«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Bankası Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı

Ziraat Bankası Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı

ziraat ENFLASYON

ZİRAAT BANKASI  Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı

Ziraat Bankası ülkemizdeki en köklü devlet bankalarından biridir. Enflasyon korumalı mevduat hesabı ilk olarak Ziraat Bankası’ nın önderliğinde çıkmıştır. Bu sayede paralarını birikim yaparak ve TL birimi değeri üzerinden tutmak isteyen müşteriler Ziraat Bankasında enflasyon korumalı mevduat hesabı açabilirler. Ziraat Bankası en yüksek faiz ile mevduat hesabı açtıran bir bankadır. Enflasyona endeksli olarak hesaba açtırmak çok kolaydır. Bunun için Ziraat Bankası şubesine gitmeniz gerekmektedir. Ne yazık ki internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden bu hesap açılamamaktadır. Sadece şubeden hizmet verilmektedir. Sizler de Ziraat Bankası Enflasyon Korumalı mevduat hesabı açtırmak için, bu hesap nasıl açılır ve bu hesabın ürünleri nelerdir ayrıntılı bir bilgiye sahip olmak amacı ile yazımızdan faydalanabilirsiniz. Bankanın bir adet ürünü bulunmaktadır. Bu ürünün adı “Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Faiz Korumalı Mevduat Hesabı”dır.

 

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Faiz Korumalı Mevduat Hesabı, bu hesabı açarken taahhüt edilmiş olan faiz oranı ile vadenin sonunda gerçekleşmiş olan Tüfe endeksi yıllık faiz değişim oranını ve bir de ilave olarak aradaki farkı oran olarak yansıtıp oldukça fazla kar elde etmenizi sağlamaktadır. Hem hesap açıldığındaki oran hem de yıl sonunda gerçekleştirilen Tüfe farkı olarak hangisi daha yüksek ise, o orandan faydalanmaktadır. Her açıdan müşterisini kazançlı çıkardığı için Ziraat Bankası müşterileri her zaman mevduat hesabı açmak için de aynı kanaldan yararlanmaktadır.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Faiz Korumalı Mevduat Hesabı

Bu hesap oluşturulurken vade farkı belirlenmektedir. Belirlenmiş olan bu fark 92 ile 370 gün arasında kabul görmektedir. Bu oranın belirlenmesinde müşterilerin istekleri ön plana alınmaktadır.

Mevduat hesabı açıldığı zaman müşteriye bir faiz oranı taahhüt edilir. Bu oran yıl sonunda gerçekleştirilecek olan Tüfe Endeksi ile karşılaştırılır. Hangisinin faiz oranı daha yüksek ise o kabul edilir ve faiz olarak müşterinin mevduat hesabına yansıtılır. Bu nedenle parasını TL birimi üzerinden değerlendirmek ve biriktirmek isteyenlere özel olarak en ideal yöntem şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Bu hesabın en önemli avantajı vadesi gelmeden para çekimi ya da para eklemesi yapabilmenizdir. Bu sayede para çektiğiniz zaman alacağınız faiz bozulmaz. Sadece hesapta ne kadar para kaldığına bakılır ve bunun sonunca bu rakam üzerinden faiz oranı yeniden hesaplanarak müşteriye yansıtılır.

Bu hesap 2019 yılında ortaya çıkmıştır. Bahar ayında ortaya çıkan ve bu zamana kadar hem Ziraat Bankası müşterilerini hem de diğer bankanın müşterilerini kendine çeken bir sistemdir. Özellikle para çekerken vadenin bozulmaması ile mevduat hesaplarına bir başka boyut getirmiştir.

Enflasyon Endeksli mevduat hesaplarının asıl ortaya çıkış amacı TL cinsinden para biriktirmeye özendirmektir. Bu sayede müşteriler altın ya da dolar alamdan TL üzerinden paralarını biriktirdiklerinde hesaplarında bulunan paralar erimeye gitmez. Altın ve dolar gibi diğer yatırım araçları ile yarışabilecek düzeye gelmiştir. Verilen faiz oranlarının da yüksek olması nedeni ile belirlenmiş olan vadenin sonunda hesaptaki TL cinsinden bulunan para, enflasyona yenik düşmez.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Mevduat Hesabı Başvurusu

Değerli okuyucularımız sizlerde Ziraat bankası enflasyon korumalı diğer bir değiş ile Ziraat bankası enflasyon endeksli mevduat hesabı açarak sürekli yükselen enflasyona karşı TL birikimlerinizi enflasyona karşı koruma altına alabilirsiniz. Ziraat bankası enflasyon korumalı mevduat hesabı açmak isterseniz eğer size en yakın olan ziraat bankası şubelerine giderek ziraat bankası enflasyon endeksli mevduat hesabınızı açtırabilirsiniz. Ayrıca ziraat bankası enflasyon korumalı yani enflasyon endeksli mevduat hesabı açmak için yine size en yakın olan Ziraat bankası ATM’lerinden faiz korumalı hesap açma işlemlerinizi gerçekleştire bilirsiniz. Ziraat bankası enflasyon korumalı hesap açma diğer bir değişle ziraat bankası enflasyon endeksli hesap açma işlemlerinizi ziraat bankasının dijital kanalları olan Ziraat bankası mobil şube, ziraat bankası internet bankacılığı ve ziraat bankası resmiz web sitesi üzerinden de enflasyon korumalı mevduat hesabı açabiliyorsunuz. Ziraat bankası enflasyon korumalı hesap açma işleminin son ve en kolay yolu ise Ziraat bankası müşteri hizmetlerini arayarak ziraat bankası müşteri temsilcilerine enflasyon korumalı hesap açma isteğinizi bildirmeniz olmaktadır. Ziraat bankası enflasyon korumalı hesap açma işlemini yapmak istediğinizi ziraat bankası müşteri temsilcilerine bildirmeniz durumunda en geç 5 Dakika içinde müşteri temsilcileri tarafından sizden istenen gerekli bilgiler alınarak hesabınız açılacak ve aktif olacaktır.

Ziraat Bankası enflasyon korumalı mevduat hesabı, enflasyon endeksli mevduat hesabı ve faiz korumalı mevduat hesabı ile ilgili aklınıza takılan sorularınızı makalemizin en alt kısmında bulunan yorum cevap bölümünden bizlere sorabilirsiniz. Ayrıca Ziraat bankası enflasyon korumalı mevduat hesabı nedir  Ziraat bankası enflasyon endeksli hesap özellikleri nelerdir gibi sorularınızı isterseniz eğer Ziraat bankası müşteri hizmetleri numarasını arayarak Ziraat bankası müşteri temsilcilerine de sorabilir ve söz konusu olan ziraat bankası enflasyon korumalı ve ziraat bankası enflasyon endeksli mevduat hesabı özellikleri hakkında çok daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *