«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İş Bankası ATM’den Günlük Para Çekme Limiti

İş Bankası ATM’den Günlük Para Çekme Limiti

İş Bankası ATM

 İŞ BANKASI Bankamatikten  Günlük Para Çekime Nedir?

İş Bankasının tüm Türkiye genelinde yüzlerce şubesi bulunmaktadır. Bilindiği üzere tüm banka şubelerine gittiğiniz zaman işlemlerinizi yaptırabilmek için öncelikle numaratörden sıra almanız gerekiyor ve sıranız geldiğinde gişe görevlisi tarafından işlemleriniz gerçekleştirilmektedir.
Banka şubesine sizden daha sonra gelmiş olan birisi işlemlerini sizden daha önce hallediyor olması oldukça sinir bozucu bir durumdur. İş Bankası ve diğer tüm bankaların çalışma prensibinden dolayı bazı  müşterilerine gişe işlemlerini yapmaları için sıra önceliği tanınmaktadır.
İş Bankası’nda hesabınız var ise bu hesaba sürekli olarak para yatırıyor, bütün fatura ödemelerinizi otomatik ödeme talimatı vererek banka üzerinden yapıyor ,hele bir de bankaya ait kredi kartını kullanıyorsanız şubeye gittiğiniz zaman gişe işlemleri sırasında sıra önceliği hakkına sahip olabilirsiniz .
Yani bankayı sadece arada sırada para yatırma ve çekme işlemi için kullanan bir kişiyle bütün finansal işlemlerini banka aracılığı ile yapan kişi eşit şartlarda hizmet alıyor olsa bile şubede sıra önceliğini bankayı daha aktif kullanan müşteriler elde etmektedir.

İş Bankası ATM’den Günlük Para Çekme Yatırma Limiti 

Bankayı sadece belirli dönemlerde para yatırma ve para çekme işlemlerini gerçekleştirmek için mi kullanıyorsunuz? 5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde para yatırma ya da çekme işleminizi yapmak için şube içerisinde zaman kaybetmek istemiyorsanız bu kadar basit bir işlemi bankamatiklerden de kolaylıkla yapabilirsiniz.
Hayatta her güzel şeyin bir bedeli olduğu gibi her kolaylığında bir sınırlandırılması olmaktadır. Bankalar, şube yerine bankamatikten para yatırma ve çekme işlemini yapmayı tercih eden müşterileri için bazı sınırlamalar getirmektedir. Bütün bankalarda olduğu gibi İş Bankası bankamatik para çekme ya da para yatırma işlemleri için günlük limitler koymaktadır. Para çekerken getirilen limit kısıtlamasının nedeni tamamen güvenlik amaçlıdır. Peki, İş Bankası bankamatik günlük nakit çekme limiti nedir?

İŞ Bankası Bankamatikten Günlük Para Çekme Limiti

Bütün bankaların bankamatik kullanarak günlük nakit çekme limiti farklılık göstermektedir. Bu limit bazı bankalar da 1500 TL olurken bazı bankalarda ise bu rakam 3000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. İş Bankası bankamatik günlük nakit çekim limitini 2019 yılı itibariyle 2000 TL olarak uygulamaktadır.
Nakit çekme limiti olan 2000 TL’yi isterseniz tek seferde isterseniz gün içerisinde parça parça olarak çekebilirsiniz. Banka şubesinin mesai saatleri dışında acilen nakit 4000 TL’ye ihtiyacınız var diyelim. Fakat İş Bankası bankamatiğinden tek seferde 2000 TL çekme şansınız var kalan diğer 2000 TL için gece saat 24′ den sonrayı bekleyebilirsiniz. saat 24 den sonra tarih otomatik olarak değiştiği için aynı gün içerisinde limit aşımı yapmamış olacaksınız.
Gece 12’den sonra tarihin değişmesini bekleyecek kadar vaktiniz yok ise yapacağınız tek şey 2000 TL’den fazla çekeceğiniz tutar için bankanın belirlemiş olduğu faiz oranı ödemeniz gerekmektedir.
Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *