedir. Toplamda 1100 personel alımı yapılacaktır. Bu illerde PTT Bank çalışanı olarak görev almak istiyorsanız personel alım şartlarını sağladığınızdan emin olmanız gerekmektedir. PTT’nin daha önce yayınlamış olduğu boş kadrolar ile şöyledir:

  • Gişe ve Büro Görevlisi ( Pazarlama – Lojistik – Sigortacılık – Firma Elemanı)
  • PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi – Hukuk – Mütercim Tercümanlık )
  • Tekniker
  • Mimar
  • Mühendis
  • Postacı
  • Avukat

PTT Bank 2020 Personel Alım Şartları

PTT 2020 personel alımları kapsamında istihdam edilecek kişilerde bazı şartlar aranıyor. Bu şartları sağlayanlar arasından yapılacak olan ön eleme neticesinde ise istihdam edilecek aday grubuna karar veriliyor. Açılacak olan pozisyonlara başvurmadan önce işte dikkat etmeniz gereken kriterler:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Erkek adaylar için asgari ilköğretim mezunu olma, kadın adaylar için ise ortaöğretim mezunu olma şartı,
  • Yaş aralığının kadın adaylar için 18 -27, erkek adaylar içinse 22- 32 arasında olması,
  • Erkeklerin vatani görevlerini tamamlamış ya da askerlikten muaf olması,
  • Erkeklerde minimum 173 cm;  kadınlarda minimum 164 cm boy şartı,
  • Başvuruda bulunacak adayların diksiyonunun düzgün olması, insan ilişkilerinde iyi olması, karşısındaki kişiye hitap şeklinin bankacılık unsurları ile örtüşmesi,
  • Açık pozisyonlara başvuracak adayların ağır hapis, devlete karşı işlenmiş suç, dolandırıcılık, rüşvet, sahtecilik, kaçakçılık, hırsızlık, ihalelere fesat karıştırma, ahlaki suçlar, uyuşturucu madde satıcılığı ve teşviki, fuhuş ve fuhşa teşvik suçlarından sicili bulunmaması,
  • Çalışmaya engel herhangi bir fiziksel, zihinsel ya da ruhsal rahatsızlığının olmaması,
  • Tercihen benzer sektör ve pozisyonlarda deneyimli olması aranan şartlar arasındadır.

PTT Bank 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

PTT’nin 2020 yılı için KPSS şartsız ya da KPSS ile alacağı memurlara dair başvurular henüz başlamamış olup, daha önce yapılan duyuruda ise başvurular için son tarihin 15 Aralık olacağı belirtilmişti. Başvuruları kaçırmamak ve başvuru yapabilmek için PTT Bank İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Duyurular sayfasından güncel duyuruları takip edebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *