«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Finans Katılım Altından Dönüşümlü Hesap Açma

Finans Katılım Altından Dönüşümlü Hesap Açma

Altından Dönüşümlü Hesap Nedir

Altından Dönüşümlü Kur Korumalı Hesap

Son zamanların en çok merak edilen banka hesabı ile Türkiye Finans katılım müşterilerine hizmet vermektedir. Finans Katılım Altından Dönüşümlü Kur Korumalı Hesap nedir ve altından dönüşümlü hesap nasıl açılır bilgileri haberimiz içerisinde bulunmaktadır.

Finans Katılım Altından Dönüşümlü Hesap Nedir

Altından Dönüşümlü Kur Korumalı Hesap 28 Aralık 2021 tarihi itibariyle Finans katılım bankasında altın cinsinden hesabı bulunan ya da 28 Aralık 2021  tarihten sonra işlenmiş ve hurda altın karşılığı hesap açan yurt içi yerleşik bireysel bankacılık müşterilerin tasarruflarını Türk Lirası cinsinden değerlendirmelerine yardımcı olan katılma hesabı olmaktadır. Tasarruf sahibi yatırımcıların Türk Lirası olan hesaplarını kur artışından oluşabilecek risklere karşı korumaya alan katılma hesabı olarakta tanımlanır.

Altından Dönüşümlü Kur Korumalı Hesap 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle Finans Katılım’da halihazırda altın cinsinden hesabı olan veya 31 Aralık 2021 tarihinden sonra işlenmiş ve hurda altın karşılığı hesap açmış, yurt içi yerleşik tüzel kişi olarak tasarruflarını Türk Lirası cinsinden değerlendirmelerine yardımcı olan katılma hesabı olmaktadır. Aynı zaman da  tasarruf sahibi yatırımcının  TL cinsinden hesaplarını kur yükselişlerinden doğabilecek risklere karşı güvence altına alan katılma hesabı olarak tanımlaya biliriz.

Altından Dönüşümlü Katılma Hesabı Özellikleri

Yurt içi yerleşik bireysel bankacılık müşterileri söz konusu olan hesabı 3 ay, 6 ay, ve 12 ay vade seçenekleri ile Türk Lirası cinsinden açabilmektedir.

Yurt içi yerleşik tüzel banka müşterisi Altından dönüşümlü Katılma hesabını 6 ile 12 ay vadeli olarak ve TL cinsinden açabilir.

Hesabın 90/10 kâr paylaşım oranı ile açılabilir.

Hesap açma alt limiti 250 TL olarak belirlenmiştir.

Hesaba özel olarak spotaj oranı sıfır (0) olmaktadır.

Altından dönüşümlü Katılma hesabın’dan sadece yurt içi yerleşik ve tüzel gerçek kişiler faydalanabilir.

Altından dönüşümlü Katılma hesabından kısmi çekim yapılmaz.

Altından Dönüşümlü Kur Korumalı Vadeli TL Katılma Hesabı, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında açılmaktadır.

Söz konusu hesabın açılması için Altın cinsi hesaptan Türk Lirası’na dönüşüm yapılması gerekmektedir.

Merkez Bankası tarafından saat 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 ve 15.00’de yayımlanan ve en son açıklanmış olan döviz alış kuru, hesap açılışı sırasında dönüşüm kuru olarak esas alınır.

Bu hesaplar için kur farkı hesaplaması; hesabın açılış tarih/saatindeki dönüşüm kuru ve kapanış tarihindeki TCMB tarafından saat 11.00’da ilan edilen gram altının Türk Lirası karşılığı alış fiyatı üzerinden yapılır.

Yapılan hesaplamanın neticesinde; kur getirisi, kâr oranı getirisinden düşük olur ise Kur Korumalı Vadeli Türk Lirası Katılma Hesabı kâr paylaşım oranı üzerinden sadece kâr payı getirisinden faydalanılır.

Söz konusu olan hesap içinvade sonunda kur değişiminin kâr payından yüksek olması durumunda ise oluşacak fark tasarruf sahibi yatırımcının hesabına yatırılması için Finans Katılım Bankasına TCMB tarafından TL cinsinden nemalandırılır.

Hesap yatırımcı tarafında istediği zaman kapatılabilir.

Altından dönüşümlü Katılma hesabı vadesinden önce kapatılırsa hesabın açıldığı tarih/saatteki TCMB gram altının TL karşılığı alış dönüşüm kuru ile hesabın kapatıldığı tarihte saat 11.00’de açıklanan TCMB gram altının TL karşılığı alış kuru karşılaştırılır. Bu durumda hesap bakiyesi, düşük olan kur üzerinden güncellenecektir.

Altından dönüşümlü Katılma hesapları için vade sonunda, kâr payı tahakkuku gerçekleştikten sonra hesap otomatik olarak kapatılır ve bakiye yatırımıcının cari hesabına nemalandırılır.

Finans Katılım bankası tarafından Altından dönüşümlü Katılma hesabı desteğinden yatırım sahibi banka müşterisi bir defaya mahsus olarak faydalanabilir.

Altından dönüşümlü katılma hesabı avantajları ve hasaplamaları için URL: https://www.turkiyefinans.com.tr/tr-tr/bireysel/katilma-hesaplari/sayfalar/kur-korumali-katilma-hesabi.aspx

Finans Katılım Altından Dönüşümlü Hesap Nasıl Açılır ?

Finans Katılım Altından dönüşümlü katılma hesabı banka şubelerinden, finans katılım internet bankacılığı üzerinden ve finans katılım mobil bankacılık ile açılabilir. Banka şubesinden hesap açmak için size en yakın banka şubesine giderek hesabınızı açabilirsiniz. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden hesap açmak isterseniz internet bankacılığına veya mobil bankacılığa giriş yapmalısınız. Dijital kanallara giriş yaptıktan sonra hesap açma bölümünden Altından dönüşümlü TL katılma hesabını seçerek hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz.

Finans Katılım iletişim Hattı

Türkiye Finans Katılım bankası iletişim hattını arayarak altından dönüşümlü katılma hesabı nedir, altından dönüşümlü katılma hesabı nasıl açılır gibi sorularınızı müşteri temsilcilerine ileterek en güncel bilgileri alabilirsiniz. Finans katılım iletişim hattı URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/turkiye-finans-katilim-musteri-hizmetleri/.html

Katılım bankacılığında öncü olan Türkiye Finans Katılım bankası hesapları için ilginizi çekecek katılım hesapları

Finans Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/finans-katilim-kur-korumali-tl-katilma-hesabi-acma/.html

Finans Katılım döviz hesabı nasıl açılır URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/finans-katilim-doviz-hesabi-nasil-acilir/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.