«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. En Yüksek Mevduat Faizi Veren Bankalar 2020

En Yüksek Mevduat Faizi Veren Bankalar 2020

enyüksekmevduat

En Yüksek Mevduat Faizi Veren Bankalar 2020

Geleceğinizi, emekliliğinizi veya çocuğunuzun ilerideki masrafları için birikim yapabilirsiniz. Birikiminizin güvenliği için banka hesaplarını ya da bankalarda bulunan kiralık kasaları seçebilirsiniz. Bankalarda bulunan kiralık kasalara her ay belirli bir ücret ödemelisiniz. Ücret ödemektense daha bankalarda mevduat hesapları açarak güvende birikim yapabilirsiniz. Mevduat hesaplarınızı eğer vadeli banka hesapları açacaksanız birikiminizin üzerinde mevduat faizinizden yararlanabilirsiniz. Mevduat faizi, mevduat hesaplarında bulunan vadeli seçeneklerinizde alabilirsiniz. Vadeli Türk Lirası ve vadeli yabancı sermayeli banka hesaplarınızda kazanabilirsiniz. Bankaların vadeli altın hesaplarında mevduat faiz oranınızı ekleyemezsiniz. Verilen daha yüksek mevduat faiz oranları ile daha fazla birikim yapabilirsiniz. En yüksek Mevduat faizi veren banka hesaplarına nasıl başvuracağınızı adım adım yazımızda inceleyebilirsiniz. Bunun yanında en yüksek mevduat veren bankaları kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz.

Mevduat Faizi Hesaplama Nasıl Yapılır

Mevduat faizinizi başvuracağınız bankanın şubelerinde müşteri temsilinizle beraber sağlıklı bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Şubelere gitmeyi yorucu buluyorsanız bankanın resmi internet sayfasından mevduat faizi hesapla aracından hesaplayabilirsiniz. Mevduat faiz oranına net kazancınızı bulmanız için ihtiyacınız vardır. Zaten mevduat faiziniz hesaplamadan bankaların internet adreslerinde ‘Mevduat Hesapları’ bölümünden güncel oranları bulabilirsiniz. Verilen mevduat faiz oranları yıllıktır. Bu güncel faiz oranları ile bankada mevduat hesabı açmadan net kazancınızı bulabilirsiniz. Mevduat hesabınızı ilk başta bankaya ekleyeceğiniz tutarınız ile vade sürenizi çarpmalısınız. Bulduğunuz sonuca yıllık mevduat faiz oranınızı da ekledikten sonra net kazancınızı bulabilirsiniz.

En yüksek Mevduat Faizi Veren Bankalar Listesi

En yüksek mevduat faizi veren bankalar ile daha fazla birikim yapabilirsiniz. Bu bankalar sırasıyla İş Bankası, Finansbank, TEB Bankası, ING Bankası ve Aktif Bankasıdır. İş bankası yıllık yüzde 1,05 faiz oranı uygulamaktadır. ING Bankası ve Aktif Bankası ile birikiminize yıllık yüzde 0,94 faiz oranını uygulayabilirsiniz. Eğer Finansbank Bankası veya TEB Bankası’ nı seçerseniz birikiminize yıllık yüzde 0,89 oranında faiz uygulatabilirsiniz. En yüksek mevduat faizi veren bu bankalardır. Geri kalan bankaların mevduat faiz oranlarını resmi internet adreslerinden bulabilirsiniz.

Yüksek Mevduat Faizi Veren Bankalar Başvuru

Yukarıda bahsettiğimiz en yüksek mevduat faizi veren (5) Beş bankayı inceleyebilirsiniz. Bu bankalara nasıl başvuru yapacağınızı adım adım sitemizde bulabilirsiniz. İlk olarak en yüksek mevduat faizi veren İş Bankasından mevduat hesabı açabilirsiniz. Ülkemizde bulunan 24 tane bankadan en fazla mevduat faizi vermektedir. İş Bankasının mevduat hesaplarına şubelerden, internet üzerinden ve mobil uygulaması üzerinden açabilirsiniz. Mevduat hesapları açarken illaki İş Bankası müşterisi olmanız aranmaz. Finansbank Bankası mevduat hesabınızı sadece şubeler yardımı ile alabilirsiniz. Finansbank şubelerine giderken yanınıza kimlik belgenizi almalısınız. Her bankada olduğu gibi vadeli Türk Lirası hesabınıza mevduat faizinizi uygulayabilirsiniz. Aktif Bankası müşterisi olmadan mevduat hesabı açamazsınız. Eğer Aktif Bankası müşterisi olmak istemiyorsanız aynı faiz oranını veren ING Bankasını tercih edebilirsiniz. ING Bankasının yüksek faiz oranın yanında turuncu hesaptaki avantajlardan da yararlanabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *