«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. 2019′ Da Euro Artacak Mı’ Euro Ne Kadar Olacak?

2019′ Da Euro Artacak Mı’ Euro Ne Kadar Olacak?

Euro-Tahminleri

2019’da Euro’nun değeri düşüş göstere bilir mi yoksa artacak mı diye herkes tarafından merak edilen bu konuyu siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmek amaçlı yazmak istedik. Türk Lirası karşısında değer kaybetmeyeceği ayrıca üstüne üstlük değer kazanacağına şimdiden kesin gözüyle bakılmaktadır. Fakat bütün konunun uzmanları, yatırım kuruluşları ile ekonomistler bu konuda ortak görüşte fikir ve beyanlarını belirtmekteler. Aslında Euro’ nun ne kadar düşüş göstereceği veya nasıl bir oranda yükseleceği ile artışında göstere bileceği hakkında farklı farklı görüşlerde oluyor.

Yükselişi ne kesin olarak bakılan Euro’ nun FED’in AB para politikasına nasıl etki edeceği kesin olarak bir netlik göstermiyor. Söz konusu olan bu husus, hem Dolar – Euro paritesini hem de Euro – Türk Lirası paritesini baştan aşağı değiştirebilecek güçte olup olamadığı ise halen yaşanan belirsizliği koruduğu gibi olası endişelere de neden oluyor.

Aslında 2019′ un ilk çeyreğinde, Dolar’ın aksine Euro’da hızlı bir artış da beklenmektedir. Bu hususta Amerikanın Suriye politikası ve orta doğuda ki göstereceği tavırlar karşısında da AB’ nin göstereceği tavır ve sergileyeceği politika da etkin bir faktör olacağı da belirtilmektedir. Yılın ikinci çeyreğinde ise 2019 Euro’nun istikrarını göstermesi ve artışına devam etmesi de konunun uzmanları tarafından belirtilmektedir. Fakat ülkemiz de çizilen ekonomi politikası yavaş yavaş meyvelerini vermek durumdadır. Bu yüzden hızlı yükseliş hakkında da uzmanlar ile araştırmacılar arasın da görüş ayrılıkları da oluyor. Ülkemiz üzerine oynanan ekonomik savaşları alt etmek içinde bizlerin, sizlerin yani hepimizin TÜRK lirasının değer kaybetmemesi için ÜLKEMİZ üzerine oynanan oyunların tutmaması için Dolar ve Euro’ ya yatırım yapmamamız gerekmektedir. Hepinizin de bildiği üzre dövizin artması bizim paramızın değer kaybetmesine Ülke ekonomisinin bozulmasına ve enflasyonun artmasına neden olacaktır. Neden böyle düşünelim diyenleriniz olabilir fakat vatandaşlarımızın farkın da olması gereken bir husus vardır. Bu husus zannedildiği gibi savaşların artık sadece uçakla, füzeyle ve silahla olmadığıdır. Ülkemize açılan ekonomik savaşın farkında olmamız gerekir. Ayrıca tek yatırım aracı döviz de değildir. Ülkemizden çıkan altına yatırım yapmanız günümüz koşulların da en akıllı iş olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. Volkan

    Son zamanlarda piyasaların durumuna bakacak olursak Euro ve Dolar yukarı yönlü gibi görünüyor. Burada yazdıklarım kendi görüşüm. Yatırım Tavsiyesi Değildir.

  2. Emine YILDIRIM

    2019 yılında sitenizde yapılan dolar, altın ve euro ile bütün yazılarınızı takip ediyorum. Belirli bir birikimim var bunun için Marifetli hesap açmayı düşünüyorum fakat birikimimi euro olarak yaptım. 2019 yılı sonlarında yine euro yükselir mi euro da artış olur mu?

    • Uğur Aydın

      Değerli okurumuz Emine hanım hanım öncelikle sitemizi takip ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. TEB Bankası Marifet Hesap Açma gibi isteğiniz çok doğru karar. Çünkü Marifetli hesabın yüksek hoş geldin faizinden yararlana bilirsiniz. Ayrıca 2019 yılı sonunda euro ne kadar olacak euro yükselecek mi sorunuzun cevabını açıklayacak olursak eğer yine 2019 yılı sonunda kasım ayı ile birlikte euro için hızlı yükseliş ve artış beklenmektedir.

  3. Veysel YURTSEVEN

    2019 yılının sonları yaklaşıyor sizce euro ne kadar daha yükselir veya euro da düşer mi.

    • Uğur Aydın

      Sayın Okurum Veysel Bey 2019 da Euro artacak mı Euro ne kadar olacak haberimiz için sorduğunuz soru 2019 yılının sonunda Eoro ne kadar olacak diye anlamaktayım. 2019 kasım ayında mutlaka Euro çok daha yükselecektir. Yeni bir ekonomik kriz beklenmektedir.