«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Akbank Online Alışveriş Açma Kapama

Akbank Online Alışveriş Açma Kapama

Akbank Açma Kapama

Akbank Online Alışveriş Açma Kapama/ Akbank Kredi ve Banka Kartı İnternet Alışverişine Açma Kapama

Akbank, birçok farklı kategoride, kampanyada kart hizmeti vermektedir. Akbank’ın güçlü kart sistem yapısı sayesinde insanların büyük bir kısmı, kredi ve banka kartı alırken Akbank’ı tercih ediyor. Özellikle online alışveriş yaparken, online ödeme imkanlarından yararlanmak için kullanabileceğiniz banka kartlarının yanında Akbank kartları da kullanabiliyor olmanız, onu hayatınıza bir nebze daha fazla dahil ediyor.

Eğer Akbank kartınızı online alışverişe açma işlemini yapmadıysanız, kartınız ile online alışveriş ödemelerini gerçekleştiremediğinizi göreceksiniz. Yasa gereği, kredi ya da banka kartınız ile alışveriş yapabilmek için online alışveriş seçeneklerine onay vermeniz gerekmektedir.

Akbank internet alışverişi onay işlemini, Akbank direkt mobil bankacılık ile Akbank telefon bankacılığı ile SMS göndererek ya da Akbank şubelerini ziyaret ederek gerçekleştirebilirsiniz.

Akbank Mobil Bankacılık İle Online Alışveriş Açma Ve Onay Verme

Akbank müşterilerinin, Akbank internet alışverişi onay işlemini yapmaları için kullanabilecekleri platformlardan bir tanesi de Akbank Direkt uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde, mobil bankacılık sistemi ile Akbank kartını online alışverişe açma imkanı bulabilirsiniz. Bunun için şu adımları gerçekleştirmeniz gerekir;

  1. İlk olarak Akbank mobil bankacılık uygulaması olan “Akbank Direkt” uygulamasını, akıllı telefonunuza kurup başlatın.
  2. T.C. kimlik numaranız ve internet bankacılığı şifreniz ile giriş yapın.
  3. Ana sayfada karşınıza çeşitli seçenekler çıkacaktır. “Hesaplarım ve  Kartlarım” seçeneğine dokunarak hesapların yer aldığı bölüme geçiş yapın.
  4. “Hesaplarım ve Kartlarım” seçeneğine tıklayınca karşınıza çıkan sayfanın en üstünde 2 seçenek göreceksiniz. Burada, “Hesaplarım” ve “Kartlarım” olarak 2 farklı seçenek ile pencere geçişi sağlamak için Kartlarımın üzerine tıklayın.
  5. Sonrasında Akbank internet alışverişi onay vermek istediğiniz banka ya da kredi kartınızı seçin.
  6. Sağ alt köşede yer alan yuvarlak menü butonuna tıkladıktan sonra açılan menüden ”Ayarla”ra tıklayın.
  7. Açılacak olan “Kart Ayarları” sayfasında sizi 3 farklı seçenek karşılayacaktır. Burada “Yurt Dışı / İnternet Ayarları” seçeneğine tıklayın.
  8. Açılan sayfada, “Yurt İçi İnternetten Alışveriş” ve “Yurt Dışı İnternetten Alışveriş” seçenekleri göreceksiniz. Bu seçeneklerin yanında bulunan butonları aktif ettiğinizde(Buton gri renkte ve  “0” iken pasif, kırmızı renkte ve “1” iken aktif hale gelir.) Akbank kartını online alışverişe açma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Akbank Telefon Bankacılığı İle Online Alışveriş Açma Ve Onay Verme

Akbank, 7 gün 24 saat hizmet veren, deneyimli binlerce çağrı merkezi çalışanları ile banka müşterilerine hizmet veriyor. Eğer siz de Akbank internet alışverişi onay işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, tercih edebileceğiniz yöntemlerden bir diğeri de telefon bankacılığını kullanmak olabilir.

Akbank telefon bankacılığını kullanarak Akbank kartını online alışverişe açma için, “444 25 25” numaralı telefonu arayabilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan bant sisteminde yapmak istediğiniz işlemi bulup, aktivasyonları gerçekleştirebilir ya da direkt olarak müşteri hizmetlerine bağlanarak, kartınızı online alışveriş ödemelerine açmak istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Akbank SMS İle Online Alışveriş Açma Ve Onay Verme

Telefon bankacılığı ya da mobil bankacılık işlemleri ile uğraşmak yerine tek bir SMS ile kartlarınızı online alışveriş ödemelerine açık hale gelmesini istiyorsanız, “INTERNET “ yazıp 8885’e SMS gönderebilirsiniz. Böylece Akbank dahilindeki tüm kartlarınız, online alışveriş ödemelerinde kullanılmak üzere hazır olacaktır.

Akbank Şubeye Giderek Online Alışveriş İçin Onay Verme

Akbank kartını online alışverişe açma için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise, Akbank şubelerine giderek bu işlemi gerçekleştirmek olacaktır. Genellikle SMS ya da mobil bankacılık ile kolay bir şekilde halledilebilen bu işlem, banka şubelerine gidilerek de kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Bunun için, yanınızda kimlik kartınız ile birlikte bir Akbank şubesine gidip müşteri hizmetleri ile görüştükten sonra “Akbank kartını online alışverişe açma” işlemi gerçekleştirmek istediğinizi söyleyebilir ve bu işlemi dakikalar içinde kolayca halledebilirsiniz.

Akbank Tekrar Online Alışveriş Seçeneğini Pasife Alma

Eğer Akbank internet alışverişi onay işleminizi tekrar pasif etmek, kartınızın online alışveriş ödemelerinde kullanılmasını önlemek istiyorsanız, aktif etmek için kullandığınız yöntemleri kullanarak tekrar pasife alabilirsiniz. Akbank kartınızı online alışverişe kapatmak için

  1. Akbank şubelerini ziyaret edebilir
  2. Telefon bankacılığı kullanarak tekrar pasife alınabilir
  3. Mobil bankacılık kullanılarak buton “0” yani pasife çevrilerek pasif moda alınabilir.

SMS ile kartınızı online alışverişe kapatma imkanı henüz bulunmuyor. Bunun yerine bu seçeneklerden herhangi biriyle işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Online alışveriş güvenliğinin son günlerde iyice yükseltilmesi sebebiyle, kartınızın online alışveriş için aktif olması, bir soruna sebep olmayacaktır.

Akbank Online İşlemler 

Sayın okurlarımız bugünkü haberimizde sizlerin bilgilerine sunmak amacı ile Akbank Online Alışveriş Açma Kapama, Akbank Kredi Kartı Online Alışveriş Açma Kapama, Akbank Banka kartı internet alışverişine açma kapama işlemleri ve Akbank şubeden online alışveriş açma, Akbank SMS ile Online Alışveriş açma kapama ayrıca Akbank Mobil ile Online alışveriş açma kapama işlemleri hakkında bilgiler vermek istedik. Söz konusu olan online işlemler yani kredi kartı ve banka kartı internetnet alışverişe açma ve kapama ile ilgili sorularınız olursa eğer aklınıza takılan bütün soruları e-mail adresimizden ve haberimizin alt kısmında yer olan yorum cevap kısmından bizlere sorabilirsiniz. Hatta söz konusu olan Akbank online alışverişe açma ve kapama ile ilgili sorularınızı Akbank Müşteri hizmetleri telefon numaralarını arayarak sizlere 7/24 sınırsız hizmet vermekte olan Akbank Müşteri temsilcilerinden çok daha sağlıklı ve detaylı bilgileri en açıklayıcı şekilde öğrenebilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *