«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Burgan Bank Bireysel Emeklilik İptali

Burgan Bank Bireysel Emeklilik İptali

BURGAN

Burgan Bank (BES) Bireysel Emeklilik İptal Etme

Burgan Bank bireysel emeklilik sisteminde maaşınızdan yapılan düzenli kesintiler ile emekliliğinizi daha rahat geçirebilirsiniz. Bireysel emeklilik sisteminden Burgan Bankası müşteri ve T.C. vatandaşı iseniz yararlanabilirsiniz. Bunların yanında 45 yaşınızı doldurmuş ve 10 yıl aynı şirkette çalışmış olmalısınız. Bireysel emeklilik sistemi ile her ay düzenli olarak maaş kesintisi uygulanmaktadır. Her 1000 TL maaşınıza 300 TL kesinti, 2000 TL maaşınıza 375 TL kesinti, 2000 TL ve üzeri maaşınıza 450 TL kesinti uygulanmaktadır. Bu maaş kesintileriniz sizi zor duruma sokuyorsa bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Burgan bireysel emeklilik sisteminizi şubelerden, Burgan Bank resmi internet adresinden ve çağrı merkezinden açabilirsiniz. İş Burgan Bank bireysel emeklilik iptal etme işlemine geldiğinde sadece Burgan Bank şubelerinden ve resmi internet adresinden iptal edebilirsiniz. İptal edildikten sonra sizden ne kadar kesinti olduğunu ve nasıl iptal edeceğinizi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Burgan Bank Şubeler Aracılığı ile BES İptali

Burgan Bank yurt içinde 157 şubesi ile hizmet vermektedir. Size en yakın Burgan Bank şubelerine giderek bireysel emeklilik sisteminizi iptal edebilirsiniz. Burgan Bank şubelerine giderken bazı belgeleri yanınıza almalısınız. İstenilen güncel belgeleri www.burganbank.com.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Müşteri temsilcinizin size verile cayma formunu ve nüfuz cüzdanı fotokopinizle iptal talebinde bulunabilirsiniz. Burgan Bank bireysel emeklilik sisteminizi ilk 3 ayın sonunda iptal başvurusunda bulunabilirsiniz. Devlet tarafından eklenen yüzde 25 katkı payını alamazsınız. Devlet katkı payı dışında herhangi bir kesinti uygulanmamaktadır. Burgan Bank bireysel emekliliğiniz iptal olduktan sonra 10 iş günü içerisinde banka hesabınızdan ana paranızı alabilirsiniz.

Burgan Bank İnternet Aracılığı ile BES İptali

İnternet aracılığı ile bireysel emekliliğinizi iptal etmek istiyorsanız Burgan Bank resmi internet adresine giriş yapmalısınız. T.C kimlik numaranız ve cep telefonu numaranızla bireysel giriş yapmalısınız. Bireysel giriş yaptıktan sonra ‘Burgan Bank Rahat Emeklilik’ menüsünden bireysel emeklilik sistemi sayfanızı açmalısınız. Sayfanızda maaş kesintilerinizi, uygulanan katkı payını ve bireysel emeklilik birikiminizi görebilirsiniz. Bireysel emeklilik sisteminizi iptal ederseniz eklenen devlet katkı payını alamazsınız. Birikiminizden uygulanacak katkı payını çıkarak alacağınız net parayı görebilirsiniz. İptal işleminize hala devam etmek istiyorsanız sayfanın en alt bölümüne gelmelisiniz. ‘Burgan Bank Bireysel Emeklilik Sistemi İptali’ formunu seçerek doldurmalısınız. İstenilen telefon numaranızı ve e posta adresinizin güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Formunuzu doldurduktan sonra cep telefonunuza gelen kodla onaylamalısınız. Burgan Bank bireysel emekliliğiniz birkaç dakika içerisinde kapatılacaktır. Birikimden alacağınız ana paranız 10 iş günü içerisinde Burgan Bank banka hesapına yatırılacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *